Μπουκωμένη μύτη; Δοκιμάστε αυτό το μασάζ.

ταν είστε κρυωμένοι πρέπει να αντιμετωπίσετε τον πονόλαιμο, τον βήχα και φυσικά την μπουκωμένη μύτη.

Το τελευταίο σύμπτωμα δυσκολεύει πολύ την όσφρηση και την γεύση και μας κάνει να πηγαίνουμε κάθε μερικά λεπτά για χαρτομάντιλα. Είναι ένα άσχημο συναίσθημα αλλά τα καλά νέα είναι πως υπάρχει τρόπος να ανοίξετε τη μύτη σας όταν είστε κρυωμένοι.

τόχος του κόλπου είναι να κάνετε μασάζ στο λεμφικό υγρό που είναι παγιδευμένο στο πρόσωπό σας έτσι ώστε να κατέβει προς το σώμα. Αρχικά τοποθετήστε τον παράμεσο και τον μέσο πάνω από την κλείδα. Τώρα, πιέστε μαλακά το δέρμα για περίπου 20 με 50 φορές ανάλογα με το τι σας φαίνεται άνετο.

581b225be2792

Τώρα βάλτε τα χέρια στον λαιμό σας και ξεκινήστε απαλό μασάζ. Τα δάκτυλά σας θα πρέπει να ακουμπάνε τα αυτιά σας ενώ το κάνετε αυτό. Επαναλάβετε περίπου 50 φορές

581b225d29c48

Το τελικό βήμα είναι να τυλίξετε τα χέρια σας γύρω από το λαιμό, έτσι ώστε τα δάχτυλα να ακουμπάνε την πλάτη. Τρίψτε με τα χέρια σας το λαιμό προς τη φορά του σώματος. Επαναλάβετε 50 φορές.

4

Τώρα ανοίξτε τα χέρια σας και βάλτε τον μέσο και τον δείκτη γύρω από τα αυτιά σας. Ξεκινήστε χαλαρό μασάζ.

5

Επαναλάβετε όλα τα βήματα μέχρι να νιώσετε ανακούφιση. Θα παρατηρήσετε πως η μύτη σας θα ανοίξει και πως η φλεγμονή θα υποχωρήσει. Εάν μάθετε την διαδικασία, θα σας παίρνει μόλις 5 λεπτά. Δοκιμάστε το και θα αναπνέετε και πάλι σε χρόνο μηδέν!

Πηγή: official.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close