Κάθε βράδυ καταλήγω τσακισμένη από νεύρα και ενοχές!

Είμαι η μαμά Κ, μητέρα 3 μικρών παιδιών και θα ήθελα να ανοίξουμε το παρακάτω θέμα συζήτησης, μπας και δω λίγο φως στο τούνελ…

Από μικρή, μέσα από την εμπειρία σε όλους τους τομείς της ζωής μου έχω κατασταλάξει στο γενονός ότι «Μπορείς να πετύχεις σχεδόν σε ο,τιδήποτε στοχεύσεις στη ζωή, αν έχεις ισχυρή θέληση και καταβάλλεις αρκετό κόπο και αγώνα για να το πετύχεις χρησιμοποιώντας την επιμονή, την οργανωτικότητα, την πολύωρη/σκληρή δουλειά και όση ευστροφία έχεις».

Δείτε επίσης: «9 συμπεριφορές του γιου μου που δεν είχα καταλάβει ότι ήταν συμπτώματα αυτισμού»: Μια μαμά γράφει

Αυτά μέχρι που απέκτησα τα παιδιά. Σε αυτό τον τομέα βλέπω ότι η θέληση, η αφιέρωση χρόνου και κόπου και των άλλων ικανοτήτων δεν αρκεί, και το αποτέλεσμα είναι τραγικά ΦΤΩΧΟ. Δηλαδή, δεν βλέπω πως μπορώ να πετύχω σε αυτούς τους στόχους:

Σωστή ανατροφή ώστε να αποκτήσουν καλό χαρακτήρα, να είναι ανεξάρτητα και αγωνιστικά στη ζωή

Περισσότερες θετικές από τις αρνητικές αναμνήσεις ώστε να έχουν μία αποθήκη ευτυχίας

Αυτό που τα περικλείει όλα, η άνευ όρων αγάπη

Δείτε επίσης: 39+1 Σοφές Συμβουλές Που Πρέπει Να Δώσετε Στα Παιδιά Σας

Μερικές φορές, μόνο να ανέχεσαι την παρουσία τους και να φέρεσαι νηφάλια ενώ θέλεις να κοπανήσεις το κεφάλι σου στον τοίχο.

Ομολογώ ότι δεν βλέπω να πετυχαίνω αυτούς τους στόχους, ούτε καν να τους πλησιάσω.

Να προσθέσω ότι έχω αναζητήσει κάθε είδους βοήθεια επί του θέματος, π.χ. συγγενικό και φιλικό περιβάλλον, internet, ψυχολόγους και ομάδες γονέων αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω δει κάποια σημαντική βελτίωση στην πράξη. Αντίθετα βλέπω ότι η καθημερινότητα επαναλαμβάνεται με συνεχή λάθη, νεύρα, ξεσπάσματα και καταλήγω το βράδυ τσακισμένη από την κούραση και τις ενοχές.

Κάθε ιδέα και συμβουλή και προοπτική είναι ευπρόσδεκτη, ειδικά αν δεν παραπέμπει στα γνωστά ρεφρέν «μητρικό φίλτρο» και «απέραντη αγάπη» και «τα παιδιά σου δίνουν τόση χαρά» καθότι δυστυχώς δεν είμαι στοργικός τύπος και έχω τάση για κατάθλιψη.

Δείτε επίσης: Εκπληκτικά σκίτσα απεικονίζουν τη ζωή ενός άντρα πριν και αφού γίνει μπαμπάς

Ευχαριστώ από καρδιάς όσους συμμετέχουν σε αυτή τη συζήτηση με καλή διάθεση.

Πηγή: eimaimama.gr
Close