Όλη αλήθεια για τις γυναίκες που έχουν κάνει καισαρική

Το να κάνεις καισαρική δεν είναι και το πιο απλό πράγμα.Είναι μια επέμβαση όπως και να έχει και τα ρίσκο πολλές φορές τόσο για το παιδί όσο και για την ίδια τη μητέρα είναι πολλά.Για να γίνει η καισαρική  χρειάζεται πολύ δύναμη από την πλευρά της μητέρας.Από την άλλη υπάρχουν πολλοί που κατακρίνουν αυτές τις μητέρες αλλά αυτοί έχουν άγνοια.. Δεν γνωρίζουν τι έχει περάσει αυτή η μητέρα που έχει κάνει την καισαρική.Δείτε λοιπόν 3 πράγματα για τις γυναίκες που έχουν κάνει καισαρική που δεν ξέρατε:

  • Είχαν το θάρρος να κάνουν την χειρουργική επέμβαση ακόμη και αν ήξεραν οτι μπορεί να υπάρξουν επιπλοκές

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν οτι η καισαρική είναι μια απλή διαδικασία.Ωστόσο πρόκειται για μια σκληρή επέμβαση που μπορεί να υπάρχει κίνδυνος τόσο για την μητέρα όσο και για το παιδί.

Η επέμβαση γίνεται όταν η γυναίκα είναι ξύπνια, έχει τις αισθήσεις της, και μέσα στο χώρο αυτό δεν επιτρέπονται άλλα άτομα.Οπότε δεν μπορεί να είναι κανένα δικός της άνθρωπος μέσα προκειμένου να την παράσχει την ψυχολογική υποστήριξη που μπορεί να χρειαστεί.

Δείτε ακόμη:Η απάντηση μιας μαμάς: Οχι η καισαρική δεν είναι ο εύκολος τρόπος

Ωστόσο όλη αυτή η μοναξιά και ο φόβος ξεπερνιούνται από αυτή τη γυναίκα καθώς προσμένει να σφίξει στην αγκαλιά της το παιδί της.

Το να κάνεις καισαρική δεν είναι και το πιο απλό πράγμα.Είναι μια επέμβαση όπως και να έχει και τα ρίσκο πολλές φορές τόσο για το παιδί όσο και για την ίδια τη μητέρα είναι πολλά

  • Δεν μπορεί να γνωρίζει ή να είναι βέβαιη οτι όλα πήγαν καλά μέχρι να την μεταφέρουν στο δωμάτιο της

Οι κίνδυνοι που διατρέχει η μητέρα δεν απομακρύνονται με το που τελειώνει η εγχείριση. Οι γιατροί μπορούν να είναι σίγουροι οτι όλα έχουν πάει καλά μόνο όταν υποχωρήσει η αναισθησία.

Δείτε ακόμη:Γιατί δεν ντρέπομαι που γέννησα με καισαρική!

Ίσως κάτι που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι οτι η μητέρα κατά τη διάρκεια της καισαρική τομής είναι ξύπνια και νιώθει όλες τις κινήσεις που τις κάνουν, παρότι δεν αισθάνεται πόνο.Αλλά αυτό ξεπερνιέται από τη μητέρα καθώς προσμένει εκείνη την στιγμή να βγεί στο κόσμο το αγγελούδι της.

  • Αντιμετωπίζει όλη τη διαδικασία ανάρρωσης πολύ ηρωικά

Όταν ένα παιδί γεννιέται, όλος ο κόσμος της μητέρας του περιστρέφεται γύρω από αυτό και κάνει τα πάντα για αυτό. Και για να το κάνει αυτό μια γυναίκα μετά από την καισαρική τομή χρειάζεται πολύ  προσπάθεια και υπομονή. Καθώς η γυναίκα φροντίζει το παιδί της ενώ έχει να αντιμετωπίσει και το τρομερό πόνο από την καισαρική.

Οι μαμάδες που περνούν μέσα από αυτή τη διαδικασία γίνονται ακόμη πιο δυνατές.Μέσα από τον πόνο, αναπτύσσουν την εσωτερική δύναμη, η οποία μπορεί να συγκριθεί μόνο με τη  δύναμη αυτή μιας άλλης μητέρας. Και δεν έχει σημασία πόσο δύσκολο είναι όλο αυτό για αυτή, αυτή εξακολουθεί να τα κάνει όλα με ένα μεγάλο χαμόγελο και αγάπη.

Με ένα μεγάλο χαμόγελο λοιπόν και πολύ αγάπη κάθονται κάθε βράδυ ξάγρυπνες να αλλάζουν πάνα στο μωρό τους και να το φροντίσουν πάνα προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να δουν το χαμόγελο του μωρού τους, να αισθανθούν την ανάσα του, να του κρατήσουν έστω και λίγο τα χέρια και μυρίζουν το μωράκι τους που τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την υπέροχη μυρωδιά ενός νεογέννητου. Και αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο είναι σε αυτόν τον κόσμο, και αυτό είναι που τους κάνει πραγματικά ευτυχισμένο.

Δείτε ακόμη:Δείτε τη μαμά που έβγαλε με τα ίδια της τα χέρια από τη κοιλιά τα δίδυμα μωρά της κατά τη διάρκεια της καισαρικής τομής! (βίντεο)

Οπότε εμείς πρέπει να επικροτούμε αυτές τις γυναίκες και όχι να τις κατακρίνουμε.Καθώς είχα το θάρρος και τη δύναμη να κάνουν την καισαρική αλλά και να αντιμετωπίσουν την κάθε συνέπεια αυτή της τομής.Αυτές οι γυναίκες θα κουβαλούν πάντα μια τομή που θα τους θυμίζει το δώρο που έφεραν στην ζωή τους.Οπότε όλες εσείς οι μαμάδες που έχετε κάνει καισαρική δεν χρειάζεται να κρύβεται το σημάδι είναι τιμή σας και καμάρι σας!

 

Close