Χριστούγεννα είναι αγάπη ,αποδοχή και ζεστασιά στην ψυχή μας

Περιμένουμε έναν ολόκληρο χρόνο για να φθάσει η μεγαλύτερη γιορτή του κόσμου και φυσικά μιλάω για τα Χριστούγεννα. Ξέρουμε όμως τι πραγματικά είναι τα Χριστούγεννα;;;

Τα Χριστούγεννα είναι για πολλούς η πιο όμορφη γιορτή όλου του χρόνου. Μουσικές, χρώματα, λαμπάκια και μια περίεργη… ζεστασιά στην ψυχή του ανθρώπου συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό που λείπει από την σύγχρονη καθημερινότητα λόγω της τρομερής πίεσης και των υποχρεώσεων που πρέπει να φέρουμε εις πέρας.

Είναι η γιορτή που όλοι οφείλουμε να γίνουμε πιο γενναιόδωροι προσφέροντας υλική βοήθεια, αλλά και ψυχολογική στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Στους ανθρώπους που δεν είχαν την τύχη να βρίσκονται σε ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι, ούτε μπροστά από ένα τζάκι παρέα με τους αγαπημένους τους.

Δείτε επίσης : Γιατί νιώθουμε πως τα Χριστούγεννα έρχονται πιο νωρίς κάθε χρόνο

Είτε επειδή η μοίρα τους τα έφερε έτσι (πχ ένας άνθρωπος που έχασε την οικογένειά του στο Μάτι από τις φονικές πυρκαγιές), είτε επειδή το κοινωνικό σύνολο δεν τους κάνει αποδεκτούς λόγω χρώματος, θρησκείας, προτίμησης κ.ο.κ.

Δυστυχώς σε καθημερινή βάση γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων περιστατικών. Περιστατικών που πολλούς δεν τους αγγίζουν, αλλά για άλλους είναι ηθική υποχρέωση να αλλάξουν τα πράγματα.

Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή για όλο τον κόσμο. Για τον άστεγο, τον εφοπλιστή, τον άρρωστο που θα περάσει τις γιορτές σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου, τον ομοφυλόφιλο, τον straight, τον έγχρωμο , τον άσπρο, για εσένα και για εμένα. Η ζωή λοιπόν είναι πολύ μικρή για στενόμυαλες απόψεις. s

Τα Χριστούγεννα κάθε δευτερόλεπτο που περνά έρχονται όλο και πιο κοντά. Είναι κρίμα να αναλωνόμαστε και να μην αφήνουμε την “μαγεία των Χριστουγέννων” που μας έλεγαν από μικρά παιδιά να μας κυριεύσει.

Δειτε επίσης : Φέτος θα κάνουμε Χριστούγεννα σαν τα κούτσουρα γιατί τα παιδιά μας κανόνισαν για αλλού

Τι είναι τελικά αυτές οι μέρες; Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του. Τροφή για σκέψη. Ο χρόνος κυλά.

Με πληροφορίες απο το pagenews.gr

Close