Υλικά:

Για το σιρόπι:

Για τη σοκολατένια σαντιγί:

Για τη λευκή σαντιγί:

Για το γαρνίρισμα:

Συνταγή για σοκολατένια τούρτα με αφράτο παντεσπάνι και εύκολη σαντιγί σοκολάτα από τον Παναγιώτη Παπαδάκη για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς μετά την γεμιστή γαλοπούλα, το κοτόπουλο και τα ψητά κρέατα. Καλύτερη και από ζαχαροπλαστείου.

Κέικ τούρτα βεζούβιος

Μετά το φαγητό είθισται ένα γλυκάκι. Γιατί να ξοδεύετε τα λεφτά σας στα ζαχαροπλαστεία όταν μπορείτε στο Χριστουγεννιάτικο μενού να βάλετε το προσωπικό σας στοιχείο; Ο Παναγιώτης Παπαδάκης, είναι μία υπέροχη, αφράτη τούρτα σοκολάτας με παντεσπάνι και σαντιγί σοκολάτας που σίγουρα θα την απολαύσουν όλοι.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη Γιορτινή σοκολατένια τούρτα:

Γιορτινή-σοκολατένια τούρτα-συνταγή-

INGREDIENTS

3/4 cup plain flour (120 g) 4 large eggs 1/4 of a cup of milk (50 g) 1 cup of powdered sugar (150 g) 4 tbsp cocoa (30 g) 2 tbsp butter (50 g) 1/2 tbsp baking powder 1 vanilla 1 pinch of salt —- 1/2 cup of water (125 g) 3/4 of a cup of sugar (130 g) —- 3 cans of Morfat Choco vegetable whipped cream (750 g) 1 cup of powdered sugar (150 g) — 1 can of Morfat Creamy (250 g) 3 tbsp powdered sugar (50 g) —— Dark chocolate flakes —— 22 cm- 24 cm

GERMAN

ZUTATEN

3/4 Tasse Mehl (120 g) 4 große Eier 1/4 Tasse Milch (50 g) 1 Tasse Puderzucker (150 g) 4 EL Kakao (30 g) 2 EL Butter (50 g) 1/2 EL Backpulver 1 Vanille 1 Prise Salz —- 1/2 Tasse Wasser (125 g) 3/4 einer Tasse Zucker (130 g) —- 3 Dosen Morfat Choco Gemüse-Schlagsahne (750 g) 1 Tasse Puderzucker (150 g) — 1 Dose Morfat Creamy (250 g) 3 EL Puderzucker (50 g) —— Dunkle Schokoladenflocken —— 22 cm- 24 cm

15′ Χρόνος Εκτέλεσης

2-3 ώρες Χρόνος Αναμονής

3 ώρες Χρόνος Αναμονής

10-12 Κομμάτια

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια, μια πρέζα αλάτι και ρίχνουμε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει μαρέγκα. Σε ένα άλλο μικρότερο μπολ ρίχνουμε τους κρόκους, το κακάο, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, την βανιλίνη, το μπέικιν και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.

Γιορτινή-σοκολατένια τούρτα-συνταγή-

Ενσωματώνουμε λίγο από τη μαρέγκα στο σοκολατένιο μείγμα και έπειτα το ρίχνουμε μέσα στην υπόλοιπη μαρέγκα ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ενσωματώνουμε μέσα στο μείγμα. Σε ένα τσέρκι 22 εκατοστών που έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα στο πάτο και έχουμε λαδώσει εσωτερικά το δαχτυλίδι, προσθέτουμε το μείγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25 με 30 λεπτά. Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη (αν θέλουμε προσθέτουμε και 25 ml ρούμι) και μόλις πάρει μια βράση αποσύρουμε από τη φωτιά.

Γιορτινή-σοκολατένια τούρτα-συνταγή-

Χριστουγεννιάτικη τούρτα σοκολάτας με βύσσινο

Σε ένα μπολ ρίχνουμε 3 κουτάκια Morfat choco, ζάχαρη άχνη και χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση και το τοποθετούμε σε ένα δίσκο για τούρτες. Βάζουμε από πάνω το τσέρκι σε διάμετρο 24 εκατοστών 2 εκατοστά μεγαλύτερο από το το παντεσπάνι και σιροπιάζουμε πολύ καλά.

Ρίχνουμε από πάνω την μισή ποσότητα της σοκολατένιας σαντιγί και με μια σπάτουλα πατάμε πολύ καλά να μπει μέσα στα κενά σιάχνοντας ταυτόχρονα. Βάζουμε από πάνω και το δεύτερο παντεσπάνι το σιροπιάζουμε πολύ καλά και στρώνουμε από πάνω και την υπόλοιπη σαντιγί.

Γιορτινή-σοκολατένια τούρτα-συνταγή-

Την βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες. Την ξεφορμάρουμε βοηθώντας την με ένα ζεστό πανί περιμετρικά της φόρμας και χτυπάμε την morfat creamy μαζί με 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη για να φτιάξουμε Από πάνω τις λευκές ροδέλες.

Χριστουγεννιάτικη τούρτα Πάντσο

Γαρνίρουμε με νιφάδες κουβερτούρας και η πιο νόστιμη τούρτα σοκολάτας με αφράτο παντεσπάνι είναι έτοιμη να την απολαύσετε εσείς και οι αγαπημένοι σας σε κάθε σας περίσταση!! Καλή σας επιτυχία!!

Γιορτινή-σοκολατένια τούρτα-συνταγή-

Δείτε τη συνταγή εδώ:

Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας 

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr