Χριστουγεννιάτικες μπάλες: 15 ιδέες για την diy διακόσμηση των στολιδιών

Γυάλινες χριστουγεννιάτικες μπάλες : Ιδέες για να τις διακοσμήσετε

Ο Νοέμβριος μας αποχαιρετά σιγά σιγά και ο Δεκέμβρης πλησιάζει όλο και περισσότερο μέρα με τη μέρα. Μαζί με τον Δεκέμβρη θα έρθουν και τα αγαπημένα μας Χριστούγεννα. Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων. Ακόμη και κάτω από αυτές τις συνθήκες, οι πόλεις θα βάλουν τα γιορτινά τους!

Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικο δέντρο: Πως να κάνω χώρο στο σπίτι για να χωρέσει;

Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός είναι αυτό που μας αρέσει περισσότερο από όλα τα Χριστούγεννα. Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα στολίζονται με υπέροχες χριστουγεννιάτικες μπάλες κι άλλα χριστουγεννιάτικα στολίδια και δημιουργούν ένα λαμπερό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Φέτος τα Χριστούγεννα θα έρθουν χέρι χέρι με την καραντίνα. Από το να πέφτουμε ψυχολογικά μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τον ελεύθερο χρόνο μας, μένοντας σπίτι και δημιουργώντας τις δικές μας γυάλινες χριστουγεννιάτικες μπάλες. Μπορείτε επίσης να ανακυκλώσετε τις παλιές σας χριστουγεννιάτικες μπάλες και να ανανεώσετε τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό του δέντρου σας με νέες δίκες σας  δημιουργίες.

Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και διακοσμήστε τις γυάλινες χριστουγεννιάτικες μπάλες σας σύμφωνα με το γούστο και τα υλικά που διαθέτετε. Στο σημερινό άρθρο, θα δούμε 15 diy ιδέες για την διακόσμηση των χριστουγεννιάτικων μπαλών μας. Τόσο εντυπωσιακές που μοιάζουν με αγοραστές χριστουγεννιάτικες μπάλες. Διαβάστε παρακάτω: 

Γυάλινη χριστουγεννιάτικη μπάλα με λευκό γκλίτερ

Σας φαίνεται δύσκολο να δημιουργήσετε την συγκεκριμένη χριστουγεννιάτικη μπάλα; Λοιπόν δεν είναι καθόλου δύσκολο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να περάσετε με υγρή κόλλα την γυάλινη μπάλα σας. Στην συνέχεια την βουτάτε ολοκληρωτικά μέσα σε ένα μπολ με γκλίτερ.

Όταν στεγνώσει με ένα αιχμηρό αντικείμενο, αν θέλετε ξύνετε και γράφετε την λέξη που σας αρέσει.  Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί έτσι ώστε να μην δημιουργήσετε αντιαισθητικές χαρακιές στην γυάλινη χριστουγεννιάτικη μπάλα σας.

Χριστουγεννιάτικη γυάλινη μπάλα με λευκό γκλίτερ 

Μία υπέροχη γυάλινη χριστουγεννιάτικη μπάλα για τους πολύ δημιουργικούς ανθρώπους που όμως γίνεται πανεύκολα. Βάφετε την χριστουγεννιάτικη μπάλα με χρώματα της αρεσκείας σας. Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα χρώματα για γυάλινες μπάλες.

Μπορείτε να πληροφορηθείτε για τα απαραίτητα χρώματα από ένα μαγαζί με είδη ελαιοχρωματισμού. Στην συνέχεια, με ένα πινέλο και το χρώμα της επιλογής σας δημιουργείτε τα αγαπημένα σας σχέδια πάνω στην χριστουγεννιάτικη μπάλα. Αν θέλετε προσθέτετε και λίγο γκλίτερ.

Τοποθετείτε υγρή κόλλα στα σημεία που επιθυμείτε να μπει το γκλίτερ και στην συνέχεια με προσοχή, βάζετε το γκλίτερ της αρεσκείας σας. Η κόλλα θα πρέπει να έχει το ίδιο σχήμα με το σχέδιο που θέλετε να φτιάξετε με γκλίτερ, στην χριστουγεννιάτικη μπάλα σας.

Λευκή χριστουγεννιάτικη γυάλινη μπάλα ζωγραφισμένη με τέμπερες και γκλίτερ

Μπλε γυάλινες χριστουγεννιάτικες μπάλες με ζωγραφισμένα χιονισμένα τοπία

Αν έχετε ταλέντο στην ζωγραφική τότε μπορείτε να κάνετε υπέροχες γυάλινες χριστουγεννιάτικες μπάλες με τοπία! Οι παρακάτω χριστουγεννιάτικες μπάλες δημιουργήθηκαν με λίγα χρώματα και πολύ φαντασία. Υπέροχα και μοντέρνα χριστουγεννιάτικα στολίδια, διακοσμημένα από τα χεράκια σας!

Μπλε γυάλινες χριστουγεννιάτικες μπάλες με ζωγραφισμένα χιονισμένα τοπία 

Με μία μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει σε πολύ προσιτές τιμές χρώμα μαυροπίνακα. Μπορείτε να αγοράσετε χρώμα μαυροπίνακα και να βάψετε την γυάλινη χριστουγεννιάτικη μπάλα σας με αυτό. Στην συνέχεια χρησιμοποιώντας κιμωλίες ζωγραφίστε τα σχέδια που σας αρέσουν.

Μία πολύ μοντέρνα πρόταση για την διακόσμηση της γυάλινη χριστουγεννιάτικης μπάλας σας. Μάλιστα είναι πολύ νεανική και rock οπότε είμαστε σίγουροι ότι θα σας αρέσει πολύ!

Χριστουγεννιάτικη γυάλινη μπάλα με χρώμα μαυροπίνακα και ζωγραφισμένη με κιμωλία

Διάφανη γυάλινη χριστουγεννιάτικη μπάλα με σχέδια από γκλίτερ

Χρησιμοποιώντας υγρή κόλλα και γκλίτερ μπορείτε να δημιουργήσετε τις πιο μοντέρνες γυάλινες χριστουγεννιάτικες μπάλες. Βάλτε την κόλλα πάνω στην χριστουγεννιάτικη μπάλα δημιουργώντας παχύρρευστες γραμμές με όποια κατεύθυνση θέλετε. Στην συνέχεια με το χέρι, προσθέτετε με προσοχή το γκλίτερ και αφήνετε την μπάλα σας να στεγνώσει.

Διάφανη γυάλινη χριστουγεννιάτικη μπάλα με σχέδια από γκλίτερ 

Η συγκεκριμένη γυάλινη χριστουγεννιάτικη μπάλα είναι μία υπέροχη χριστουγεννιάτικη κατασκευή γι’ αυτούς κι αυτές που αγαπούν το πλέξιμο και όχι μόνο! Βάλτε υγρή κόλλα σε όλη την επιφάνεια της χριστουγεννιάτικης μπάλας και στην συνέχεια τοποθετήστε πάνω στα σημεία μαλλί πλεξίματος.

Για την συγκεκριμένη κατασκευή θα σας προτείναμε την κόλλα για ντε κουπάζ. Αυτό διότι η κόλλα ντε κουπάζ είναι πλήρως διάφανη και αργεί να στεγνώσει οπότε έχετε περιθώριο για λάθη.

Είναι απαραίτητο η κόλλα να είναι διάφανη γιατί μπορεί να χρειαστεί να περάσετε πολλές στρώσεις κόλλας πάνω από το μαλλί πλεξίματος για να δημιουργήσετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι πως η τελευταία στρώση με μαλλί πλεξίματος δε θα πρέπει να έχει κόλλα, για να φαίνεται όμορφη. Οι βελόνες πλεξίματος απλά τοποθετούνται στο σημείο που σας αρέσει περισσότερο.

Χριστουγεννιάτικη γυάλινη μπάλα με μαλλί πλεξίματος και βελόνες πλεξίματος

Μία γυάλινη ματ χριστουγεννιάτικη μπάλα μπορεί να δείξει ακόμη πιο όμορφη και λιγότερο μονότονη άμα την ζωγραφίσετε με τα σχέδια της αρεσκείας σας. Αν είστε καλός ή καλή στην ζωγραφική σίγουρα η χριστουγεννιάτικη μπάλα σας θα είναι ανεπανάληπτη.

Ακόμη κι αν δεν είστε τόσο καλοί στην ζωγραφική όμως, αξίζει μία προσπάθεια, δημιουργώντας απλά σχέδια.

Γυάλινη χριστουγεννιάτικη μπάλα ζωγραφισμένη με χιονισμένα τοπία

Διάφανη γυάλινη χριστουγεννιάτικη μπάλα με χοντρό αλάτι

Μία diy κατασκευή για τους ανθρώπους που έχουν φαντασία αλλά όχι πολλά χρήματα. Περάστε την αγαπημένη σας χριστουγεννιάτικη μπάλα με κόλλα και στην συνέχεια βουτήξτε την σε χοντρό αλάτι. Αφήστε τη να στεγνώσει και είναι έτοιμη!

Διάφανη γυάλινη χριστουγεννιάτικη μπάλα με χοντρό αλάτι 

Με τέμπερες ζωγραφίστε μοντέρνα και αφηρημένα σχέδια στην γυάλινη χριστουγεννιάτικη μπάλα σας και μετά με το χέρι πασπαλίστε τα χρωματισμένα σημεία πριν στεγνώσουν με γκλίτερ κι άλλα διακοσμητικά. Έτοιμη σε χρόνο Dt!

γυάλινη χριστουγεννιάτικη μπάλα ζωγραφισμένη με τέμπερες και γλίτερ

Μία μοντέρνα γυάλινη χριστουγεννιάτικη γυάλινη μπάλα και άκρως νεανική! Αγοράζετε από τα είδη με χειροτεχνίες πλαστικά διακοσμητικά και τα κολλάτε με τέτοιον τρόπο που να δημιουργούνται όμορφα σχέδια με υγρή κόλλα! Μπορείτε επίσης να χρωματίσετε κοφτό μακαρονάκι και να το κολλήσετε αντί για τα πλαστικά διακοσμητικά.

γυάλινη χριστουγεννιάτικη μπάλα με πλαστικά διακοσμητικά

Επίσης μπορείτε με απλά χρώματα να χρωματίσετε τις γυάλινες χριστουγεννιάτικες μπάλες σας και να ζωγραφίσετε πάνω σε αυτές διάφορα σχέδια! Είναι απλά μοναδικές!

γυάλινη χριστουγεννιάτικη μπάλα ζωγραφισμένη με λευκό χρώμα και σχέδια

Κι αν έχετε γυάλινες χριστουγεννιάτικες μπάλες με χρώμα όμως τους λείπει η λάμψη, μπορείτε να κολλήσετε πάνω σου διάφορες αστραφτερές κορδέλες. Μπορείτε επίσης να καλύψετε τις χριστουγεννιάτικες μπάλες σας με κόλλα και να τις περάσετε με γκλίτερ!

γυάλινες μπλε και λευκές χριστουγεννιάτικες μπάλες με κορδέλες

Δύο ροζ γυάλινες χριστουγεννιάτικες μπάλες μπορούν να γίνουν ακόμη πιο όμορφες. Απλά περάστε τες περιμετρικά με κόλλα και κολλήστε πάνω τους, αστραφτερές κορδέλες!

ροζ γυάλινες χριστουγεννιάτικες μπάλες με κορδέλες

Αν έχετε χάντρες στο σπίτι σας μπορείτε με λίγη κόλλα να κολλήσετε τις χάντρες διάσπαρτες ή και με συγκεκριμένο σχέδιο πάνω στις αγαπημένες σας γυάλινες χριστουγεννιάτικες μπάλες.

πράσινες γυάλινες χριστουγεννιάτικες μπάλες με πέρλες

All photos via Pinterest

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close