Υπάρχουν πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε ενώ έχετε περίοδο...

Όλοι γνωρίζουμε ότι μερικές φορές (ίσως όλη την ώρα), οι γυναίκες τρελαινόμαστε κατά τη διάρκεια της περίοδου μας. Οι άνδρες πάντα λένε οτι οι γυναίκες είμαστε πάρα πολύ συναισθηματικές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Καθώς, καθημερινά κατά τη διάρκεια της περιόδους μας, ερχόμαστε αντιμέτωπες  με κράμπες αλλά και άλλα ορμονικά προβλήματα.

Δείτε ακόμη: Ελέγξτε τους πόνους της περιόδου σας με αυτές τις 15 φυσικές συνταγές!

Ωστόσο, υπάρχουν πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνουμε όταν έχουμε περίοδο. Κάθε εβδομάδα, νέες πληροφορίες και μελέτες βγαίνουν για τις γυναίκες αλλά και τον εμμηνορροϊκό κύκλο μας. Μόνο ένα γεγονός παραμένει σταθερό: Οτι ακόμη μαθαίνουμε νέα πράγματα για το σώμα μας αλλά και τα μυστήρια της εποχής μας.

Επίσης, κατά την διάρκεια της περιόδου οι γυναίκες είναι δύσκολο να συγκεντρωθούμε, σε διαγωνίσματα αλλά και άλλες εξετάσεις

Δείτε ακόμη: Σταματήστε να κάνετε αυτά τα λάθη όταν έχετε περίοδο.. Δείτε γιατί..

Πρόσφατες μελέτες για την έμμηνο ρύση των γυναικών έχουν αποκαλύψει μια σειρά από ενδιαφέροντα στοιχεία. Πρώτον, είναι απολύτως φυσιολογικό οι γυναίκες να μην έχουμε διάθεση για έρωτα όταν έχουμε περίοδο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ορμόνη που μειώνει τη λίμπιντο, προγεστερόνη, βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο της, ενώ έχουμε αιμορραγία. Επίσης, κατά την διάρκεια της περιόδου οι γυναίκες είναι δύσκολο να συγκεντρωθούμε, σε διαγωνίσματα αλλά και άλλες εξετάσεις.

Η έμμηνος ρύση είναι το χειρότερο κομμάτι του μήνα για όλες τις γυναίκες – οι γυναίκες αυτή τη περίοδο γινόμαστε συναισθηματικές, κουραζόμαστε γρήγορα ακόμη και ο ύπνος δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Λαμβάνοντας υπόψη τον πόνο και τις κράμπες της περιόδου, εδώ είναι μια λίστα με πράγματα που πρέπει να αποφεύγουμε να κάνουμε ενώ έχουμε περίοδο.

Δείτε ακόμη: Αιμορραγία ανάμεσα στις περιόδους: τι σημαίνει;

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο και μάθετε περισσότερο σχετικά με αυτές τις ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του έμμηνου κύκλου.

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close