Γιορτινό ρολό κοτόπουλο της Γκόλφως

Συνταγή για Γιορτινό ρολό κοτόπουλο της Γκόλφως . Γιορτινό Ρολό κοτόπουλο της Γκόλφως  με θυμάρι, πάπρικα, μουστάρδα, λεμόνι και πολλά ακόμη μπαχαρικά, γεμιστό με τσένταρ και ζαμπόν για το γιορτινό τραπέζι.

Το γιορτινό ρολό κοτόπουλο είναι μια λιχουδιά που χρυσοπληρώνουμε στα σούπερ μάρκετ. Παρόλα αυτά είναι πανεύκολο να φτιάξουμε το δικό μας γιορτινό ρολό κοτόπουλο και μάλιστα να το κάνουμε πιο νόστιμο από αυτά που πωλούνται στο εμπόριο.

Η αγαπημένη μας Γκόλφω Νικολού σήμερα θα μας δείξει μία συνταγή για ένα πεντανόστιμο, μυρωδάτο γιορτινό ρολό κοτόπουλο με θυμάρι, κόκκινο, πράσινο και κόκκινο πιπέρι, πάπρικα, κρασί, χυμό, κύβο λαχανικών και άλλα πολλά μπαχαρικά και μυρωδικά και σίγουρα γεμισμένο με τριμμένο τσένταρ και ζαμπόν. Ιδανικό για το γιορτινό τραπέζι.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το ρολό κοτόπουλο της Γκόλφως :

Γιορτινό- ρολό- κοτόπουλο- της -Γκόλφως-

Εκτέλεση για το κοτόπουλο

Ζητάμε από το χασάπη μας να μας χτυπήσει το φιλέτο κοτόπουλου και να κρατήσει ξεχωριστά την πέτσα. Στην συνέχεια σε ένα μπολάκι λιώνουμε το κύβο λαχανικών στο ελαιόλαδο και αφού διαλυθεί ο κύβος προσθέτουμε λίγη κέτσαπ, πετιμέζι, κουρκουμά, γλυκιά πάπρικα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Με ένα πινέλο αλείφουμε το φιλέτο κοτόπουλου με το μείγμα με τον κύβο λαχανικών. Στην συνέχεια προσθέτουμε ρίγανη, σκόνη σκόρδου, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.

Γιορτινό- ρολό- κοτόπουλο- της -Γκόλφως-

Εκτέλεση για την γέμιση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο τσένταρ με την ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το ψιλοκομμένο ζαμπόν. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και ξεκινάμε την εκτέλεση για ρολό.

Εκτέλεση για το ρολό κοτόπουλο της Γκόλφως

Στρώνουμε μία πλαστική μεμβράνη και ακουμπάνε πάνω το φιλέτο κοτόπουλου. Με ένα κουτάλι βάζουμε λίγη από την γέμιση στο φιλέτο και ρολάρουμε το κοτόπουλο.

Με την βοήθεια της πλαστικής μεμβράνης, ρολάρουμε το κοτόπουλο και το κλείνουμε. Αφού το κοτόπουλο έχει γίνει ρολό,  βάζουμε από πάνω την πέτσα από το κοτόπουλο και ό,τι περισσεύει από την πέτσα το βάζουμε από κάτω.

Γιορτινό- ρολό- κοτόπουλο- της -Γκόλφως-

Δένουμε το κοτόπουλο με λίγο σπάγκο σε δύο – τρεις μεριές για να μην ανοίξει. Μεταφέρουμε το ρολό σε ένα πυρέξ και το αλείφουμε με το μείγμα που είχαμε κάνει προηγουμένως με τον κύβο λαχανικών. Γαρνίρουμε με τους κόκκους κόκκινου και πράσινου πιπεριού, πάπρικα γλυκιά, ρίγανη, σκόνη σκόρδου και θυμάρι.

Δείτε ακόμα Γεμιστό ρολό κοτόπουλο με σάλτσα λαχανικών

Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες όπως επίσης και τα καρότα. Τα προσθέτουμε στο πυρέξ μαζί με τα δύο ντοματίνια. Στην συνέχεια περιχύνουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά με το μείγμα που φτιάξαμε ανακατεύοντας ελαιόλαδο, κρασί και χυμό λεμονιού.

Επίσης βάζουμε πάπρικα, 2-3 κλωναράκια θυμάρι, σκόνη σκόρδου και ρίγανη. Το ψήνουμε στους 190 περίπου βαθμούς Κελσίου για 30-40 λεπτά, προς το κάτω μέρος του φούρνου.

Γιορτινό- ρολό- κοτόπουλο- της -Γκόλφως-

Tips για το γιορτινό ρολό κοτόπουλο

Ο μαϊντανός στην γέμιση είναι προαιρετικός. Αν δεν έχουμε πετιμέζι μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με μουστάρδα. Αντί για πιπεριά Φλωρίνης μπορούμε να βάλουμε πιπεριά κόκκινη. Γενικά τα μπαχαρικά αλλά και η γέμιση του κοτόπουλου είναι στα δικά μας γούστα οπότε μπορούμε να αφαιρέσουμε ή να προσθέσουμε υλικά.

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής για το ρολό κοτόπουλο της Γκόλφως στο παρακάτω βίντεο:

Γιορτινό- ρολό- κοτόπουλο- της -Γκόλφως-

Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ. 

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close