Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!
Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!
Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!
Δευτέρα- Λαζάνια με τυριά και λαχανικά στο φούρνο
Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr
Τρίτη- Μοσχάρι κοκκινιστό (Κυκλαδίτικο πατατάτο)
Συνταγή από: argiro.gr
Υλικά:
1.200 γρ. μοσχάρι κομμένο σε μερίδες (εναλλακτικά αρνί ή κατσίκι)
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξερό κόκκινο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο σπασμένες
6 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
4-5 κόκκους μπαχάρι
1 δαφνόφυλλο
1 μικρό ξυλάκι κανέλας (προαιρετικά)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω για να κάνουμε ωραία κρούστα, περίπου 6′-7′.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε να μαραθούν και να γίνουν διάφανα ανακατεύοντας για 3′-4′.
Ρίχνουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά να λαδωθούν. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον τρίβουμε με το κουτάλι στη βάση της κατσαρόλας να ψηθεί 2′-3′ και να βγάλει όλο το συμπυκνωμένο άρωμα της ντομάτας.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Τέλος, συμπληρώνουμε με ζεστό νερό, ώστε να μισοσκεπάσουμε τα υλικά. Προσθέτουμε το μπαχάρι, τα δαφνόφυλλα και την κανέλα. Αφήνουμε να πάρει βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το φαγητό περίπου μία ώρα και 20′ μέχρι να μαλακώσει πολύ το κρέας και οι πατάτες και να μείνει το φαγητό με ελάχιστη σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος.
Δείτε ακόμη: Ρεβιθοκεφτέδες όνειρο !!!
Τετάρτη- Kεφτέδες από πράσο
Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr
Πέμπτη- Γαλοπούλα με ντομάτα και κριθαράκι
Συνταγή από: argiro.gr
Υλικά:
400 γραμμ. φιλέτο στήθος γαλοπούλας κομμένο σε μπουκιές ή μαγειρεμένη γαλοπούλα που μας περίσσεψε από το γιορτινό τραπέζι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 σκ. σκόρδο
1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 πρέζα ζάχαρη
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
φρέσκο πιπέρι
500 γραμμ. κριθαράκι σόγια ή κανονικό (βρασμένο για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση:
1. Σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τη γαλοπούλα για 5΄-6΄. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1΄ ακόμη. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε τη γαλοπούλα να τραβήξει όλα τα υγρά της.
2. Προσθέτουμε τις ντομάτες με τα ζουμιά τους, το μπαχάρι, τη ζάχαρη, και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 25΄, έως ότου να μαλακώσει καλά η γαλοπούλα.
3. Τέλος περιχύνουμε το φαγητό με την κρέμα γάλακτος και αμέσως μετά πασπαλίζουμε μαϊντανό. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με το κριθαράκι. Θα το βρείτε πεντανόστιμο!
Παρασκευή- Φασόλια χάντρες με ψητές πιπεριές φλωρίνης και θυμάρι
Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr
Δείτε ακόμη: Οι πιό τέλειες πατάτες φούρνου
Σάββατο- Burger ψαριού
Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr
Κυριακή- Ρολό με κιμά κοτόπουλου και σάλτσα γιαουρτιού-μουστάρδας
Συνταγή από: creteplus.gr
Υλικά:
Για το ρολό
700γρ. κιμά κοτόπουλου, από μπούτι και στήθος, ανάμικτα, χωρίς δέρμα
1 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
1 φλιτζάνι κασέρι τριμμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 αβγά
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
3 φέτες ζαμπόν βραστό, από μπούτι χοιρινό, πολύ ψιλοκομμένο
6-8 φέτες μορταδέλα, στρογγυλές, μεγάλες, χωρίς πιπέρι
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα:
3 φλιτζάνια ζωμό κότας
2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
4 κουτ. σούπας γιαούρτι, κατά προτίμηση κατσικίσιο
1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Φτιάχνετε το ρολό: Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, τη φέτα, το κασέρι, την πιπεριά, το μαϊντανό, τα αβγά, την πάπρικα, το χοιρινό ζαμπόν, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και τα ζυμώνετε πολύ καλά με τα χέρια σας, τα οποία λαδώνετε τακτικά με τις 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, για να μην κολλάει το μίγμα.
Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους180ºC. Βάζετε στον πάγκο εργασίας ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, γερό, ειδικό για ψήσιμο στο φούρνο, με διαστάσεις 22 x 32εκ. και επάνω του βάζετε ένα κομμάτι λαδόκολλα, με ίδιες διαστάσεις, το οποίο αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο. Στρώνετε εκεί τις φέτες μορταδέλας, με τρόπο που να μισοσκεπάζει η μία την άλλη, ώστε να καλυφθεί η λαδόκολλα, χωρίς να αφήσετε κενά.
Βήμα 3
Πλάθετε το μίγμα του κιμά σε ρολό μακρόστενο και το βάζετε πάνω στις φέτες μορταδέλας, παράλληλα προς την μακρόστενη πλευρά της λαδόκολλας. Τυλίγετε τη λαδόκολλα σφικτά γύρω από το ρολό και στη συνέχεια τυλίγετε και το αλουμινόχαρτο γύρω από τη λαδόκολλα.
Βήμα 4
Τοποθετείτε το τυλιγμένο ρολό σε ένα μέτριο ταψί, το περιχύνετε με ½ λίτρο νερό και βάζετε το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Ψήνετε για περίπου 50 λεπτά. Μόλις ψηθεί το ρολό το βγάζετε και το αφήνετε σε μια πιατέλα, τυλιγμένο, για να «ξεκουραστεί».
Βήμα 5
Φτιάχνετε τη σάλτσα: Μαζεύετε όσα υγρά έχουν μείνει στο ταψί και τα σουρώνετε. Τα ρίχνετε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτετε το ζωμό κότας και βράζετε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ώσπου το υγρό να μειωθεί αρκετά.
Βήμα 6
Προσθέτετε τη μουστάρδα και ανακατεύετε καλά. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με το κορν φλάουρ και ρίχνετε το μίγμα στο κατσαρολάκι. Αλατοπιπερώνετε και αποσύρετε αμέσως από τη φωτιά. Ανακατεύετε καλά με το σύρμα.
Βήμα 7
Αφαιρείτε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο και τις λαδόκολλες από το ρολό και, μόλις κρυώσει λίγο, το κόβετε σε φέτες. Τις μοιράζετε σε πιάτα, τις περιχύνετε με τη σάλτσα που ετοιμάσατε και σερβίρετε αμέσως.
Tip: Μπορείτε αντί για ανάμικτο κιμά κοτόπουλου να βάλετε κιμά από φιλέτο στήθους γαλοπούλας.
Πίτες Εβδομάδας:
- Τυρόπιτα Σκοπέλου
Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr
- Πίτα Πίτσα
Συνταγή από: radicio.com
Υλικά συνταγής:
Σφολιάτα: 2 φύλλα (750 γρ.)
Ελαιόλαδο: λίγο για το άλειμμα του ταψιού
Ψιλοκομμένες ντομάτες: 3 μέτριες (ή 1 κονκασέ)
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
Ξερή ρίγανη: 1 κουταλάκι τσαγιού
Ξερό βασιλικό: 1 κουταλάκι τσαγιού
Ξερό θυμάρι: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Κομμένη φέτες πράσινη πιπεριά: 1 μικρή
Κομμένα λεπτές φέτες μανιτάρια: 100 γρ.
Χοντροκομμένο ζαμπόν: 100 γρ.
Χοντροκομμένο μπέικον: 100 γρ.
Τριμμένη μοτσαρέλα: 200 γρ (αλμυρή για πίτσες)
Χωρίς κουκούτσι ελιές: 8 ελιές
Οδηγίες:
1. Ξεπαγώνετε την σφολιάτα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Λαδώνετε ένα ταψί στο μέγεθος περίπου της σφολιάτας.
2. Βάζετε την ψιλοκομμένη ντομάτα ή το κονκασέ σε κατσαρολάκι μαζί με αλατοπίπερο, τη ρίγανη, θυμάρι και βασιλικό και τη βάζετε στη φωτιά. Τις βράζετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να σφίξει πολύ η ντομάτα.
3. Απλώνετε το ένα φύλλο σφολιάτα μέσα στο ταψί. Από πάνω απλώνετε την ντομάτα και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Σκεπάζετε με το άλλο φύλλο και διπλώνετε τις άκρες να κλείσει η πίτα.
4. Λαδώνετε ελαφρά την επιφάνεια της πίτας και με μαχαίρι τρυπάτε μόνο το πάνω φύλλο σε πολλά σημεία. Ψήνετε την πίτα στο φούρνο για 40 περίπου λεπτά.
5. Την βγάζετε, την αφήνετε να κρυώσει για λίγο και την κόβετε σε κομμάτια. Την σερβίρετε πολύ ζεστή.
Γλυκά Εβδομάδας
- Δροσερό γλυκό ψυγείου με φράουλες
Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr
- Το Εκμεδάκι της Τεμπέλας
Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες