Τι σημαίνει στην πραγματικότητα η απώλεια των κιλών που πήρατε στην εγκυμοσύνη.. Προσδοκίες Vs Πραγματικότητα

Αγαπάμε τα μωρά μας όσο τίποτα άλλο στον κόσμο και δεν θα μπορούσαμε να ζήσουμε χωρίς αυτά. Ωστόσο, από την άλλη όταν γεννιέται ένα μωρό μια μαμά βιώνει την πίεση για την απώλεια των κιλών της εγκυμοσύνης, χωρίς την πίεση λοιπόν αυτή, μια μαμά θα μπορούσε να ζήσει!!!!!! Οι άνθρωποι έχουν εμμονή με την ιδέα οτι μια γυναίκα μετά την γέννα πρέπει να ”ξεπηδήσει” πάλι στα παλιά της κιλά και είναι λες και όλο το άγχος στις ζωές μας θα υποχωρήσει αν καταφέρουμε και γυρίσουμε στα ρούχα που φορούσαμε πριν την εγκυμοσύνη.

Ποιός σας είπε οτι αν γυρίσετε αμέσως στο βάρος που είχατε πριν την εγκυμοσύνη θα σας λυθούν όλα τα προβλήματα;

Αυτό είναι που πραγματικά συμβαίνει όταν καταφέρεις και χάσεις τελικά τα κιλά της εγκυμοσύνης.

Προσδοκία: Με το που χάσεις τα κιλά της εγκυμοσύνης θα αποχαιρετήσεις τα μεγάλα πουλοβεράκια και τα φαρδιά παντελόνια και θα γυρίσεις πάλι πίσω στα χαριτωμένα πουλοβεράκια και μπλουζάκια και εφαρμοστά τζιν.

Πραγματικότητα: Χμ… δεν έχεις και πολύ χρόνο για ψώνια, είσαι μαμά τώρα το ξέχασες;

Ακόμα κι αν καταφέρετε να πάρετε ένα από αυτά τα σύνολα που βλέπετε πολλές μαμάδες να φοράνε στο Instagram, τότε καταλαβαίνετε γρήγορα γιατί βλέπετε μόνο τις μαμάδες να τα φορούν αυτά στις φωτογραφίες. Ανεξάρτητα από τα κιλά σας, τα τζιν εξακολουθούν να μην είναι άνετα ειδικά αν πρέπει να σκύψετε για να αλλάξετε μια πάνα.  Και το μωρό θα φτύσει επάνω στο μπλουζάκι σας ανεξάρτητα από το μέγεθός του.

Δείτε ακόμη: 9 πρώιμα συμπτώματα της εγκυμοσύνης πριν την καθυστέρηση της περιόδου!

Προσδοκία: Όταν χάσω τα κιλά της εγκυμοσύνης, οι άγνωστοι θα σταματήσουν να κάνουν σχόλια για το σώμα μου…

Πραγματικότητα: Πάλι θα αρχίσουν τα σχόλια δεν την γλιτώνετε… Θα αρχίσουν να λέτε πως τόλμησες και έφυγες μακριά από το παιδί σου για να πας γυμναστήριο.

“Δεν θα άφηνα ποτέ το μωρό μου για να πάω στο γυμναστήριο”, θα λένε, καθώς θα σας κοιτάζουν από πάνω εώς κάτω. Θα πρέπει να ντρέπεστε εάν το κάνετε, το ίδιο και αν δεν το κάνετε…..

το πιο σημαντικό από όλα; Αυτά θα σας αγαπούν το ίδιο είτε είστε πιο αδύνατες είτε είστε πιο παχουλές

Δείτε ακόμη: 8 αλλαγές που ίσως συμβούν στο στήθος σας κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης

Προσδοκία: Θα είμαι πιο χαλαρή και χαρούμενη μαμά όταν χάσω τα κιλά της εγκυμοσύνης

Πραγματικότητα: Μπορεί να είναι αλήθεια ότι η πλάτη σας μπορεί να μην σας πονάει τόσο αν χάσετε τα κιλά της εγκυμοσύνης, αλλά αν πατήσετε ένα τουβλάκι Lego ξυπόλυτη θα πονέσετε αρκετά ακόμη και αν είστε 60 κιλά ή αν είστε 80.

Προσδοκία: Αν χάσεις τα κιλά της εγκυμοσύνης, θα επαναφέρεις την ερωτική σου ζωή κάθε βράδυ..

Πραγματικότητα: Μπορεί να αισθάνεστε σέξι καθώς το σώμα σας επανήλθε στα φυσιολογικά, αλλά οι ερωτικές σας διαθέσεις για το σύντροφο σας πρέπει να περιμένουν μέχρι το μωρό να κοιμηθεί καλά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Δείτε ακόμη: Εγκυμοσύνη: 5 κόλπα για να κλωτσήσει το μωρό

Προσδοκία: Το παιδί σου θα είναι πιο χαρούμενο αν επανέλθεις στο φυσιολογικό σου βάρος

Πραγματικότητα: Τα παιδιά σας δεν ενδιαφέρονται για τα κιλά σας . Αν αρνηθείτε να τους δώσετε ένα μπισκότο θα χτυπήσουν τον κώλο τους κάτω μέχρι να γίνει το δικό τους. Και, το πιο σημαντικό από όλα; Αυτά θα σας αγαπούν το ίδιο είτε είστε πιο αδύνατες είτε είστε πιο παχουλές!!!

 

cafemom.com

 

Close