Ημικρανίες: Ποια η διαφορά από τον πονοκέφαλο – Τι τις προκαλεί – Πως θα ανακουφιστείς

Ημικρανία: Πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται συχνά για τους έντονους πονοκεφάλους, που αντιμετωπίζουν και οι οποίοι τους ταλαιπωρούν συχνά. Ωστόσο, η ημικρανία αποτελεί είδος έντονου πονοκεφάλου. Μάλιστα, οι ασθενείς παραπονιούνται συχνά πως δέχονται διαδοχικά χτυπήματα σε μία από τις δύο πλευρές της κεφαλής.

Επίσης, ο συγκεκριμένος πονοκέφαλος συνοδεύεται από συμπτώματα ναυτίας, εμετού και ευαισθησίας στον ήχο, αλλά και στο φως.

Δειτε ακομα Έχετε συχνούς πονοκεφάλους; Μήπως σας λείπει αυτή η βιταμίνη;

Ημικρανία: Τα αίτια που την προκαλούν
Ημικρανία: Παράληψη μεσημεριανού γεύματος
Ο υποθάλαμος του εγκεφάλου επηρεάζεται από το αν ένας άνθρωπος από την παράληψη του μεσημεριανού γεύματος. Από εκεί και πέρα, οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι ο υποθάλαμος του εγκεφάλου κατά τη διάρκεια της ημικρανίας «ανάβει». Άλλες επιπτώσεις που μπορεί να έχει ένας ασθενής είναι η πτώση του σακχάρου στο αίμα, η οποία με τη σειρά της γίνεται ημικρανία έξαρσης. Μάλιστα, ορισμένες έρευνες αναφέρουν για τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου, πως ένα σνακ μπορεί να κρατήσει μακριά τις ημικρανίες.

Ημικρανίες: Ποια η διαφορά από τον πονοκέφαλο – Τι τις προκαλεί – Πως θα ανακουφιστείς

Ημικρανία: Ο παράγοντας ύπνος
Όσοι κοιμούνται πάρα πολύ έχουν αυξημένο κίνδυνο να παρουσιάσουν ημικρανίες. Το ίδιο παρατηρείται και στα άτομα, τα οποία κοιμούνται πάρα πολύ. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της διαταραχής του καρδιακού ρυθμού. Έτσι, ο εγκέφαλος δεν μπορεί να ανταποκριθεί σωστά και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση ημικρανίας. Από εκεί και πέρα, το σταθερό πρόγραμμα ύπνου μπορεί να αποτελέσει έναν πολύ σημαντικό παράγοντα για τη μη εκδήλωση ημικρανιών.

Τι συμβαίνει με τα αλλαντικά και τα επεξεργασμένα κρέατα
Η κατανάλωση επεξεργασμένων κρεάτων αποτελεί έναν επιβαρυντικό παράγοντα για την εμφάνιση ημικρανιών. Είδη επεξεργασμένων κρεάτων, όπως τα λουκάνικα, το μπέικον, τα σαλάμια και άλλα αλλαντικά, προκαλούν διαστολή αιμοφόρων αγγείων. Δηλαδή, αυτό σημαίνει πως προκαλούν ημικρανίες.

Δειτε ακομα Ψυχοσωματικά Συμπτώματα: Όταν η ψυχή «ξεσπά» στο σώμα!

Πηγή: www.enimerotiko.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close