30- χριστουγεννιάτικες- κατασκευές- με- βαζάκια- για-το -2021-2022-

Ιδέες για Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με βαζάκια για το 2021-2022. Έξυπνες και πανεύκολες Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με βαζάκια για το 2021-2022, που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας ή και παρέα με τα παιδιά σας.

Οι κατασκευές είναι το αγαπημένο χόμπι μικρών και μεγάλων. Περνάς δημιουργικό χρόνο με τον εαυτό σου και τους δικούς σου ανθρώπους και αναδεικνύεις την διακόσμηση του σπιτιού σου χρησιμοποιώντας τα πιο φθηνά υλικά.

Οι Χριστουγεννιάτικες κατασκευές δε, είναι ακόμη καλύτερες, αφού τα Χριστούγεννα ανανεώνουμε την διακόσμηση του σπιτιού μας έτσι και αλλιώς. Είναι μία ρομαντική γιορτή και σε όλους αρέσει να φτιάχνουν Χριστουγεννιάτικες κατασκευές παίζοντας με φυσικά υλικά, χαρούμενα χρώματα, κορδέλες, αρωματικά κεριά και γκλίτερ.

Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από χάρτινα πιάτα: 31 ιδέες

Οι Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από βαζάκια εδώ και πολλά χρόνια έχουν κατακτήσει τις καρδιές μας. Στο ίντερνετ θα βρείτε πληθώρα από άρθρα που δείχνουν προτάσεις για χριστουγεννιάτικες κατασκευές από βαζάκια

Όμως κάθε χρόνο οι τάσεις στην διακόσμηση αλλάζουν οπότε και οι Χριστουγεννιάτικες κατασκευές μας αποκτούν άλλο χαρακτήρα. Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές χριστουγεννιάτικες κατασκευές από βαζάκια διότι όλοι έχουμε στο σπίτι βάζα μικρά και μεγάλα που δεν τα χρησιμοποιούμε κάπου. Διαβάστε παρακάτω: 

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με  βαζάκια: Χιονισμένα χριστουγεννιάτικα βαζάκια με μαύρες κορδέλες και κεράκια ρεσό

Ξεκινάμε το σημερινό μας άρθρο με την φετινή χριστουγεννιάτικη τάση στα χριστουγεννιάτικα βαζάκια. Μιλάμε φυσικά για το εφέ του χιονιού. Μπορεί να σας φαίνεται δύσκολο όμως πραγματικά είναι η πιο εύκολη χριστουγεννιάτικη κατασκευή σε βαζάκια.

Για αρχή, πρέπει να προμηθευτείτε ψεύτικο χιόνι από μαγαζιά με είδη χειροτεχνίας. Ιδανικά το ψεύτικο χιόνι σας πρέπει να είναι κάπως πλαστικοποιημένο. Αυτό διότι η τάση θέλει τα βαζάκια όχι απλά χιονισμένα αλλά παγωμένα και με ένα ψεύτικο χιόνι από φελιζόλ ή άλλα μαλακά υλικά θα χάσουν από την παγωμένη αίγλη τους.

Επίσης θα πρέπει να πάρετε ένα βαζάκι με κόλλα ντεκουπάζ. Είναι πολύ οικονομικό και έχει μεγάλη ποσότητα κόλλας μέσα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε μετά την χρήση να το αποθηκεύσετε στην άκρη για τις επόμενες κατασκευές.

Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από χαρτόνι: 31 ιδέες

Αυτή η κόλλα έχει την τάση να γίνεται ολοκληρωτικά διάφανη αφού στεγνώσει. Επίσης σε αντίθεση με την υγρή διάφανη κόλλα στεγνώνει πιο αργά οπότε σου δίνει την επιλογή για πολλές προσπάθειες και δεν σχηματίζει γραμμές όπως η κλασική υγρή κόλλα.

Με ένα πινέλο λοιπόν εφαρμόζετε μία στρώση κόλλας. Στην συνέχεια ρολάρετε το βαζάκι σας σε ένα πιάτο με ψεύτικο χιόνι. Το αφήνετε να στεγνώσει και το διακοσμείτε με κορδέλες, κεριά ρεσό και ό,τι άλλο σας αρέσει.

30 χριστουγεννιάτικες κατασκευές με βαζάκια για το 2021-2022

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με  βαζάκια: Χριστουγεννιάτικα βάζα με υλικά από την κουζίνα σας

Μπορείτε να φτιάξετε χριστουγεννιάτικα βάζα γεμίζοντάς τα με υλικά από την κουζίνα σας. Καστανή ζάχαρη, ρύζι, σταφίδες, ζυμαρικά και ό,τι άλλο σας αρέσει και δημιουργεί όμορφες χρωματικές αντιθέσεις. Κάντε αυτά τα τα βάζα χριστουγεννιάτικα με κόκκινες κορδέλες και χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά όπως αστέρια, γκλίτερ και άλλα.

χριστουγεννιάτικα-βάζα-με-καστανή ζάχαρη-ρύζι-σταφίδες-και-ζυμαρικά-

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με βαζάκια 2021-2022: Ζωγραφισμένα χριστουγεννιάτικα βάζα

Επίσης αν είστε καλοί στη ζωγραφική μπορείτε με τέμπερες να ζωγραφίσετε χριστουγεννιάτικες αναπαραστάσεις στο εξωτερικό του βάζου σας. Ακόμη κι αν δεν είστε καλοί στη ζωγραφική όμως μπορείτε παρέα με τα παιδιά σας να ζωγραφίσετε ένα βάζο με χριστουγεννιάτικα σχέδια της επιλογής σας.

χριστουγεννιάτικα-βάζα-με-χριστουγεννιάτικα σχέδια-από-τέμπερες-ιδέες-

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με βαζάκια 2021-2022: Χριστουγεννιάτικα βάζα με υφάσματα και κουμπια

Μπορείτε να βάψετε ένα βάζο στο χρώμα της επιλογής σας με τέμπερες. Αφού το αφήσετε να στεγνώσει πλήρως κολλήστε πάνω κουμπιά με υγρή κόλλα και δέστε ένα κομμάτι καρό ύφασμα ή καρό κορδέλες στο πάνω μέρος του βάζου. Παρακάτω βλέπετε και εναλλακτικούς τρόπους να φτιάξετε το ίδιο βάζο.

χριστουγεννιάτικα-βάζα-με-υφάσματα-και-κουμπιά-ιδέες-

Δείτε ακόμα 15 υπέροχες Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με πήλινες γλάστρες

χριστουγεννιάτικα-βάζα-με-ψεύτικο χιόνι-ιδέες-

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με βαζάκια 2021-2022: Χριστουγεννιάτικα κηροπήγια από βάζα

Μπορείτε να γεμίσετε το βάζο με νερό και με πλαστικά γκι που επιπλέουν. Πάνω πάνω μπορείτε να βάλετε ένα κομμάτι κερί που να επιπλέει και αμέσως έχετε ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο κηροπήγιο από βάζα.

χριστουγεννιάτικα-κηροπήγια-από-γυάλινα βάζα-ιδέες-

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με βαζάκια 2021-2022: Χριστουγεννιάτικα βάζα με κουκουνάρια

Μπορείτε επίσης να βάλετε τεχνητό χιόνι μέσα σε ένα βάζο και ένα κουκουνάρι. Κλείνετε το βάζο το γυρίζετε ανάποδα και αμέσως έχετε ένα χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό για το σπίτι, με βάζα που δεν χρειάζεστε.

χριστουγεννιάτικα-βάζα-με-κουκουνάρια-

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με βαζάκια 2021-2022: Χριστουγεννιάτικα βάζα με φυσικά υλικά

Μπορείτε να διακοσμήσετε τα βάζα σας όπως σας αρέσει. Χρωματίστε τα με τέμπερες, ζωγραφίστε χριστουγεννιάτικα σχέδια, κολλήστε κουμπιά, χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά και άλλα ή δέστε κορδέλες σε διάφορα χρώματα. Γεμίστε αυτά τα βάζα με λουλούδια και κλαδιά από τον κήπο σας και δημιουργήστε υπέροχα χριστουγεννιάτικα γλαστράκια.

χριστουγεννιάτικα-βάζα-με-καρό κορδέλες-και-φυσικά υλικά-

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με βαζάκια 2021-2022: Χριστουγεννιάτικα βαζάκια σε σχέδιο Ρούντολφ

Μπορείτε να κολλήσετε ένα κομμάτι καφέ χαρτόνι περιμετρικά από το βάζο. Στην συνέχεια πάνω στο χαρτόνι κολλήστε ψεύτικα μάτια και πομ πομ για κόκκινη μύτη. Κάντε δύο τρύπες στο καπάκι του βάζου ή κολλήστε δύο σύρματα πίπας με κόλλα για κατασκευές για κέρατα. Έτοιμος ο Ρούντολφ.

χριστουγεννιάτικα-βάζα-Ρούντολφ-κατασκευές- χριστουγεννιάτικα βάζα-με-ψεύτικο-χιόνι-ιδέες- διακοσμητικά-χριστουγεννιάτικα βάζα-ιδέες-

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με βαζάκια 2021-2022: Χριστουγεννιάτικα βάζα με φωτάκια led

Μπορείτε να βάλετε μέσα στο βάζο σας κουκουνάρια, φυσικά υλικά από τον κήπο σας, χριστουγεννιάτικα στολίδια και μερικά φωτάκια led. Έτσι θα έχετε ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό για κάθε γωνιά του σπιτιού.

διακοσμητικά-χριστουγεννιάτικα βάζα-με-φωτάκια led- ιδέες-για-χριστουγεννιάτικα-βάζα-2021 2022-χριστουγεννιάτικες κατασκευές- ιδέες-για-χριστουγεννιάτικα-βάζα-2021 2022-χριστουγεννιάτικες κατασκευές- ιδέες-για-χριστουγεννιάτικα-βάζα-2021 2022-χριστουγεννιάτικες κατασκευές- ιδέες-για-χριστουγεννιάτικα-βάζα-2021 2022-χριστουγεννιάτικες κατασκευές-

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με βαζάκια 2021-2022: Χριστουγεννιάτικα βάζα με χιονάνθρωπο

Μπορείτε να βάλετε μέσα σε ένα βάζο έναν διακοσμητικό χιονάνθρωπο. Μπορείτε επίσης πριν τον χιονάνθρωπο να βάλετε μερικές στρώσεις ψεύτικου χιονιού, ακόμη και από βαμβάκι για πιο ρεαλιστικά αλλά και εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα αποτελέσματα.

χριστουγεννιάτικα-βάζα-με-χιονάνθρωπο-ιδέες- χριστουγεννιάτικες κατασκευές-από-γυάλινα-βάζα-ιδέες-

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με βαζάκια 2021-2022: Χριστουγεννιάτικα βάζα Άγιος Βασίλης

Μπορείς να γεμίσεις το γυάλινο βάζο σου με κόκκινο γκλίτερ εφαρμόζοντας κόλλα για ντεκουπάζ και στην συνέχεια ρολάροντας το βάζο σε ένα πιάτο γεμάτο κόκκινο γκλίτερ. Αφήστε το να στεγνώσει καλά και στην συνέχεια με υγρή κόλλα κολλήστε μία ροδέλα μαύρο χαρτόνι για ζώνη κι ένα τετράγωνο για κουμπί ζώνης.

Tips Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με βαζάκια για το 2021-2022

Για να φυλακίσετε το γκλίτερ μπορείτε αφού στεγνώσει καλά να εφαρμόσετε από πάνω επιπλέον κόλλα για ντεκουπάζ. Με αυτόν τον τρόπο το γκλίτερ δεν θα φύγει ποτέ από το βάζο σας και το αποτέλεσμα θα είναι πιο επαγγελματικό.

χριστουγεννιάτικα-διακοσμητικά-από-βάζα-με-γκλίτερ- χριστουγεννιάτικα-διακοσμητικά-από-βάζα-χριστουγεννιάτικες κατασκευές- χριστουγεννιάτικα-διακοσμητικά-από-βάζα-χριστουγεννιάτικες κατασκευές-

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με βαζάκια 2021-2022: Χρυσά χριστουγεννιάτικα βάζα

Μπορείτε αν θέλετε να χρωματίσετε τα βάζα σας με χρυσό σπρέι. Το χρυσό είναι το απόλυτο χριστουγεννιάτικο χρώμα, ειδικά φέτος που αποτελεί τάση. Γεμίστε αυτά τα βάζα με φυσικά υλικά ή διακοσμήστε τα με χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά της επιλογής σας.

χρυσά-χριστουγεννιάτικα-διακοσμητικά-με-βάζα-2021 2022-

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με βαζάκια 2021-2022: Χριστουγεννιάτικα βάζα βαμμένα με τέμπερες

Για να φτιάξετε το παρακάτω σχέδιο πρέπει να σχηματίσετε με έναν μαρκαδόρο τα όρια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο, το χριστουγεννιάτικο αστέρι ή οποιοδήποτε άλλο χριστουγεννιάτικο σχέδιο. Στην συνέχεια χρωματίστε το υπόλοιπο βάζο αφήνοντας το σχέδιο αχρωμάτιστο.

χριστουγεννιάτικα-βάζα-ιδέες-2021 2022- χριστουγεννιάτικα-βάζα-ιδέες-2021 2022- χριστουγεννιάτικα-βάζα-ιδέες-2021 2022- χριστουγεννιάτικα-βάζα-ιδέες-2021 2022-

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με βαζάκια 2021-2022: Χριστουγεννιάτικα βάζα με ύφασμα

Μπορείτε να κόψετε από ένα καρό ύφασμα χριστουγεννιάτικα σχέδια. Στην συνέχεια κολλήστε τα υφάσματα πάνω στα βάζα σας περιμετρικά και γεμίστε αυτά τα βάζα με ό,τι επιθυμείτε. Μπορείτε να τα διακοσμήσετε ακόμη και σκέτα.

χριστουγεννιάτικα-βάζα-με-φυσικά-υλικά-και-καρό-ύφασμα-ιδέες-

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με βαζάκια 2021-2022: Χριστουγεννιάτικο βάζο Ρούντολφ με γκλίτερ

Αν θέλετε λιγότερο κόπο τότε μπορείτε να δώσετε καφέ χρώμα στο βάζο σας απλά γεμίζοντάς το με καφέ γκλίτερ μέχρι πάνω. Στην συνέχεια κολλήστε στο εξωτερικό του με υγρή κόλλα, μάτια και μύτη και κολλήστε επίσης στο πάνω μέρος σύρματα πίπας σε καφέ χρώμα για κέρατα.

χριστουγεννιάτικο-βάζο-Ρούντολφ-με-γκλίτερ- ιδέες-για-χριστουγεννιάτικες κατασκευές-με-βάζα-

All photos via: Pinterest

Δείτε  όλες τις ιδέες για Χριστούγεννα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close