Υπέροχος κορμός σοκολάτας Ρούντολφ

Χριστουγεννιάτικος κορμός σοκολάτας σε σχήμα Ρούντολφ ! Στην σημερινή μας συνταγή θα σας δείξουμε με ποιον τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε έναν υπέροχο Ρούντολφ σε κορμό σοκολάτας! Ο κορμός σοκολάτας είναι το αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων και ο Ρούντολφ είναι ο αγαπημένος χριστουγεννιάτικος χαρακτήρας.

Αν θέλουμε να θυμηθούμε τα παιδικά μας χρόνια και να κάνουμε τα αγγελούδια μας να ενθουσιαστούν με τα φετινά χριστουγεννιάτικα γλυκά μας, αυτός ο ιδιαίτερος κορμός σοκολάτας Ρούντολφ είναι μία εξαιρετική επιλογή! Είναι μέσα στην γλύκα και γεμάτο από την μαγεία των Χριστουγέννων. Δείτε την εκτέλεση παρακάτω:

Εκτέλεση για τον κορμό

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κουβερτούρα, το κακάο, το ζαχαρούχο, το βούτυρο, το κονιάκ και την ζάχαρη άχνη. Βράζουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία το μείγμα μας μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να γίνει λείο. Στην συνέχεια ραντίζουμε τα μπισκότα με το γάλα και ρίχνουμε το μείγμα με την σοκολάτα μέσα. Ανακατεύουμε.

Δείτε ακόμα Χιονούλα: Γλυκό ταψιού – Συνταγή για τα Χριστούγεννα

Βάζουμε μία μεμβράνη σε μία στρογγυλή φόρμα. Την μεμβράνη την βάζουμε για να βγει μετά, ο κορμός. Βάζουμε λοιπόν τον κορμό στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά και στην συνέχεια τον ξεφορμάρουμε και τον διατηρούμε στην συντήρηση.

Εκτέλεση για τα κέρατα

Στην αρχή σχεδιάζουμε στην λαδόκολλα τα κέρατα του Ρούντολφ, αφού πρώτα έχουμε λιώσει την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Προσέχουμε να τα κάνουμε ανάποδα το ένα από το άλλο. Τα κέρατα μπορούν να είναι όπως επιθυμούμε σε σχήμα, απλά δεν πρέπει να είναι πολύ ψηλά γιατί δε θα σταθούν.

Τα κέρατα χρειάζονται ένα παχύ στρώμα σοκολάτας για να γίνουν. Όταν κρυώσουν τα κέρατα τα γυρνάμε από τη ανάποδη. Παίρνουμε τα δύο αλμυρά στικ και τα καλύπτουμε με λιωμένη σοκολάτα. Αμέσως πριν κρυώσει, τα ακουμπάμε  πάνω στην πίσω μεριά από τα κέρατα (ένα στο καθένα) .

Έτσι μόλις κρυώσουν, θα κολλήσουν πάνω στα κέρατα και θα μπορούνε τα κέρατά μας να σταθούν όρθια. Για να βάλουμε τα κερατάκια, τα καρφώνουμε απλώς στη θέση τους.

Αν τα στικ δε φτάνουν για να τα καρφώσουμε – δε στέκονται δηλαδή τα κέρατα καλά- , κάνουμε με το μαχαίρι τομές εκεί που θέλουμε να μπουν και τα βάζουμε  λίγο πιο μέσα. Προσέχουμε μη σπάσουν!

Εκτέλεση για τα μάτια

Στην συνέχεια λιώνουμε σε μπεν μαρί την λευκή κουβερτούρα και φτιάχνουμε δύο μάτια. Με την σκούρα κουβερτούρα που είχαμε φτιάξει για τα κέρατα, μπορούμε να φτιάξουμε το κέντρο των ματιών.

Περιχύνουμε τον κορμό μας με λιωμένη κουβερτούρα. Βάζουμε τα ματάκια και την μύτη στον κορμό μας. Για την μύτη μπορούμε να βάλουμε ένα βύσσινο.

Tips

Αν θέλουμε στο μείγμα του κορμού βάζουμε μερέντα για επιπλέον γλύκα. 2-3 κουταλιές προαιρετικά είναι όσες χρειάζονται! Αν δεν έχουμε λευκή κουβερτούρα, μπορούμε να κάνουμε τα μάτια με μαρσμέλοου. Ένα μαρσμέλοου κομμένο στην μέση είναι αρκετό. Αντί για κεράσι μπορούμε να φτιάξουμε μία κόκκινη μύτη με ζαχαρόπαστα.

Τα κέρατα είναι πολύ επικίνδυνο να σπάσουν όταν τα βγάζουμε από την λαδόκολλα ή όταν τα βάζουμε στον κορμό μας. Αν δεν έχουμε στικ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καλαμάκια από σουβλάκι ή πλαστικά καλαμάκι από γλυφιτζούρι.

Την διακόσμηση την κάνουμε αφού ο κορμός μας είναι έτοιμος, διότι ο κορμός δεν χωράει στο ψυγείο με τα κέρατα.

Χριστουγεννιάτικος κορμός σοκολάτας σε σχήμα Ρούντολφ

Την συνταγή για τον κορμό σοκολάτας την βρήκαμε από την φίλη μας Εύη Ρουσσοπούλου

Την φωτογραφία της συνταγής την βρήκαμε από την φίλη μας Vasia Zaglara

στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close