χριστουγεννιάτικες-κατασκευές-από-χαρτόνι-

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από χαρτόνι: 31 ιδέες. 31 υπέροχες χριστουγεννιάτικες κατασκευές από χαρτόνι για να τις φτιάξετε μαζί με τα παιδάκια σας τα φετινά Χριστούγεννα. Θα μοιραστούμε μαζί σας και πατρόν με χριστουγεννιάτικα σχέδια.

Κάθε Χριστούγεννα οι δασκάλες στα σχολεία ετοιμάζουν Χριστουγεννιάτικες κατασκευές για να κάνουν τα παιδιά και αυτό δεν είναι τυχαίο. Οι κατασκευές εξασκούν την λεπτή κινητικότητα των παιδιών, εξάπτουν την φαντασία τους, τα φέρνουν πιο κοντά με την τέχνη και τα ταλέντα τους και ανεβάζουν την αυτοπεποίθησή τους.

Επιπλέον οι Χριστουγεννιάτικες κατασκευές και γενικότερα οι κατασκευές είναι από τις πιο αγαπημένες ασχολίες των παιδιών, επειδή στο τέλος νιώθουν περήφανα για τον εαυτό τους και χαίρονται να βλέπουν τις δημιουργίες τους στολισμένες στο σπίτι ή στην τάξη.

Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με κούτες : 33 ιδέες

Όμως Χριστουγεννιάτικες κατασκευές μπορείτε να φτιάξετε και από το σπίτι. Μπορείτε να περάσετε δημιουργικό χρόνο παρέα με τα παιδιά σας αλλά και μόνοι σας παίζοντας με το χαρτόνι, το ψαλίδι, τα γκλίτερ και τα χρώματα και δημιουργώντας εντυπωσιακές χριστουγεννιάτικες κατασκευές.

Θα μοιραστούμε μαζί σας 31 ιδέες για χριστουγεννιάτικες κατασκευές που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας ή και με τα παιδιά σας για διακοσμητικά στο σπίτι, για δώρο στους αγαπημένους σας ανθρώπους αλλά και για να φορούν τα παιδιά μέσα στο σπίτι την περίοδο των Χριστουγέννων από χαρτόνι. Διαβάστε παρακάτω: 

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από χαρτόνι: Χριστουγεννιάτικα δέντρα από χαρτόνι με γκλίτερ

Μπορείτε να βρείτε στα μαγαζιά με είδη για χειροτεχνίες χαρτόνια με γκλίτερ. Διαφορετικά μπορείτε να σχεδιάσετε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο με μαρκαδόρο σε ένα κοινό χαρτόνι σε χρώματα της αρεσκείας σας – αν και συμβουλεύουμε να είναι πράσινο – και να χρησιμοποιήσετε κόλλα με γκλίτερ για να τα κάνετε αστραφτερά.

Αφού κόψετε το δεντράκι προσεκτικά με ένα ψαλίδι το στερεώνετε σε ένα πλαστικό καπάκι από μπουκάλι στο οποίο με ένα μαχαίρι που κόβει καλά έχει κάνει δύο λεπτές σχισμές. Έτοιμο το διακοσμητικό σας δεντράκι από χαρτόνι.

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από χαρτόνι: 31 ιδέες

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από χαρτόνι: Καλικάντζαροι

Θα χρειαστείτε χαρτόνια σε διάφορα σχέδια. Αρχικά σχεδιάζετε ένα αυγοειδές σχήμα για το σώμα. Έπειτα σχεδιάζετε τα γένια φτιάχνοντας αφηρημένες γωνίες, έπειτα σχεδιάζετε μεγάλα εντυπωσιακά καπέλα στα σχέδια της επιλογής σας και τέλος σχεδιάζετε μικρά στρογγυλά σχήματα για σχέδια.

Κολλάτε πάνω στο σώμα τα γένια με κόλλα για κατασκευές. Στην συνέχεια πάνω από τα γένια κολλάτε μία στρογγυλή μύτη που την έχετε σχεδιάσει και αυτή σε χαρτόνι. Πάνω από την μύτη κολλάτε το καπέλο και πάνω στο καπέλο τους κύκλους από χαρτόνι. Μπορείτε να βάλετε γκλίτερ ή και πομ πομ.

χριστουγεννιάτικοι-καλικάντζαροι-από-χαρτόνι-ιδέες-

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από χαρτόνι: Το πατρόν για να σχεδιάσετε ένα χριστουγεννιάτικο μπισκότο

πατρόν-για-χριστουγεννιάτικο μπισκότο-

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από χαρτόνι: Ρούντολφ και άλλα ταρανδάκια από ρολό από χαρτί υγείας και χαρτόνι.

Μπορείτε να κόψετε καφέ χαρτόνι στις διαστάσεις του ρολού χαρτί υγείας. Στην συνέχεια εφαρμόστε κόλλα σε όλη την επιφάνεια του χαρτονιού και ντύστε το ρολό με το χαρτόνι προσεκτικά. Για λιγότερο κόπο μπορείτε να ζωγραφίσετε το ρολό από χαρτί υγείας με καφέ τέμπερα.

Έπειτα κόψτε από λευκό και μαύρο χαρτόνι τα μάτια και σε κόκκινο χαρτόνι κόψτε την μύτη. Αλλιώς ζωγραφίστε μία λευκή μύτη με κόκκινο μαρκαδόρο. Κολλήστε πάνω στο ρολό από χαρτί υγείας τα λευκά μάτια και από πάνω τα μαύρα μάτια.

Έπειτα κόψτε ένα αυγοειδές σχήμα για την μουσούδα. Κολλήστε πάνω στην μουσούδα την κόκκινη μύτη και ζωγραφίστε ένα χαμόγελο. Μπορείτε να κολλήσ5τε στο εσωτερικό του ρολού από χαρτί υγείας με υγρή κόλλα για κατασκευές κλαδιά δέντρου για κέρατα.

χριστουγεννιάτικα-ελαφάκια-από-χαρτόνι-και-ρολό-από-χαρτί υγείας-

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από χαρτόνι: Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Μπορείτε να ακολουθήσετε το πατρόν που μοιραστήκαμε μαζί σας παρακάτω και να φτιάξετε εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα μπισκότα στα μεγέθη της επιλογής σας. Το κεφάλι μπορείτε να το κολλήσετε στο υπόλοιπο σώμα με κόλλα ή να το συρράψετε ενώ δεν είναι αναγκαστικό το κεφάλι να είναι ξεχωριστό από το σώμα.

Το πατρόν που μοιραστήκαμε μαζί σας δείχνει πως μπορείτε να κάνετε ένα μονοκόμματο χριστουγεννιάτικο μπισκότο, εξίσου εντυπωσιακό και πιο εύκολο για τα παιδιά μικρότερης ηλικίας.

χριστουγεννιάτικα-μπισκότα-από-χαρτόνι-ιδέες-για-χριστουγεννιάτικες κατασκευές- χριστουγεννιάτικα-δέντρα-από-χαρτόνι-ιδέες-για-χριστουγεννιάτικες κατασκευές-

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από χαρτόνι: Ρούντολφ το ελαφάκι

Πάρτε ένα σκληρό χαρτόνι και κόψτε το σε σχήμα ορθογώνιου παραλληλόγραμμου. Στην συνέχεια διπλώστε το με τέτοιο τρόπο που όταν ανοίγει να σχηματίζει ένα “ακορντεόν”. Έπειτα κόψτε ένα στρογγυλό κεφάλι, τα κέρατα, τα μάτια και σχεδιάστε δύο ζευγάρια πόδια.

Κολλήστε τα μπροστινά πόδια μπροστά στο ακορντεόν και τα πίσω πόδια πίσω από το ακορντεόν. Στο τελείωμα των μπροστινών ποδιών κολλήστε το κεφάλι, έπειτα τα μάτια, μία κόκκινη μύτη που μπορεί να είναι πομ πομ, από τσόχα ή από εξίσου χαρτόνι και φυσικά πίσω από το κεφάλι τα κέρατα.

Ρούντολφ-από-χαρτόνι-ιδέες-για-χριστουγεννιάτικες κατασκευές- καλικάντζαροι-από-χαρτόνι-ιδέες-για-χριστουγεννιάτικες κατασκευές-

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από χαρτόνι: Άγιος Βασίλης

Μπορείτε σε ένα κόκκινο χαρτόνι να σχεδιάσετε το καπέλο του Άγιου Βασίλη. Στην συνέχεια σε ένα λευκό χαρτόνι να σχεδιάσετε μία μεγάλη γενειάδα, μία φούντα για το καπέλο και την γούνα του καπέλο. Έπειτα κόψτε ένα μικρό κομμάτι χαρτονιού για το πρόσωπο.

Κολλήστε πάνω στο πρόσωπο την γούνα για το καπέλο. Από πίσω κολλήστε το καπέλο και στην άκρη του καπέλου κολλήστε την φούντα. Τέλος κολλήστε στο κάτω μέρος του προσώπου τα γένια. Με μαρκαδόρους σχεδιάσετε μάτια, μύτη και χαμόγελο.

Άγιος Βασίλης-από-χαρτόνι-ιδέες-για-χριστουγεννιάτικες κατασκευές-

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από χαρτόνι: Χριστουγεννιάτικες κάρτες

Πάρτε ένα κομμάτι χαρτόνι και διπλώστε το προσεκτικά στην μέση. Έπειτα κολλήστε ένα στρογγυλό για κεφάλι χιονάνθρωπου πάνω στην κάρτα και σχεδιάστε με μαρκαδόρους ένα καρότο για μύτη και δύο μάτια. Ντύστε τον χιονάνθρωπο με κορδέλες από υφάσματα που δεν χρειάζεστε.

χριστουγεννιάτικες κάρτες-από-χαρτόνι-ιδέες-για-χριστουγεννιάτικες κατασκευές-

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από χαρτόνι: Καπέλο καλικάντζαρου για το παιδί

Μετρήστε με το χαρτόνι τις διαστάσεις από το κεφάλι του παιδιού και σημαδέψτε μέχρι που θέλετε να κόψετε την ροδέλα σας. Στην συνέχεια κόψτε την ροδέλα και συρράψτε την. Πίσω από την ροδέλα κολλήστε ένα καπέλο που σχεδιάσατε πάνω σε χαρτόνι σε χρώμα της αρεσκείας σας και κολλήστε πομ πομ στην άκρη. Έτοιμο.

χριστουγεννιάτικο-καπέλο-Άγιου Βασίλη-από-χαρτόνι-ιδέες-για-χριστουγεννιάτικες κατασκευές-

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από χαρτόνι: Χριστουγεννιάτικα δέντρα πάνω σε ξυλάκια από σουβλάκια

Μπορείτε σε χαρτόνι να σχεδιάσετε χριστουγεννιάτικα δέντρα και να τα κολλήστε πάνω σε ξυλάκια από σουβλάκια. Βάλτε το παιδί να διακοσμήσει τα χριστουγεννιάτικα δέντρα με ό,τι του αρέσει. Πομ πομ, τσόχα, μαρκαδόρους, γκλίτερ ή τέμπερες.

χριστουγεννιάτικα-δέντρα-από-χαρτόνι-πάνω-σε-ξυλάκια-

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από χαρτόνι: Καπέλο για τα παιδιά σε σχέδιο Ρούντολφ

Κόψτε και πάλι μία ροδέλα χαρτονιού με τον ίδιο τρόπο που σας περιγράψαμε παραπάνω. Στην συνέχεια σχεδιάστε ένα κεφάλι όπως το βλέπετε στην φωτογραφία, δύο κέρατα και δύο αυτιά. Χρησιμοποιώντας άλλο χρώμα χαρτονιού σχεδιάστε το εσωτερικό των αυτιών.

Κολλήστε πάνω στην ροδέλα το κεφάλι. Πάνω από το κεφάλι είτε κολλήστε μάτια από χαρτόνι ή ζωγραφίστε μάτια, μουσούδα και μύτη με μαρκαδόρους. Πίσω από το κεφάλι κολλήστε τα αυτιά και τα κέρατα. Μπορείτε επίσης να τα συρράψετε όλα αυτά.

χριστουγεννιάτικο-καπέλο-από-χαρτόνι-Ρούντολφ- χιονάνθρωποι-από-χαρτόνι-ιδέες- ξωτικά-από-χαρτόνι-ιδέες- καπέλο-για-παιδιά-από-χαρτόνι-ιδέες- καπέλο-για-παιδιά-από-χαρτόνι-ιδέες-

πατρόν-για-χιονάνθρωπο- πατρόν-για-χιονονιφάδα- καλικάντζαροι-από-χαρτόνι-

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από χαρτόνι: Χριστουγεννιάτικη κάρτα

Πάρτε ένα χαρτόνι και διπλώστε το με προσοχή στην μέση. Στην συνέχεια κόψτε μία μεγάλη και λεπτή λωρίδα και αρχίστε να την κολλάτε πάνω στην κάρτα σε ζιγκ ζαγκ. Έπειτα κόψτε ένα μικρό κίτρινο αστεράκι για την κορυφή και έτοιμη η χριστουγεννιάτικη κάρτα σας.

χριστουγεννιάτικες-κάρτες-από-χαρτόνι-

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από χαρτόνι: Χριστουγεννιάτικα δέντρα

Βρείτε κώνους από μαγαζιά με είδη για χειροτεχνία και κολλήστε πάνω στους κώνους, κομμάτια από χαρτόνι που έχει κόψει το παιδί. Στο τέλος βάλτε και ένα αστεράκι στην κορυφή και το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας είναι έτοιμο.

χριστουγεννιάτικες-κατασκευές-από-χαρτόνι-ιδέες-

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από χαρτόνι: Χριστουγεννιάτικα δέντρα με νότες

Κόψτε ένα τρίγωνα από μπεζ χαρτόνι και σχεδιάστε πάνω στα τρίγωνα πεντάγραμμα με νότες. Στην συνέχεια τσακίστε τα δέντρα σας με το χέρι και περάστε τα με προσοχή μέσα από ένα ξυλάκι από σουβλάκι. Μία καλλιτεχνική χριστουγεννιάτικη κατασκευή από χαρτόνι είναι έτοιμη.

χριστουγεννιάτικες-κατασκευές-από-χαρτόνι-ιδέες-

Χριστουγεννιάτικη κατασκευή από χαρτόνι: Χριστουγεννιάτικες κάρτες με χαρτόνι και υφάσματα

Μπορείτε να φτιάξετε υπέροχα χριστουγεννιάτικα δέντρα από υφάσματα και να τα κολλήστε πάνω σε μία κάρτα από χαρτόνι. Είναι μία εντυπωσιακή χριστουγεννιάτικη κάρτα.

χριστουγεννιάτικες-κάρτες-από-χαρτόνι-ιδέες- πατρόν-για-χριστουγεννιάτικο-δέντρο-

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από χαρτόνι: Χριστουγεννιάτικο δέντρο με κουμπιά

Κόψτε ένα δέντρο χρησιμοποιώντας χαρτόνι και βάλτε τα παιδιά να διακοσμήσουν το δέντρο κολλώντας πάνω κουμπιά και αστέρια από τσόχα. Είναι μία εντυπωσιακή χριστουγεννιάτικη κατασκευή και πανεύκολη που θα ενθουσιάσει τα παιδιά.

χριστουγεννιάτικο-δέντρο-από-χαρτόνι-και-ρολό-από-χαρτί υγείας-

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από χαρτόνι: Στολίδια για το δέντρο

Μπορείτε επίσης να κόψετε στρογγυλά στολίδια για το δέντρο χρησιμοποιώντας λευκό χαρτόνι και πάνω να ζωγραφίσει το παιδί με μαρκαδόρους τα χριστουγεννιάτικα σχέδια της αρεσκείας του. Στην συνέχεια περνάτε μέσα από το χαρτόνι μία κορδέλα ή σπάγκο και κρεμάτε τα στολίδια στο δέντρο.

χριστουγεννιάτικα-στολίδια-από-χαρτόνι-

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από χαρτόνι: Χιονάνθρωπος με χαρτόνι και παλιά πιάτα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλαστικά ή ανοξείδωτα πιάτα που δεν χρειάζεστε πια και να κολλήσετε πάνω τους με ισχυρή υγρή κόλλα ένα στρογγυλό κεφάλι.

Πάνω από το πιάτο κολλήστε ένα μεγάλο καπέλο για τον χιονάνθρωπο και σχεδιάστε με μαρκαδόρους την μύτη, τα μάτια και το στόμα. Μπορείτε να ζωγραφίσετε με τέμπερες ζυμαρικά φιογκάκια για σχέδια στο καπέλο.

χριστουγεννιάτικες-κατασκευές-από-πιάτο-και-χαρτόνι- Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από χαρτόνι: 32 ιδέες χριστουγεννιάτικα-δέντρα-από-χαρτόνι-

Δείτε ακόμα Απίστευτες χριστουγεννιάτικες κατασκευές τις τελευταίας στιγμής

χριστουγεννιάτικες-κατασκευές-από-χαρτόνι-

All photos via: Pinterest

Δείτε  όλες τις ιδέες για Χριστούγεννα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close