Λάθη που πιθανώς κάνετε και εσείς με τα εσώρουχά σας

Λογικά κάθε μέρα όταν πάτε να ντυθείτε δεν πολύ σκέφτεστε και τι εσώρουχο θα φορέσετε. Μάλλον ανησυχείτε περισσότερο για τα ρούχα που θα μπουν πάνω από τα εσώρουχα σας, σωστά; Αποδεικνύεται ότι αυτό δεν είναι και η καλύτερη κίνηση – τα εσώρουχα σας αξίζουν και αυτά κάποια προσοχή και αν φορέσετε ένα λάθος εσώρουχο τότε αυτό μπορεί να έχει κάποιες δυσάρεστες παρενέργειες. Εδώ είναι τα λάθη που κάνετε με τα εσώρουχα και που πρέπει να τα αποφύγετε την επόμενη φορά που θα πάτε να ντυθείτε.

Τα εσώρουχα που φοράτε δεν είναι βαμβακερά 

Λάθη που πιθανώς κάνετε και εσείς με τα εσώρουχά σας

Ας το παραδεχτούμε, τα βαμβακερά εσώρουχα μπορεί να μην είναι η πιο σέξι επιλογή που μπορείτε να κάνετε – αλλά είναι η πιο υγιεινή. “Τα μεταξωτά και συνθετικά υφάσματα δεν αφήνουν την περιοχή να ”αναπνεύσει” αυξάνοντας τον κίνδυνο της υγρασίας που παγιδεύεται και συγκρατείται, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει  βακτηριακή λοίμωξη ή λοίμωξη από ζυμομύκητες”, δήλωσε στο The Huffington Post η Donnica Moore. Πρόσθεσε ότι αν πρέπει να φορέσετε εσώρουχα κατασκευασμένα από συνθετικά υφάσματα, θα πρέπει τουλάχιστον να επιλέξετε ένα εσώρουχο όπου ο καβάλος του θα έχει επένδυση από βαμβάκι. Περιορίστε τα μεταξωτά εσώρουχα σε ειδικές περιπτώσεις – ειδικά εκείνες που δεν θα τα φοράτε για πάρα πολύ ώρα.

Φοράτε στρινγκ

Λάθη που πιθανώς κάνετε και εσείς με τα εσώρουχά σας

Τα στρινγκ μπορεί να είναι η τέλεια λύση όταν φοράτε ένα κολλητό παντελόνι, αλλά κρύβουν κινδύνους. “Εάν έχετε βακτήρια – το E. coli είναι τα πιο συνηθισμένα βακτηρίδια στο παχύ έντερο – στο πίσω μέρος του υφάσματος και είστε σωματικά δραστήριες, αυτό το βακτήριο μπορεί να κινηθεί”, δήλωσε ο Δρ Jill M. Rabin στο The Huffington Post . “Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να το μετακινήσετε ένα ή και δύο εκ. να είναι δίπλα στον κόλπο ή την ουρήθρα. Το στρινγκ  μπορεί να μεταφέρει τα βακτήρια του παχέος εντέρου στον κόλπο ή την ουρήθρα”.

Εάν αυτό δεν είναι ακόμα αρκετό για να πετάξετε τα στρινγκ σας, ο ερεθισμός από το λεπτό υλικό μπορεί επίσης να οδηγήσει σε δερματικά θέματα στο αιδοίο και τον ορθό. Η επιλογή βαμβακερών στινγκ, ή αν τα φοράτε για μικρό χρονικό διάστημα, και το να διατηρείτε καθαρή την ευαίσθητη περιοχή σας μπορεί να σας κρατήσουν υγιείς … αλλά αξίζει τον κόπο;

Δείτε ακόμη: Πως τα εσώρουχα μπορούν να βλάψουν την υγεία μας;

Φοράτε εσώρουχα στο κρεβάτι

Λάθη που πιθανώς κάνετε και εσείς με τα εσώρουχά σας

Δεν σας λέμε να κοιμάστε γυμνές, απλά καλό θα ήταν να μην φοράτε εσώρουχο κάτω από τις άνετες πιτζάμες σας – ειδικά αν δεν θέλετε να πάρετε το ρίσκο για θέματα όπως είναι οι λοιμώξεις από ζυμομύκητες ή της κολπικής φλεγμονής. Η παγιδευμένη υγρασία μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένα βακτήρια ακόμη και μολύνσεις από ζυμομύκητα και το να φοράμε εσώρουχο εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο όλη την εβδομάδα μπορεί να αυξήσει αυτόν τον κίνδυνο.

“Επιτρέψτε σε αυτή την περιοχή να πάρει λίγο αέρα βοηθώντας τη να διατηρηθεί ξηρή και καθαρή”. Εάν δεν μπορείτε να μην φοράτε εσώρουχα κάθε βράδυ, δοκιμάστε το για τουλάχιστον δύο νύχτες την εβδομάδα και δείτε εάν παρατηρείτε βελτιώσεις.

Δεν τα φοράτε κατά τη διάρκεια της ημέρας

Λάθη που πιθανώς κάνετε και εσείς με τα εσώρουχά σας

Ακριβώς επειδή αφήνετε αυτές τις περιοχές σας να αναπνεύσουν ενώ κοιμάστε δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να είστε γυμνές όλη την ημέρα, κάθε μέρα. Ενώ είναι εντάξει να το κάνετε αυτό κάθε τόσο, δεν είναι σίγουρα καλό να μην φοράτε εσώρουχα σε ορισμένες περιπτώσεις. Αν δεν φοράτε εσώρουχο, ενώ φοράτε ρούχα που προκαλούν τριβές, όπως τα τζιν, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμούς και πληγές – που μπορεί τελικά να μολυνθούν.

Φοράτε το λάθος μέγεθος

Λάθη που πιθανώς κάνετε και εσείς με τα εσώρουχά σας

Κανείς δεν θέλει να φοράει εσώρουχα που δεν εφαρμόζουν σωστά – καθώς δεν είναι καθόλου βολικά. Αλλά το να φοράτε πολύ σφιχτά εσώρουχα είναι εξίσου κακό, και μπορεί να είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα. Το να φοράτε πολύ σφιχτό ρουχισμό σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος μπορεί να οδηγήσει σε φθορά και ερεθισμό και ο κόλπος δεν είναι διαφορετικός διαφέρει σε αυτό.

Το να φοράτε επίσης εσώρουχα που δεν αφήνουν την περιοχή να πάρει για λίγο αέρα μπορεί επίσης να προκαλέσει την παγίδευση υγρασίας , ενδεχομένως να οδηγήσει σε λοίμωξη από ζυμομύκητα. Καλό είναι από εδώ και πέρα να φοράτε το σωστό μέγεθος σε εσώρουχα.

Φοράτε χρωματιστά εσώρουχα

Λάθη που πιθανώς κάνετε και εσείς με τα εσώρουχά σας

Είναι σίγουρα διασκεδαστικό να επιλέξετε εσώρουχα σε μια μεγάλη ποικιλία από όμορφα χρώματα και σχέδια, αλλά Owen Montgomery, MD, είπε στο Cosmopolitan οτι αυτό μπορεί να είναι κακό για την υγεία σας. “Η βαφή των υφασμάτων μπορεί να ερεθίσει το λεπτό δέρμα γύρω από τον κόλπο σας – ειδικά αν έχετε ήδη ευαίσθητο δέρμα ή είστε επιρρεπείς σε επαναλαμβανόμενες κολπικές μολύνσεις”, είπε.

Φοράτε το λάθος εσώρουχο στην γυμναστική

Λάθη που πιθανώς κάνετε και εσείς με τα εσώρουχά σας

Πιθανότατα ξοδεύετε πολύ χρόνο για να βεβαιωθείτε ότι έχετε τα πιο χαριτωμένα παντελόνια γιόγκα για την επόμενη σας προπόνηση, αλλά πόσο χρόνο αφιερώνετε για να βεβαιωθείτε ότι φοράτε το σωστό εσώρουχο όταν πάτε στο γυμναστήριο; Η επιλογή του λάθος εσώρουχου όταν γυμνάζεστε μπορεί να προκαλέσει πολύ περισσότερα από δυσφορία – μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας.

“Το να φοράτε εσώρουχα που είναι πολύ σφιχτά ή που είναι κατασκευασμένα από υλικό που δεν αφήνει την περιοχή να αναπνεύσει σωστά αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση”. “Τα βακτήρια αναπτύσσονται σε ένα περιβάλλον που είναι σκοτεινό, υγρό και ζεστό, οπότε αν η προώθηση αυτού του περιβάλλοντος δεν είναι καλή.

Διαλέξτε ένα βαμβακερό εσώρουχο για την προπόνηση σας, ώστε αυτή να μπορεί να αναπνεύσει.

Δείτε ακόμη: 20 άβολες καταστάσεις είναι ο φόβος και ο τρόμος ΚΑΘΕ γυναίκας! Η 19η είναι η πιο ντροπιαστικη!

Δεν αλλάζετε εσώρουχα μετά από την γυμναστική

Λάθη που πιθανώς κάνετε και εσείς με τα εσώρουχά σας

Αν δεν βάζετε τα ιδρωμένα ρούχα (και εσώρουχα) για πλύσιμο μετά από μια προπόνηση αυτό μπορεί να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από μια άσχημη μυρωδιά. Σύμφωνα με τον Jen Gunter, MD, μπορεί να οδηγήσει σε μια μυκητιασική λοίμωξη. Μπορεί να προκαλέσει στις γυναίκες κνησμό, που προκαλείται από ζυμομύκητες στην βουβωνική περιοχή που συνήθως συνοδεύεται από εξάνθημα.

Δεδομένου ότι συχνά προκαλείται από την υγρασία και την τριβή, αν αλλάξετε εσώρουχο μετά την γυμναστική θα γλιτώσετε από πολλά ανεπιθύμητα προβλήματα.

τα εσώρουχα σας αξίζουν και και αυτά την προσοχή σας και αν φορέσετε ένα λάθος εσώρουχο τότε αυτό μπορεί να έχει κάποιες δυσάρεστες παρενέργειες

Βάζετε τα εσώρουχά σας στο στεγνωτήριο

Λάθη που πιθανώς κάνετε και εσείς με τα εσώρουχά σας

Είναι εύκολο να βάλετε τα εσώρουχά σας στο πλυντήριο και στο στεγνωτήριο χωρίς πολύ σκέψη, αλλά τα αποκαλούν “ευαίσθητα” για κάποιο λόγο. Βάζοντας τα εσώρουχα που δεν πλένονται στο χέρι, ειδικά εάν είναι βαμβακερά στο στεγνωτήριο είναι σαν να τα στέλνετε για ”θανατική ποινή”, σύμφωνα με το Health of Women . Η ειδική στα εσώρουχα Jenny Altman αναφέρει ότι η θερμότητα διασπά τα υφάσματα, πράγμα που σημαίνει ότι η ελαστικότητα στο εσώρουχο σας θα καταστραφεί.

Τα πλένετε με λάθος απορρυπαντικό

Λάθη που πιθανώς κάνετε και εσείς με τα εσώρουχά σας

Το δέρμα στα χέρια και τα πόδια σας μπορεί να μην απαιτεί ειδικά απορρυπαντικά, ο κόλπος σας όμως μπορεί να έχει διαφορετικές απαιτήσεις, σύμφωνα με την Donnica Moore, MD, η οποία είπε στο The Huffington Post οτι  ένα πρόβλημα που βλέπει συχνά από τα απορρυπαντικά είναι η δερματίτιδα . “Ο νούμερο ένα λόγος για αυτό είναι το απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων. Το δέρμα που έρχεται σε επαφή με τα εσώρουχά σας είναι πιο ευαίσθητο από αυτό των χεριών σας”.

Η Moore συνέστησε την επιλογή  υποαλλεργικών απορρυπαντικών – ή τουλάχιστον την επιλογή ενός που δεν έχει τόσο βαριά χημικά.

Φοράτε το λάθος κόψιμο για το σώμα σας

Λάθη που πιθανώς κάνετε και εσείς με τα εσώρουχά σας

Ακριβώς επειδή υπάρχει ένα στυλ εσώρουχου που νομίζετε ότι δείχνει πιο χαριτωμένο, δεν σημαίνει ότι θα δείχνει και χαριτωμένο σε σας . Υπάρχουν πέντε βασικά σχήματα για τα οπίσθια σας και είναι σημαντικό να επιλέξετε το στυλ εσωρούχου που ταιριάζει καλύτερα στα δικά σας. Εάν δεν το κάνετε, θα μπορούσατε να καταλήξετε με εσώρουχα που δεν είναι καθόλου άνετα – και αυτό δεν θα φαίνεται όμορφο αλλά και εσείς δεν θα αισθάνεστε καλά.

Ανάλογα με το σχήμα που έχουν τα οπίσθια σας κάντε τη σωστά αγορά εσωρούχου.

Φοράτε το λάθος εσώρουχο με το ντύσιμο σας. Λάθη που πιθανώς κάνετε και εσείς με τα εσώρουχά σας

Ακόμα κι αν βρήκατε ένα εσώρουχο που ταιριάζει με το σχήμα των οπισθίων σας, αυτό μπορεί να μην ταιριάζει με τα ρούχα σας. Υπάρχουν απλά λάθη, όπως το να φοράτε εσώρουχα με χαμηλά κοψίματα κάτω από τα παντελόνια στενά, αυτά θα φαίνονται άσχημα και θα είναι μια μεγάλη αποτυχία. Επίσης δεν πρέπει να φοράτε εσώρουχα κατασκευασμένα από  υφάσματα, όπως αυτό της δαντέλας, κάτω από σφιχτά ή ανάλαφρα ρούχα.

Φοράτε λευκά εσώρουχα με λευκά ρούχα

Λάθη που πιθανώς κάνετε και εσείς με τα εσώρουχά σας

Πιστεύετε οτι για να μην φαίνεται το εσώρουχα πρέπει να φοράτε λευκά εσώρουχα, όταν φοράτε λευκά ρούχα. Αλλά κάτι τέτοιο είναι λάθος…

Τα λευκά εσώρουχα φαίνονται μέσα από τα λευκά ρούχα. Αν δεν θέλετε να φαίνεται το εσώρουχο όταν φοράτε λευκά ρούχα, τότε επιλέξτε ένα στο χρώμα του δέρματος σας.

Επιλέγετε εσώρουχα που είναι ψηλά οι ραφές

Λάθη που πιθανώς κάνετε και εσείς με τα εσώρουχά σας

Οι χαριτωμένες μικρές λεπτομέρειες, όπως φρου φρου κατά μήκος των ραφών, θα μπορούσαν να κάνουν τα εσώρουχα σας σούπερ χαριτωμένα – αλλά θα φαίνονται κάτω από τα αγαπημένα σας παντελόνια. Εάν προσπαθείτε να αποφύγετε το να φαίνεται το εσώρουχο σας, επιλέξτε εσώρουχα χωρίς ραφές.

Αν φοράτε λεπτότερα ή πιο σφιχτά υφάσματα, μπορείτε ακόμα να φοράτε εσώρουχα πλήρους κάλυψης. Απλά αναζητήστε εσώρουχα χωρίς ραφή. Αυτές οι εκπληκτικές εφευρέσεις σας επιτρέπουν να παραμείνετε εντελώς καλυμμένες και άνετες, χωρίς να βλέπουν όλοι το τι φοράτε..

Φοράτε πολύ συχνά κορσέδες

Λάθη που πιθανώς κάνετε και εσείς με τα εσώρουχά σας

Μπορεί οι κορσέδες να σας δίνουν πανέμορφες καμπύλες, αλλά θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό, αν τα φοράτε πολύ συχνά. “Αν φοριούνται πολύ σφιχτά και πολύ συχνά, η συμπίεση έχει επιπτώσεις.”

Ο κορσές συμπιέζει το σώμα σας, και αυτό μπορεί να προκαλέσει πραγματικά μια σειρά από προβλήματα, όπως η γαστροοισοφαγική παλινδρόμησηκαι ή η ακράτεια. Είναι καλό να φοράτε κορσέ που και που, αλλά αν τα φοράτε για πολύ καιρό αυτό μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα.

Φοράτε πάρα πολύ λεπτά εσώρουχα

Λάθη που πιθανώς κάνετε και εσείς με τα εσώρουχά σας

Καλό είναι να επιλέγετε εσώρουχα με πιο χονδρό ύφασμα. Τα πιο παχιά υφάσματα είναι λιγότερο πιθανό να μεταφερθούν σε ανεπιθύμητα μέρη, βοηθώντας σας να διατηρήσετε μια καλή εμφάνιση.

Δεν δίνετε σημασία στους λεκέδες

Λάθη που πιθανώς κάνετε και εσείς με τα εσώρουχά σας

Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό να ρίχνετε μια ματιά για το τι έμεινε πίσω στο εσώρουχο σας επειδή μπορεί να είναι μια καλή ένδειξη για τη γυναικολογική σας υγεία.

“Το φυσιολογικό είναι διαφορετικό για όλους”. “Συχνά μια λευκή έκκριση δεν είναι τόσο σημαντική, αλλά εάν έχετε μια περίεργη οσμή ή αίμα – και δεν πρόκειται για εμμηνόρροια – θα πρέπει να καλέσετε τον γιατρό σας “.

Δείτε ακόμη: Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν δεν αλλάζεις συχνά εσώρουχο

Δεν αγοράζετε καινούργια

Λάθη που πιθανώς κάνετε και εσείς με τα εσώρουχά σας

Πόσες από εμάς, φοράνε τα εσώρουχα τους και δεν αγοράζουν καινούργια μέχρι τα παλιά να χαλάσουν; Τα παλιά εσώρουχα όμως μπορούν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα.

Μόλις το εσώρουχο χάσει την ελαστικότητα του, και δεν μένει στη θέση του, ήρθε η ώρα να το πετάξετε και να αγοράσετε καινούργιο.

Μάθετε ποιο εσώρουχο σας ταιριάζει

Λάθη που πιθανώς κάνετε και εσείς με τα εσώρουχά σας

Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα εσώρουχο που σας κάνει να αισθάνεστε καλά. Ενώ μερικές από τις πληροφορίες από αυτό το άρθρο μπορεί να σας κάνουν να πετάξετε πολλά από τα εσώρουχα που έχετε στο συρτάρι σας (λυπάμαι, κορίτσια μου !), θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν ακόμα και πολλές επιλογές εκεί έξω που φαίνονται τέλειες, σας κάνουν να αισθάνεστε υπέροχα αλλά κάνουν κακό στην υγεία σας.

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close