Μεγάλη Εβδομάδα 2024: Πότε ξεκινά

Πότε είναι η Μεγάλη Εβδομάδα για το 2024 και πότε ξεκινά;(Ημερομηνία)  Δείτε παρακάτω πότε πέφτειη εβδομάδα των των Παθών του Χριστού.

Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι η εβδομάδα πριν από το Πάσχα, η οποία γιορτάζεται από τους Χριστιανούς ως η εβδομάδα των τελευταίων ημερών της ζωής του Ιησού Χριστού στη Γη. Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά με την Κυριακή των Βαΐων και τελειώνει με την Κυριακή του Πάσχα.

Πότε είναι η Μεγάλη Εβδομάδα το 2024

Κάθε μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας έχει τις δικές της ειδικές τελετές και παραδόσεις. Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά στις 28 Απριλίου και τελειώνει στις 5 του Μάη 2024.

Μεγάλη Εβδομάδα: Τα έθιμα και η συγχώρεση – Τα 7 Ευαγγέλια της Μεγάλης Τετάρτης και το μυστήριο του Αγίου Ευχελαίου

Δείτε ακόμη Πότε ξεκινά η Νηστεία Χριστουγέννων για το 2023

Η Κυριακή των Βαΐων που είναι στις 28 Απριλίου 2024 είναι η τελευταία Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Σηματοδοτεί την είσοδο του Ιησού στην Ιερουσαλήμ, όπου οι άνθρωποι τον υποδέχτηκαν με κλαδιά φοίνικα.

Η Μεγάλη Δευτέρα ασχολείται με το θέμα της προδοσίας του Ιούδα και η Μεγάλη Τρίτη ασχολείται με το θέμα της καταδίκης του Ιησού. Η Μεγάλη Τετάρτη ασχολείται με το θέμα της σύλληψης του Ιησού.

Μεγάλη Εβδομάδα: Τα έθιμα και η συγχώρεση – Τα 7 Ευαγγέλια της Μεγάλης Τετάρτης και το μυστήριο του Αγίου Ευχελαίου

Δείτε ακόμη Νηστεία Χριστουγέννων : Μέχρι πότε τρώμε ψάρι;

Η Μεγάλη Πέμπτη είναι η πιο σημαντική ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας. Σηματοδοτεί το Μυστικό Δείπνο, την προσευχή του Ιησού στον Κήπο της Γεσθημανής και την προδοσία του από τον Ιούδα. Η Μεγάλη Παρασκευή είναι η ημέρα που ο Ιησούς σταυρώθηκε ενώ το Μεγάλο Σάββατο είναι η ημέρα που ο Ιησούς θάφτηκε.

Πάσχα 2023: Η Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα – Τι γιορτάζουμε καθημερινά

Δείτε ακόμη Πότε ένας μαθητής μένει στην ίδια τάξη στο Γυμνάσιο και Λύκειο;

Η Κυριακή του Πάσχα που είναι στις 5 Μάη, είναι η ημέρα που ο Ιησούς αναστήθηκε από τους νεκρούς. Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι μια σημαντική περίοδος για τους Χριστιανούς, καθώς γιορτάζει το κέντρο της πίστης τους, τη θυσία του Ιησού Χριστού για τη σωτηρία του κόσμου.

Close