Υλικά:
- μασκαρπονε 500 γραμμάρια
- ζάχαρη άχνη 3 κουταλιές της σούπας
- λικέρ 3 κουταλιές της σούπας limoncello
- Γάλα φρέσκο 3 κουταλιές της σούπας
- λεμονι 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα
- βανίλια 1
- μπισκότα 400 γραμμάρια digestive
- αμυγδαλα 200 γραμμάρια καβουρδισμένα
- ινδοκαρυδο 200 γραμμάρια
Για την επικάλυψη:
- λευκή κουβερτούρα 400 γραμμάρια
- κουβερτουρα 1
- ηλιέλαιο 3 κουταλιές της σούπας
Συνταγή για σοκολατάκια με λευκή σοκολάτα και λικέρ limoncello για κέρασμα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Είναι αφράτα και η γεύση τους θυμίζουν cheesecake.
Γιορτινά τρουφάκια με 5 υλικά
Σας έχουμε την καλύτερη και πιο εύκολη συνταγή για γιορτινά σοκολατάκια που μπορείτε να απολαύσετε τόσο τα Χριστούγεννα όσο και την Πρωτοχρονιάς. Είναι αφράτα και αρωματικά εξαιτίας του limoncello ενώ αν σας αρέσει το cheesecake, αυτά θα τα λατρέψετε, αφού η γεύση παραπέμπει λίγο στο αγαπημένο μας γλυκό.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα γιορτινά σοκολατάκια με λευκή σοκολάτα και limoncello:

Εκτέλεση
Στο μίξερ προσθέτουμε το μασκαρπόνε, την ζάχαρη άχνη, το λικέρ limoncello, το φρέσκο γάλα, το ξύσμα λεμονιού και την βανίλια και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα αφράτο μείγμα. Βάζουμε το αμύγδαλο στο μούλτι και το χοντροκόβουμε.
Επίσης κάνουμε σκόνη τα μπισκότα στο μούλτι. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα αμύγδαλα και το μπισκότο στο μείγμα με το τυρί και ζυμώνουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά και έπειτα πλάθουμε τα σοκολατάκια μας.
Τα βάζουμε και πάλι στο ψυγείο για 30 λεπτά. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την λευκή κουβερτούρα και βουτάμε τα παγωμένα σοκολατάκια στη λευκή κουβερτούρα.
Χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια με παστέλι
Περιμένουμε να στεγνώσουν και λιώνουμε σε μπεν μαρί την κλασική κουβερτούρα. Κάνουμε τα σχέδια με αυτή τη σοκολάτα. Τα βάζουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ και την επόμενη μέρα απολαμβάνουμε.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Theni Sotiropoulou
Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr