Πάρτε τις σωστές στάσεις και βελτιώστε τα προβλήματα ύπνου σας!

Ο ύπνος είναι ένα ζωτικό μέρος της συνολικής υγείας μας. Ο ανεπαρκής ύπνος μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα υγείας με την πάροδο του χρόνου, όπως είναι ο διαβήτης, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και η κακή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Όταν είστε αγχωμένοι, καταπονημένοι ή έχετε όλη την ημέρα ένα γεμάτο πρόγραμμα, καταστρέφεται τον ύπνο σας. Τα προβλήματα ύπνου μπορούν να καταλήξουν να επηρεάζουν την συνολική ποιότητα της ζωής σας. Εάν πάσχετε από προβλήματα ύπνου, δείτε εδώ πώς να τα διορθώσετε:

1.) Πόνος στην πλάτη

Πάρτε τις σωστές στάσεις και βελτιώστε τα προβλήματα ύπνου σας!

Εάν αντιμετωπίζετε  πόνο στην πλάτη τη νύχτα, αν κοιμηθείτε ανάσκελα τότε μπορεί να απαλύνετε αυτό το πρόβλημα. Τοποθετήστε ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατά σας για να βοηθήσετε στην αποκατάσταση της φυσικής καμπύλης της σπονδυλικής στήλης σας και να μειώσετε την ένταση. Αν προτιμάτε να κοιμηθεί μπρούμυτα, βάλτε ένα μαξιλάρι κάτω από την κοιλιακή χώρα και τη λεκάνη σας, ώστε να μην επιβαρύνεται η πλάτη σας. Ωστόσο,το να κοιμάστε ανάσκελα είναι το καλύτερο!

2.) Πόνος στον ώμο

Πάρτε τις σωστές στάσεις και βελτιώστε τα προβλήματα ύπνου σας!

Η καλύτερη θέση ύπνου για τον πόνο στον ώμο είναι να κοιμάστε μπρούμυτα. Βάλτε ένα λεπτό μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι σας και ένα άλλο μαξιλάρι στο στομάχι σας. Αγκαλιάστε το μαξιλάρι που έχετε στο στομάχι σας για να σταθεροποιήσετε τους ώμους σας. Το να κοιμάστε προς το στομάχι σας μπορεί να προκαλέσει κακή ευθυγράμμιση των ώμων. Αν προτιμάτε να κοιμάστε στη μια πλευρά σας, βεβαιωθείτε ότι θα κοιμηθείτε προς την πλευρά που δεν νιώθετε έντονο πόνο. Μαζέψτε τα πόδια σας επάνω προς το στήθος σας και τοποθετήστε ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατά σας. Θα ανακουφιστείτε αμέσως!

Δείτε ακόμη: Δείτε γιατί είναι σημαντικός για την υγειά μας ο μεσημεριανός ύπνος

3.) Αυχεναλγία

Πάρτε τις σωστές στάσεις και βελτιώστε τα προβλήματα ύπνου σας!

Εάν υποφέρετε από πόνο στον αυχένα , είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι ο λαιμό σας έχει την υποστήριξη που χρειάζεται όσο κοιμάστε. Το να κοιμάστε, έχοντας ένα μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι σας και ένα μαξιλάρι κάτω από κάθε βραχίονα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου στον αυχένα τη νύχτα. Ένα ορθοπεδικό μαξιλάρι είναι μια καλή επιλογή για τα άτομα που έχουν προβλήματα με τον αυχένα. Αν προτιμάτε να κοιμάστε προς το πλευρό σας, βεβαιωθείτε ότι το μαξιλάρι σας δεν είναι πάρα πολύ υψηλό. Θα πρέπει να είναι κάτω από 16cm σε πάχος και το μαξιλάρι να ταιριάζει με το πλάτος του ενός ώμου σας προκειμένου να κρατάει το λαιμό σας σε σωστή θέση.

4.) Ροχαλητό

Πάρτε τις σωστές στάσεις και βελτιώστε τα προβλήματα ύπνου σας!

Αν κοιμάστε μπρούμυτα ενώ ροχαλίζετε, η γλώσσα σας μπορεί να γυρίσει προς το λαιμό σας και έτσι η αναπνοή σας θα βγαίνει πολύ δύσκολα. Εάν ροχαλίζετε, θα πρέπει να κοιμάστε στο πλάι , έτσι ώστε  η ροή του αέρα σας να μην περιορίζεται . Η επιλογή των μαξιλαριών θα πρέπει να γίνεται με πολύ προσεκτικό τρόπο. Καθώς τα πολύ μαλακά μαξιλάρια, κάνουν το κεφάλι σας να γέρνει προς τα πίσω και έτσι θα αυξάνεται το ροχαλητό. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα επιπλέον μαξιλάρι προκειμένου να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στους αεραγωγούς σας.

Δείτε ακόμη: Παθαίνετε και εσείς κράμπες μέσα στη νύχτα;; Δείτε πως να το αντιμετωπίσετε

5. ) Κράμπες στα πόδια
Οι κράμπες είναι ξαφνικοί σπασμοί ή προκαλούνται από σφίξιμο των μυών. Εμφανίζονται συνήθως στα πόδια, στις γάμπες ή τους μηρούς. Για να σταματήσει τις κράμπες των ποδιών, κάντε τεντώματα και ενισχύστε τους μυς στις γάμπες σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε γιόγκα ή μασάζ στα πόδια σας πριν από πάτε για ύπνο. Η τακτική άσκηση μπορεί επίσης, να βοηθήσει στη μείωση των κραμπών..

Δείτε σε αυτό το βίντεο πως να κάνετε μασάζ ποδιών:

6.) Γενικά προβλήματα ύπνου

Πάρτε τις σωστές στάσεις και βελτιώστε τα προβλήματα ύπνου σας!

Αν έχετε πρόβλημα ύπνου, μείνετε μακρυά από τον υπολογιστή ή το κινητό σας τηλέφωνό για τουλάχιστον μία ώρα πριν πάτε για ύπνο. Το φως από την οθόνη μπορεί να επηρεάσει τον κύκλο του ύπνου σας . Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε την καφεΐνη για τουλάχιστον έξι ώρες πριν πάτε για ύπνο.

Τα προβλήματα ύπνου μπορούν να καταλήξουν να επηρεάζουν την συνολική ποιότητα της ζωής σας.

7. ) Δεν κοιμάστε καλά

Το ξύπνημα στη μέση της νύχτας μπορεί να είναι απογοητευτικό. Αν δεν μπορείτε να έχετε ένα συνεχόμενο ύπνο, απομακρύντε τα ηλεκτρονικά σας από το κρεβάτι, τουλάχιστον μία ώρα πριν πάτε σε αυτό, και αποφύγετε και την κατανάλωση αλκοόλ. Καθώς το αλκοόλ διαταράσσει την ισορροπία του νερού στο σώμα σας και έχει αρνητικές επιπτώσεις στο κύκλο του ύπνου. Η ρύθμιση της θερμοκρασίας του δωματίου σας μπορεί επίσης να κάνει τη διαφορά. Η ιδανική θερμοκρασία ενός δωματίου εν ώρα ύπνου είναι είναι 15-19 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε ακόμη: Ύπνος με το μπιμπερό; Μακριά!Δείτε γιατί!

8.) Δεν μπορείτε να ξυπνήσετε

Πάρτε τις σωστές στάσεις και βελτιώστε τα προβλήματα ύπνου σας!

Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το πρωινό ξύπνημα. Ώστε να εκπαιδεύσετε το σώμα σας, πρέπει να βάζετε το ξυπνητήρι ίδια ώρα κάθε μέρα. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε κοιμηθεί αρκετά .Αν έχετε να ξυπνήσει νωρίς, πηγαίνετε νωρίς για ύπνο.

9.) Έχετε καούρα

Πάρτε τις σωστές στάσεις και βελτιώστε τα προβλήματα ύπνου σας!

Εάν υποφέρετε από καούρες μέσα στη νύχτα, προσπαθήστε να κοιμηθείτε στην αριστερή πλευρά σας. Η θέση αυτή προλαμβάνει ώστε το περιεχόμενο του στομάχου σας να μην επιστρέψει στον οισοφάγο. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε έναν επαγγελματία υγείας για παραπάνω συμβουλές.

10.) Πόνος στα πόδια

Πάρτε τις σωστές στάσεις και βελτιώστε τα προβλήματα ύπνου σας!

Αν έχετε προβλήματα ύπνου λόγω πόνων στα πόδια , χρησιμοποιήστε ένα ρολό μαξιλάρι ή βάλτε τα πόδια σας, στα πόδια του κρεβατιού, ώστε να είναι λίγο ανασηκωμένα όσο κοιμάστε. Αυτό θα επιτρέψει στο αίμα που έχει συσσωρευτεί στα πόδια να μετακινηθεί προς τα κάτω. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να τρίψετε τα πόδια σας ή να τους κάνετε ένα ελαφρύ μασάζ πριν πάτε για ύπνο, και μην ξεχάσατε οτι πρέπει να αποφύγετε την καφεΐνη τουλάχιστον για έξι ώρες πριν πάτε για ύπνο.

Πηγή: davidwolfe.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close