Πως να ισορροπήσετε τις ορμόνες σας με φυσικό τρόπο και να λύσετε σημαντικά θέματα υγείας

Οι ορμόνες μας μπορούν να διαδραματίσουν τεράστιο ρόλο στη ζωή μας, είναι «πολύ ισχυρά χημικά που ελέγχουν και επηρεάζουν βαθιά το σώμα μας» σύμφωνα με τον Dr. Michael Lam, συγγραφέα του βιβλίου Η κυριαρχία των Οιστρογόνων: Η Ανισορροπία των Ορμονών του 21ου Αιώνα.

Συνεχίζει να εξηγεί ότι η γυναικεία ορμόνη, οιστρογόνο, «ρυθμίζει τον εμμηνορροϊκό κύκλο, προάγει την κυτταρική διαίρεση και ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την ανάπτυξη των δευτερογενών γυναικείων χαρακτηριστικών κατά την εφηβεία».

Δυστυχώς, οι ορμονικές ανισορροπίες είναι πολύ συχνές στην κοινωνία μας. Η διατροφή μας, το χρόνιο στρες και ακόμη και τα προϊόντα που αγοράζουμε από τα καταστήματα. « βόειο κρέας και πουλερικά με ορμόνες, φυτοφάρμακα, ρύποι» (Dr.Lam) θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα επίπεδα των οιστρογόνων μας αρνητικά.

3 συνέπειες της ανισορροπίας των ορμονών

Αυτές οι ανισορροπίες των ορμονών μπορούν να οδηγήσουν σε κόπωση των επινεφριδίων, κυριαρχία των οιστρογόνων ή σε προβλήματα του θυρεοειδούς που μπορεί να έχουν επιπτώσεις στην υγεία και τον τρόπο ζωής σας.

1. Επινεφριδιακή κόπωση

Ο λόγος της επινεφριδιακής κόπωσης είναι τόσο απίστευτα κοινός στον κόσμο μας , οφείλεται στο άγχος. Μπορεί να προκληθεί μετά από μια «μακρά περίοδο άγχους ή αρκετές αγχώδεις καταστάσεις», από ανθρώπους που «έχουν οδηγήσει τον εαυτό τους σε εξάντληση» ή «μετά από εκτεταμένες σοβαρές λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος» (Δρ Wilson). Η κόπωση των επινεφριδίων μπορεί επίσης να οδηγήσει στη νόσο του Addison, που προκαλείται όταν ο φλοιός των επινεφριδίων έχει υποστεί βλάβη. Μερικά συμπτώματα της κόπωσης των επινεφριδίων περιλαμβάνουν:

 • Χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα (υπεργλυκαιμία)
 • Κατάθλιψη
 • Χαμηλή πίεση αίματος
 • Πόνο στις αρθρώσεις και πόνοι

Δείτε ακόμη: Ενδορφίνες: 8 τροφές που απελευθερώνουν τις ορμόνες της ευτυχίας

2.  Οιστρογονική Κυριαρχία

Η επικράτηση των οιστρογόνων οφείλεται σε μια υπερβολική ποσότητα οιστρογόνου όταν τα επίπεδα της προγεστερόνης είναι ανεπαρκή ». Αυτό το υπερβολικό οιστρογόνο μπορεί να προκαλέσει

 • Κατακράτηση υγρών
 • Τρυφερότητα του μαστού
 • Προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο
 • Αλλαγές διάθεσης
 • Κατάθλιψη
 • Απώλεια της λίμπιντο »(John Lee, MD)

Στο άρθρο του Dr. Lam, δίνεται ένα παράδειγμα μιας γυναίκας που ονομάζεται Jane που τελικά υποφέρει από όλες τις επικίνδυνες καταστάσεις που μπορεί να προκαλέσει η κυριαρχία των οιστρογόνων, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου. «Η Jane κολυμπούσε σε μια θάλασσα οιστρογόνων για 40 χρόνια χωρίς να το γνωρίζει».

Έτσι εάν αισθάνεστε πολλά ή ακόμα και μερικά από τα παραπάνω συμπτώματα, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

3. Προβλήματα θυρεοειδούς

Η Αμερικανική Ένωση για τον Θυροειδή αναφέρει ότι «Η δουλειά του θυρεοειδούς είναι να κάνει τις ορμόνες του θυρεοειδούς, οι οποίες εκκρίνονται στο αίμα και στη συνέχεια μεταφέρονται σε κάθε ιστό στο σώμα». Έτσι εάν ο θυρεοειδής σας δεν λειτουργεί σωστά μπορεί να επηρεάσει πολλά διαφορετικά όργανα.

Σύμφωνα με το Ίδρυμα του Θυρεοειδούς του Καναδά «Περίπου 200 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο έχουν κάποια μορφή ασθένειας του θυρεοειδούς». Είναι πάρα πολλοί! Λένε ότι «Υπάρχουν πολλοί τύποι ασθένειας του θυρεοειδούς. Ωστόσο, οι κύριες παθήσεις που υπάρχουν στις περισσότερες ασθένειες του θυρεοειδούς είναι ο υποθυρεοειδισμός και ο υπερθυρεοειδισμός.

Και οι δύο κύριοι τύποι ασθένειας του θυρεοειδούς έχουν ελαφρώς διαφορετικά συμπτώματα, ορισμένα από τα οποία θα σας αναφέρουμε παρακάτω:

Υποθυρεοειδισμός

 • Αδύναμος, αργός καρδιακός ρυθμός
 • Μυϊκή αδυναμία και συνεχή κόπωση
 • Ευαισθησία στο κρύο

Υπερθυρεοειδισμός

 • Απώλεια βάρους παρά την αυξημένη όρεξη
 • Άγχος, άγχος και αϋπνία
 • Κακή εφίδρωση και δυσανεξία στη θερμότητα

Τα συμπτώματα είναι πολύ περισσότερα! Αν νομίζετε οτι οι συνταγές γιατρού είναι ο μόνος τρόπος για να καταπολεμήσετε αυτά τα προβλήματα κάνετε λάθος:

5 βασικά αιθέρια έλαια για να βελτιώσετε τα συμπτώματα σας 

1. Έλαιο Βασιλικού

Σε μια μελέτη  χρησιμοποίησαν έλαιο βασιλικού και διεξήχθη σε άνδρες και γυναίκες που βίωναν συμπτώματα άγχους, και πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο έξι εβδομάδων. Διαπίστωσαν ότι αυτό το έλαιο ήταν κατά 39% πιο αποτελεσματικό από το εικονικό φάρμακο ε για την ανακούφιση των συμπτωμάτων του στρες.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε: Το έλαιο βασιλικού είναι γνωστό ότι καταπραΰνει το άγχος και απομακρύνει την εξάντληση. Τρίψτε μερικές σταγόνες βιολογικού ελαίου βασιλικού στους βραχίονες σας ή στα αυτιά σας προκειμένου να επαναφέρετε την ορμονική ισορροπία στα επινεφρίδια σας

οι ανισορροπίες των ορμονών μπορούν να οδηγήσουν σε κόπωση των επινεφριδίων, κυριαρχία των οιστρογόνων ή σε προβλήματα του θυρεοειδούς

Δείτε ακόμη: Οι ορμόνες που ευθύνονται για τα παραπανίσια σου κιλά

2. Έλαιο λεβάντας

Το άγχος μπορεί να επηρεάσει σίγουρα την ποιότητα του ύπνου μας. Είτε μας κάνει να θέλουμε να παραμείνουμε στο κρεβάτι όλη την ημέρα είτε δεν μας επιτρέπει να κοιμηθούμε ούτε λεπτό. Βελτιώστε την ποιότητα του ύπνου χρησιμοποιώντας έλαιο λεβάντας.

Σε αυτή τη μελέτη, μια ερευνητική ομάδα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Τσίμπα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η λεβάντα έχει χαλαρωτικά αποτελέσματα  και μπορεί να έχει ωφέλιμες οξείες επιδράσεις στην στεφανιαία κυκλοφορία βελτιώνοντας την κυκλοφορία. Λαμβάνοντας υπόψη οτι το έλαιο λεβάντας βοηθά στον ύπνο και τη χαλάρωση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσετε  τα συμπτώματα της επινεφριδιακής κόπωσης και της ανισορροπίας των οιστρογόνων.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε: Τοποθετήστε μερικές σταγόνες ελαίου λεβάντας στα μαξιλάρια σας πριν ξαπλώσετε το βράδυ. Είναι γνωστό ότι βοηθά να χαλαρώσει το σώμα σας και η ψυχή σας, επιτρέποντας έναν υπέροχο ύπνο.

3. Έλαιο μυρτιάς

Αυτό το αιθέριο έλαιο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε τις ανωμαλίες του θυρεοειδούς ή των ωοθηκών. Μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της δραστηριότητας του θυρεοειδούς και να βοηθήσει στην εξισορρόπηση των ορμονών.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε: Απλώς εφαρμόστε βιολογικό έλαιο μυρτιάς σε βασικά σημεία του θυρεοειδούς στο σώμα σας, τόσο κάτω από το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού ή στη βάση του λαιμού σας. Εφαρμόστε μερικές σταγόνες και τρίψτε το. Δεν θα πιστεύετε τα αποτελέσματα.

4. Έλαιο γλυκόριζας

Η γλυκόριζα είναι γνωστή ως ισχυρό αντικαταθλιπτικό. Αυτό σημαίνει ότι είναι ένα εξαιρετικό έλαιο για την καταπολέμηση της επινεφριδιακής κόπωσης, της κυριαρχίας των οιστρογόνων και των προβλημάτων του θυρεοειδούς!

Η γλυκόριζα είναι γνωστό ότι έχει ευρύ φάσμα ευεργετικών αποτελεσμάτων. Όπως από το να «χρησιμοποιείται για τη θεραπεία γαστρικών ελκών» στην κινεζική ιατρική για να δώσει στο μεταβολισμό μια ώθηση. Ωστόσο, μια από τις πιο κοινές χρήσεις για αυτή είναι οτι θεραπεύει πραγματικά την νόσος του Addison.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε: Τοποθετήστε μερικές σταγόνες έλαιο γλυκόριζας στις παλάμες των χεριών σας, τρίψτε τες μαζί και εισπνεύστε! Θα νιώσετε η διάθεση σας να ανεβαίνει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

5. Βιολογικό Αιθέριο Έλαιο Clary Sage – Φασκόμηλο

Έχει χρησιμοποιηθεί για εκατοντάδες χρόνια, που χρονολογούνται από τη Μεσαιωνική εποχή. Το έλαιο αυτό είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να απαλύνεται τις επιδράσεις του προεμμηνορυσιακού συνδρόμου εξισορροπώντας τις ορμόνες.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε: απλά προσθέστε μερικές σταγόνες στο μπάνιο σας, καθίστε και χαλαρώστε. Η ζέστη του λουτρού και του ελαίου θα λειτουργήσει τη μαγεία του και θα απαλύνει κάθε φρικτό πόνο που προκαλεί το προεμμηνορυσιακό σύνδρομο !

Είναι απίστευτο αυτό που μπορούν να κάνουν τα φυσικά αιθέρια έλαια για να βελτιώσουν την υγεία σας μειώνοντας τα επίπεδα στρες και βοηθώντας σας να κοιμηθείτε. Συνιστούμε να ρωτήσετε τον γιατρό σας εάν επιτρέπεται  να χρησιμοποιήσετε αυτά τα έλαια πριν τα εφαρμόσετε, μόνο για να διπλοτσεκάρετε για οποιεσδήποτε αλλεργίες ή για περίπτωση εγκυμοσύνης.

Μυρίζουν τόσο όμορφα και θα σας κάνουν να νιώσετε τέλεια!

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close