Το να είσαι μαμά που δεν δουλεύει ΔΕΝ είναι κανονική δουλειά!

Η μαμά blogger jennifer Sullivan μας εξηγεί με το καλύτερο τρόπο γιατί το να είσαι μαμά που δεν δουλεύεις και κάθεσαι στο σπίτι ΔΕΝ είναι κανονική δουλειά!

Έχω ακούσει τον ισχυρισμό ξανά και ξανά: Πως  το να είσαι μαμά  στο σπίτι δεν είναι μια «πραγματική» δουλειά. Και ως μαμά που μένει στο σπίτι, είμαι εδώ για να σας πω … Έχουν δίκιο. Δεν είμαι σίγουρη, γιατί είμαστε τόσο πεπεισμένοι ότι οι δύο αυτές δουλειές είναι ισάξιες σε ευθύνες  και πρέπει να μοιράζονται τον ίδιο τίτλο, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Η αλήθεια να λέγεται, μια μαμά που μένει στο σπίτι δεν είναι σε καμία περίπτωση το ίδιο με το να έχεις μια «κανονική» εργασία με πλήρη απασχόληση.

Σε μια “κανονική” δουλειά, συνήθως είστε σε θέση να ...
Πηγαίνετε στην τουαλέτα μόνη σας.
Στο χώρο  εργασίας των περισσότερων ανθρώπων , επιτρέπεται να κάνουν ένα διάλειμμα  για να πάνε  στην τουαλέτα…. Και  οι πιθανότητες, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος για τουαλέτα, το αφεντικό σας να είναι μέσα μαζί σας, και να προσπαθεί  να βάλει στο στόμα το οτιδήποτε είναι ελάχιστες!!!

breastfeeding

photo credit:instagram mylifeisabeach

Μπορείτε να χαλαρώσετε όταν τρώτε στο διάλειμμα σας

eaat2
Στις  περισσότερες  δουλειές , όταν έχετε διάλειμμα και τρώτε, είστε σε θέση να απολαύσετε πραγματικά το γεύμα σας . Και… δεν περνάτε  το μεσημέρι σας ετοιμάζοντας ένα γεύμα για το αφεντικό σας, κόβοντάς το σε μικρά μικρά κομματάκια ενώ αυτός φωνάζει Κανε γρήγορα πεινάωωωωωωωωωωω…

 Έλα μωρέ φαντάσου να δούλευες κιόλας… ΓΚρρρρ! Δεν υπάρχει χειρότερη ατάκα!

Δείτε ακόμη:Πόσες δουλειές κάνει κάθε πρωί μια μαμά;

Μπορείτε να κάνετε ένα διάλειμμα  έστω για πέντε λεπτά

stay-at-home-mom-525x328
Σε όλες τις δουλειές θα βρείτε χρόνο για να χαζολογήσετε λίγο στο Facebook ή να κουτσομπολεύσετε …Όμως μαντέψτε!Σε καμία δουλειά δε θα κλειστείτε στη τουαλέτα για να φάτε γαριδάκια ενώ προσπαθείτε να θυμηθείτε αν έχετε ή όχι βουρτσίσει τα δόντια σας.

Δεν ανησυχείτε αν κάποιος βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο

landscape-1439326543-kid-climbing-out-window
Και κατά πάσα πιθανότητα, σε όποια δουλειά και να είστε,όταν πάρετε τα μάτια σας πάνω από τον υπολογιστή, όχι ευτυχώς δεν πρόκειται ούτε να βάλει το δάχτυλό στη πρίζα ,ούτε να φάει τις μπαταρίες, ούτε να αδειάσει όλο το απορρυπαντικό στο πάτωμα!

Δεν Ασχολείστε με τις βασικές ανάγκες όλων των άλλων.

mama sto spiti
Εσείς πιθανώς να μην αναγκάζεστε να ταΐζετε το αφεντικό σας, ενώ, επίσης να   προσέχετε τον νεαρότερο συνεργάτη(ε καλα αυτο δεν ειναι και πολύ κακο χιχιχι), ελπίζοντας ότι ο πρώτος δεν θα πνιγεί μέχρι θανάτου ενώ προσπαθείτε να κρατήσετε το τελευταίο ζωντανό. Και ποιες είναι οι πιθανότητες , ενώ ταΐζεις το συνεργάτη σου στο δείπνο, να σας πιπιλίσει τις θηλές  μέχρι να ματώσουν. Γιατί αν το κάνει, τότε μάλλον θα πρέπει να δώσει πολλές εξηγήσεις για αυτό στο σύζυγό σας.

Δείτε ακόμη:Το καλύτερο δώρο για μια εργαζόμενη νέα μαμά

Παίρνετε έναν αξιοπρεπή ύπνο

mama koimatai

Και στο τέλος της ημέρας, όταν τελειώσει η βάρδια σας, τότε μάλλον δεν θα περάσετε το βράδυ σας προσπαθώντας να μην καταρρεύσετε υπό την πίεση, γιατί αυτό που κάνετε, και ο τρόπος με τον οποίο το κάνετε, έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώσουν την πορεία της ζωής ενός άλλου ανθρώπινου όντος.
Έτσι, είναι μια μαμά που μένει στο σπίτι, δεν είναι λές και έχει μια πραγματική δουλειά, ε;
Ναι έχεις δίκιο. Δεν είναι.
Είναι πολύ πιο δύσκολο!.

 

Δείτε ακόμη:Όλες οι υπερβολές που κάνουν οι μαμάδες όταν αποκτούν το πρώτο παιδί!

Close