H μέρα εκείνη που ξέχασα το μωρό μου στο αυτοκίνητο...

Μια μαμά μας λέει πως ξέχασε το μωρό της μέσα στο αυτοκίνητο

Πριν 3 βδομάδες ξέχασα το μωρό μου στο αυτοκίνητο, η Claire ήταν  6 εβδομάδων.Νωρίτερα,την είχα ξυπνήσει από τον υπνάκο της, έτσι θα μπορούσαμε να πάμε και να πάρουμε τον μεγαλύτερο αδελφό της από τo παιδικό σταθμό . Ήταν ακόμα σε κατάσταση ύπνου όταν την σήκωσα έτσι με το που την έβαλα στο κάθισμα του αυτοκινήτου την πήρε κατευθείαν ο ύπνος.

Οδήγησα δέκα λεπτά μέχρι να πάω στο παιδικό να πάρω το γιό μου, πάρκαρα το αυτοκίνητο και πήγα αμέσως μέσα να πάρω το γιο μου.

tin-imera-ekini-pou-xechasa-to-moro-mou-sto-amaxi1_

Ήταν η στιγμή μέχρι να πάρω την τσάντα του,όπου συνειδητοποίησα οτι κάτι δεν πήγαινε καλά.Η δασκάλα του μου έδωσε μια μεγάλη σακούλα με τις ζωγραφιές του γιού μου και εγώ σκεφτόμουν εκείνη την ώρα πως να την κουβαλήσω, καθώς από την μια θα είχα την τσάντα και από την άλλη θα κράταγα το μωρό μέχρι να πάω πίσω στο πάρκινγκ.

Τότε συνειδητοποίησα κάτι πολύ τρομακτικό το παιδί μου δεν ήταν μαζί μου… Το είχα ξεχάσει το αμάξι.

Είχα να τρέξω τόσο πολύ, πάρα πολύ καιρό μέχρι εκείνη την ημέρα.Ευτυχώς ο καιρός ήταν ήπιος και είχα παρκάρει στη σκιά και δεν έλειπα πάνω από 2 λεπτά από το αυτοκίνητο.Παρόλα αυτά πώς μπόρεσα και έκανα κάτι τέτοιο;;

Έτσι, εκτός από την καταδίκη και την σκληρή γλώσσα, μακάρι να υπήρχε και μια στιγμή κατανόησης. Ένα νεύμα κατανόησης για την πλειοψηφία των γονέων που πραγματικά κάνουν το καλύτερό που μπορούν για να βάλουν όλα τα πράγματα σε μια τάξη

Δείτε ακόμη:6 μυστικά από ειδικούς του Harvard για να μεγαλώσετε ένα καλό παιδί 

Η Claire όμως από τη στιγμή που την σήκωσα από την κούνια ήταν τόσο ήσυχη.Μετά μέσα στο αυτοκίνητο είχα βάλει ειδήσεις στο ραδιόφωνο και καθώς οδηγούσα έκανα διάφορες συλλογισμούςκέψεις.Για λίγα λεπτά απλά δεν πατούσα στην γή…Οι συνήθειες των τελευταίων 2 χρόνων με είχαν περιτυλίξει και εγώ είχα ξεχάσει οτι κουβαλούσα μαζί μου ένα βρέφος..

tin-imera-ekini-pou-xechasa-to-moro-mou-sto-amaxi2_

Γνωρίζουμε όλοι πόσο θανατηφόρα είναι να αφήνουμε τα παιδιά και τα ζώα στο αυτοκίνητο. Κάθε καλοκαίρι διαβάζουμε τραγικές ιστορίες για μωρά που πεθαίνουν από τέτοια φρικτά γεγονότα. Οι κυβερνήσεις μας και τα θεσμικά όργανα υγείας καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να μας υπενθυμίζουν τους κινδύνους από τα καυτά αυτοκίνητα.

Δείτε ακόμη:Μαμάδες μας λένε τι έκαναν και τα παιδιά τους εξελίχθηκαν σε σωστοί άνδρες 

Πολλά δημόσια πρόσωπα χρησιμοποιούν σκληρή γλώσσα,λέγοντας πως αυτοί που αφήνουν τα παιδιά στο αυτοκίνητο είναι ασυγχώρητοι και αυτό είναι μια πράξη παραμέλησης. ” Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις, ούτε δικαιολογίες ”

tin-imera-ekini-pou-xechasa-to-moro-mou-sto-amaxi23_

Είναι σωστό για μας, κατά τη διάρκεια της δημόσιας συζήτησης μας, να καταδικάσουμε τα άτομα που εγκαταλείπουν τα παιδιά και τα ζώα στα αυτοκίνητα σκόπιμα και απερίσκεπτα. Είναι επίσης κατάλληλο να υπάρξουν ισχυρές κυρώσεις για τους ανθρώπους που το κάνουν.

Δείτε ακόμη:Η μαμαδίστικη στιγμή που πρέπει πάντα να θυμάμαι

Αλλά είμαι τρομοκρατημένη για το πόσο εύκολο είναι να αποσπαστούμε για λίγα λεπτά και ένα από τα πιο πολύτιμα πράγματα στη ζωή μας να γλιστρήσουν από το μυαλό μας.Έτσι, εκτός από την καταδίκη και την σκληρή γλώσσα, μακάρι να υπήρχε και μια στιγμή κατανόησης. Ένα νεύμα κατανόησης για την πλειοψηφία των γονέων που πραγματικά κάνουν το καλύτερό που μπορούν για να βάλουν όλα τα πράγματα σε μια τάξη

Η θετική πλευρά όλης αυτής  δυσάρεστης κατάστασης είναι η ενοχή που συνεχίζω να νιώθω για εκείνη την ημέρα, και τα δάκρυα που ξεχειλίζουν κάθε φορά που σκέφτομαι το τι θα μπορούσε να συμβεί..Πάντως μετά από αυτό ένα είναι το σίγουρο… Ποτέ δεν πρόκειται να ξεχάσω το παιδί μου στο αυτοκίνητο…

Πηγή: mamamia.com
Close