Τι θα γινόταν αν δεν βλέπαμε ποτέ τον ήλιο;

Είμαστε συνηθισμένοι να παίρνουμε τον Ήλιο ως δεδομένο. Ακόμη και σε συννεφιασμένες και βροχερές μέρες, γνωρίζουμε ότι είναι πάνω από μας κάπου και σύντομα θα τον δούμε και πάλι. Αλλά γνωρίζουμε πραγματικά πόσο σημαντικός είναι ο ήλιος για το σώμα μας;

Συγκεντρώσαμε 8 προβλέψεις για το τι θα μας συνέβαινε αν δεν λαμβάναμε τακτικά το φως του ήλιου.

8. Η υγεία της καρδιάς σας θα βρισκόταν σε κίνδυνο

Τι θα γινόταν αν δεν βλέπαμε ποτέ τον ήλιο;   © pixabay

Καθόλου ηλιακό φως σημαίνει ότι το σώμα μας δεν θα είναι σε θέση να παράγει βιταμίνη D. Αυτή η βιταμίνη παίζει σημαντικό ρόλο στην προστασία μας από τις καρδιακές παθήσεις. Οι υπεριώδεις ακτίνες ρυθμίζουν επίσης την αρτηριακή πίεση. Έτσι, χωρίς τον Ήλιο, είμαστε πιο επιρρεπείς σε καρδιαγγειακά προβλήματα.

Δείτε ακόμη:Σας προκαλεί συχνά φτέρνισμα ο ήλιος; Δείτε γιατί σας συμβαίνει!

7. Δεν θα είχαμε χαρούμενα συναισθήματα

Τι θα γινόταν αν δεν βλέπαμε ποτέ τον ήλιο;  © pixabay

Χωρίς τον Ήλιο, θα είχαμε λιγότερη σεροτονίνη – την ορμόνη ευτυχίας – στο σώμα σας. Και αν και υπάρχουν και άλλοι τρόποι να γίνετε ευτυχισμένοι, το κανονικό ηλιακό φως είναι ο ευκολότερος και ο πιο φυσικός τρόπος, ειδικά αν συνδυάζεται με την άσκηση.

6. Ακατέργαστα νεύρα

Τι θα γινόταν αν δεν βλέπαμε ποτέ τον ήλιο;   © depositphotos

Πιστεύεται ότι εάν τα παιδιά δεν πάρουν αρκετό ηλιακό φως, θα κινδυνεύουν περισσότερο να αναπτύξουν σκλήρυνση κατά πλάκας, μια ασθένεια του κεντρικού νευρικού συστήματος, όταν γίνουν ενήλικες.

Χωρίς το φως του ήλιου, θα είχαμε κολλήσει για πάντα σε εποχιακές συναισθηματικές διαταραχές (SAD), κοινώς γνωστές ως χειμωνιάτικη μελαγχολία

5. Πόνοι στο σώμα

Τι θα γινόταν αν δεν βλέπαμε ποτέ τον ήλιο;  © depositphotos

Χωρίς το ηλιακό φως, να είστε έτοιμοι να έχετε περισσότερους πόνους σε όλο το σώμα σας. Το φως του ήλιου βοηθά στη θέρμανση των μυών του σώματος και στη μείωση του πόνου που προκαλείται από φλεγμονώδεις καταστάσεις, όπως η αρθρίτιδα.

Δείτε ακόμη: Η πόλη φάντασμα των… ζωντανών-νεκρών: Έχει πάντα κρύο και ο ήλιος δεν βγαίνει!

4. Μειωμένες πιθανότητες για εγκυμοσύνη

Τι θα γινόταν αν δεν βλέπαμε ποτέ τον ήλιο;  © depositphotos

Χωρίς το ηλιακό φως, θα υπάρχει περισσότερη μελατονίνη στο σώμα μιας γυναίκας. Αυτή είναι μια ορμόνη που καταστέλλει τη γονιμότητα, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητές της να συλλάβει ένα μωρό. Επιπλέον, οι γυναίκες που παίρνουν λιγότερο ηλιακό φως, φτάνουν στην εμμηνόπαυση τους νωρίτερα από όσες εκτίθενται στον ήλιο. Οι άνδρες μπορούν επίσης να υποφέρουν από την έλλειψη ηλιακού φωτός. Επηρεάζει άμεσα τα επίπεδα τεστοστερόνης.

Δείτε ακόμη: Ήλιος και δέρμα: τι να προσέξουμε στα πρώτα μπάνια

3. Μειωμένο ανοσοποιητικό σύστημα

Τι θα γινόταν αν δεν βλέπαμε ποτέ τον ήλιο;   © pixabay

Λιγότερο ηλιακό φως σημαίνει λιγότερα λευκά αιμοσφαίρια. Και όσο λιγότερα τέτοια κύτταρα έχετε, τόσο πιο δύσκολο είναι να καταπολεμήσετε τις λοιμώξεις.

2. Περισσότερες οδοντικές κοιλότητες

Τι θα γινόταν αν δεν βλέπαμε ποτέ τον ήλιο;  © depositphotos.com

Ακόμη και τα δόντια μας θα υποφέρουν χωρίς τον Ήλιο. Ανακαλύφθηκε ότι οι άνθρωποι που παίρνουν λιγότερο ηλιακό φως, αναπτύσσουν περισσότερα προβλήματα με τα δόντια τους, όπως οι κοιλότητες.

1. Αιώνια χειμωνιάτικη μελαγχολία

Τι θα γινόταν αν δεν βλέπαμε ποτέ τον ήλιο; © depositphotos.com

Χωρίς το φως του ήλιου, θα είχαμε κολλήσει για πάντα σε εποχιακές συναισθηματικές διαταραχές (SAD), κοινώς γνωστές ως χειμωνιάτικη μελαγχολία. Είναι μια μορφή κατάθλιψης που προκαλείται ειδικά από την έλλειψη ηλιακού φωτός. Το τεχνητό φως δεν μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως το φυσικό ηλιακό φως.

Τι θα γινόταν αν δεν βλέπαμε ποτέ τον ήλιο; © pixabay

Αν και το φως του ήλιου είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για το σώμα μας, θυμηθείτε ότι πάρα πολύς Ήλιος δεν είναι επίσης πολύ καλό πράγμα. Οι υπεριώδεις ακτίνες μπορούν να προκαλέσουν ηλιακά εγκαύματα και δερματικές παθήσεις – ακόμα και καρκίνο. Όλα τα πράγματα θέλουν μέτρο.

Πηγή: tilestwra.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close