“Οποιος σας είπε ότι η μητρότητα είναι εύκολη σας είπε ψέματα!

Από την στιγμή που έγινα γονιός για πρώτη φορά η ζωή μου άλλαξε ριζικά. Ήταν πολύ δύσκολο.Πάρα πολύ πολύ δύσκολο.Προσπαθείς να ανταπεξέλθεις στα ξενύχτια, στις προκλήσεις του θηλασμού, στις απορίες που σας δημιουργούνται με το παραμικρό.

Μου είπαν ότι όλα γίνονται πιο εύκολα λίγους μήνες αργότερα αφότου γεννηθεί το μωρό.Ότι θα κοιμάται περισσότερο μόλις μεγαλώσει λίγο.

Δεν έγιναν πιο εύκολα. Το μωρό μου ξυπνούσε κάθε δυο ώρες.

Μου είπαν «κάνε υπομονή» γίνεται πιο εύκολο όταν θα αρχίσει να περπατάει το μωρό.

mitrotita-2

Δεν έγινε. Το παιδάκι μου περπάτησε όταν έγινε 14 μηνών και μαζί του τρέχαμε και εμείς όπου πήγαινε. Και φυσικά όταν ένα παιδί μαθαίνει να περπατάει δεν θέλει να καθίσει ποτέ ξανά στο καρότσι του.

Μετά έγινε δυο χρονών και άρχισε να μιλάει.Μέσα σε όλα τα άλλα έμαθε να λέει και λίγο πιο άσχημες λεξούλες που τις εκστόμιζε εντελώς τυχαία κάθε φορά που το μάλωνα για κάτι.

Ενώ εγώ στεναχωριόμουν πολύ μου έλεγαν ότι θα γίνει πιο εύκολο όταν γίνει τέσσερα.

Δεν έγινε. Μου είπαν ψέματα.

Η μητρότητα δεν γίνεται πιο εύκολη. Απλά γίνεται διαφορετική.

Η κάθε ηλικία έχει τις δικές τις προκλήσεις.Φυσικά οι προκλήσεις δεν είναι το ίδιο απαιτητικές όταν έχεις ένα δίχρονο και ένα οχτάχρονο παιδί. Μιλάω για τις ψυχολογικές και τις πνευματικές προκλήσεις γιατί ένα οχτάχρονο παιδί χρειάζεται πολύ περισσότερα σε σύγκριση με ένα μωρό. Δεν θέλω καμβά φανταστώ τι θα χρειάζεται να αντιμετωπίσω όταν θα φτάσει στην εφηβεία…

Η μητρότηταδεν γίνεται πιο εύκολη και ποτέ δεν θα γίνει. Απλά αλλάζει. Όλα είναι μια φάση που απλά αλλάζει. Κάθε πρόκληση είναι μια φάση.Είναι απλά μια κατάσταση που περνάει και διαδέχεται μια άλλη.

Όπως λένε τα 30 πρώτα χρόνια είναι δύσκολα….

babyradio.gr-Γκαλίτσιου Μαριάννα

Αν σας άρεσε το άρθρο πατήστε… Share και μοιραστείτε το με τους φίλους σας!

Δείτε εδώ πολλά αρθρα για την οικογένεια

Close