Πείτε αντίο στην βουλωμένη μύτη με αυτές τις 6 σπιτικές θεραπείες

Ένα κρυολόγημα ή μια γρίπη συνήθως αφήνουν πίσω τους, βουλωμένες μύτες. Εάν δεν υποφέρετε εσείς από βουλωμένη μύτη μπορεί να γνωρίζετε κάποιον που να αντιμετωπίζει ένα τέτοιο πρόβλημα. Επειδή μια βουλωμένη μύτη είναι τόσο συνηθισμένη, το να αρχίσετε να παίρνετε αμέσως φάρμακα προκειμένου να απαλλαγείτε από αυτή είναι συνήθως το πρώτο πράγμα που θέλετε να κάνετε.

Ευτυχώς, έχετε επιλογές που λειτουργούν! Μπορείτε να καταπολεμήσετε μια βουλωμένη μύτη προτού να καταφύγετε στο γιατρό και και να αγοράσετε ένα φάρμακο. Δείτε 6 σπιτικές θεραπείες που άλλες λειτουργούν και άλλες όχι.

Θεραπείες που έχουν αποτέλεσμα:

1. Ατμός. Η Κλινική Mayo και το WebMD λένε ότι συχνά μπορείτε να βρείτε προσωρινή ανακούφιση από την βουλωμένη μύτη σας εισπνέοντας ατμό ή υδρατμούς. Κάντε ένα ζεστό ντους, απολαύστε ένα ατμόλουτρο, φτιάξτε ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι και εισπνεύστε τον ατμό ή ανοίξτε έναν υγραντήρα. Οποιαδήποτε από αυτές τις ενέργειες θα σας βοηθήσει.

2. Ρινικό διάλυμα για πλύσεις. Μια άλλη εξαίρετη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ρινικό διάλυμα για πλύσεις. Έχει εκπληκτικά αποτελέσματα.

Δείτε ακόμη: Μπουκωμένη μύτη; Δοκιμάστε αυτό το μασάζ.

3. Λάδι ευκάλυπτου. Το πικάντικο άρωμα του ευκαλύπτου ανοίγει τα ιγμόρεια. Βάλτε λάδι ευκαλύπτου σε ένα κατσαρολάκι με νερό και εισπνεύστε τον ατμό που διαχέεται στον αέρα. Εάν δεν έχετε λάδι ευκάλυπτου, μπορείτε να ρίξετε κάποια φύλλα αυτού στο κατσαρολάκι με το νερό και να τα αφήσετε να σιγοβράσουν.

Μια άλλη εξαιρετική επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ρινικό διάλυμα για πλύσεις

4. Ζεστές κομπρέσες. Μια άλλη σύσταση από την κλινική Mayo είναι να πάρετε ένα πανί ή μια πετσέτα και να τα μουλιάσετε σε ζεστό νερό για να το απορροφήσουν. Έπειτα βγάλτε τη έξω και τοποθετήστε τη στο πρόσωπο σας πάνω από τους διόδους του ρινικού κόλπου. Η θερμότητα από τη κομπρέσα μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από την δυσφορία που αντιμετωπίζετε και να ανοίξετε τη μύτη σας.

Δείτε ακόμη: Απομακρύντε τα σπυράκια και τις τρίχες από την μύτη με φυσικό τρόπο!

Θεραπείες που δεν έχουν αποτέλεσμα

5. Πικάντικες τροφές. Μερικοί άνθρωποι προτείνουν να τρώτε πικάντικα τρόφιμα για να ανοίξουν οι φραγμένοι δίοδοι.Το χρένο και το πιπέρι καγιέν είναι δύο από τα συνιστώμενα τρόφιμα που πρέπει να δοκιμάσετε. Οι υποστηρικτές του χρένου προτείνουν να προσθέσετε σε σάντουιτς ή να το ανακατέψετε με λίγο ελαιόλαδο και λεμόνι και να το βάλετε σε ένα κρακεράκι. Για το πιπέρι καγιέν , μερικοί προτείνουν να το πίνετε σε τσάι με 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και 0.236 ml ζεστό νερό.

Σύμφωνα με τα Medical News Today , δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι μέθοδοι αυτές λειτουργούν. Ωστόσο, μπορείτε να τις δοκιμάσετε, για να δείτε αν νιώσετε ανακούφιση.

6. Μηλόξιδο. Μια άλλη θεραπεία είναι να προσθέσετε  2 κουταλιές μηλόξιδου με 1 κουταλιά μέλι και 0.236 ml ζεστό νερό για να φτιάξετε ένα τσάι. Πιείτε για έξι ημέρες για θα νιώσετε ανακούφιση. Ωστόσο, σύμφωνα με το WebMD , δεν υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για να δηλωθεί πούμε οτι η θεραπεία αυτή λειτουργεί πραγματικά. Δεν θα σας βλάψει όμως να την δοκιμάσετε.

Δείτε ακόμη:Φυσικοί τρόποι να απαλλαγείτε από το μπούκωμα της μύτης!

Βεβαιωθείτε ότι πίνετε πολλά υγρά. Αν δεν μπορείτε να ανακουφιστείτε από την μπουκωμένη μύτη, φροντίστε να δείτε έναν γιατρό. Αλλά αν η μύτη σας δεν είναι πάρα πολύ βουλωμένη, μη διστάσετε να δοκιμάσετε τις παραπάνω θεραπείες προκειμένου να ανακουφιστείτε.

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close