16 ιδέες για diy χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στο σπίτι

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση 2020 – 16 ιδέες για το σπίτι σου!

Γιατί η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στο σπίτι και την δουλειά μας είναι η αγαπημένη μας ασχολία. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και τώρα περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη για λίγο χριστουγεννιάτικο κλίμα που θα μας δώσει ελπίδα να αντέξουμε τις δυσκολίες!

Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού μας, είναι ολόκληρη τέχνη! Κάθε χρόνο προσπαθούμε να μετατρέψουμε το σπίτι μας σε ένα χριστουγεννιάτικο παλατάκι που θα γεμίσει με το χριστουγεννιάτικο κλίμα των ημερών.

Θα ξετρελαθείτε! Δείτε ακόμα Φτιάξτε τζάκι από κούτες – Δείτε ιδέες για τα Χριστούγεννα

Χριστουγεννιάτικα δέντρα, led, κηροπήγια, κεριά και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε μπορούν να ολοκληρώσουν την χριστουγεννιάτικη διακόσμησή σας! Σήμερα θα δούμε 16  ιδέες για χριστουγεννιάτικη χειροποίητη διακόσμηση. Γιατί όλοι θέλουμε λίγο από το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Εύκολες ιδέες με απλά υλικά μπορούν να ολοκληρώσουν την χριστουγεννιάτικη διακόσμησή σας. Συγκεντρώσαμε τις αγαπημένες μας χριστουγεννιάτικες ιδέες διακόσμησης με diy τρόπο και θα τις μοιραστούμε αμέσως μαζί σας. Διαβάστε παρακάτω: 

 Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Κορμός δέντρου για βάση και κουκουνάρια μέσα σε βάζο

Αν έχετε ένα βάζο στο σπίτι που δεν το χρησιμοποιείτε μπορείτε να το μετατρέψετε σε ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο στολίδι, για την χριστουγεννιάτικη διακόσμησή σας! Απλά γεμίστε το βάζο σας με μερικά κουκουνάρια που θα βρείτε στον δρόμο και το στολίδι σας είναι έτοιμο.

Βάλτε το βάζο σας με μερικά κεριά ή χριστουγεννιάτικα δεντράκια πάνω σε ένα κομμάτι κορμού δέντρου. Μπορείτε να επιμεληθείτε τον κορμό, τρίβοντάς τον με γυαλόχαρτο για να τον κάνετε πιο λείο! Απλά υπέροχο!

 χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Κορμός δέντρου για βάση και κουκουνάρια μέσα σε βάζο 

Όταν είδαμε αυτήν την ιδέα για  χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στο Pinterest, ενθουσιαστήκαμε. Η αγαπημένη σας σκάλα, που υπό άλλες συνθήκες είναι χρήσιμη για δουλειές του σπιτιού, μπορεί φέτος τα Χριστούγεννα να είναι ένα χριστουγεννιάτικο στολίδι.

Το καλό είναι ότι η διακόσμηση που θα επιλέξετε για την σκάλα σας, μπορεί να μην την επηρεάσει κι έτσι μετά τα Χριστούγεννα μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και πάλι για τις δουλειές του σπιτιού. Βάλτε πάνω στην σκάλα, χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, σεμεδάκια, φωτάκια led, κουκουνάρια ή ό,τι άλλο σας περισσεύει!

 χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Σκάλα για το σπίτι στολισμένα με φωτάκια led και χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά

Το έχουμε πει πολλές φορές ότι δεν χρειάζεται τα Χριστούγεννα να χρησιμοποιούμε αληθινά δέντρα και φυτά γιατί η οικολογική καταστροφή είναι μεγάλη και σίγουρα είναι πιο σημαντική από την διακόσμηση του σπιτιού μας. Παρόλα αυτά, αν μένετε στην επαρχία με μία μικρή βόλτα στο πάρκο, μπορείτε να βρείτε κομμένα κλαράκια δέντρων σε καλή κατάσταση.

Αυτά τα κλαράκια δέντρων με μερικά φωτάκια led μπορούν πραγματικά να δημιουργήσουν ένα υπέροχο στολίδι για το χριστουγεννιάτικο decor. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε οπουδήποτε σας αρέσει μέσα στο σπίτι ολοκληρώνοντας την χριστουγεννιάτικα διακόσμησή σας.

 χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Αληθινά κλαριά δέντρων για την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Αν θέλετε να απογειώσετε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι την Παραμονή των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς μερικά αληθινά δεντράκια που θα πάρετε από το ανθοπωλείο, μπορούν πραγματικά να απογειώσουν την διακόσμησή σας.

Το προτιμότερο θα ήταν αυτά τα αληθινά δεντράκια μετά τα Χριστούγεννα να τα φυτέψετε είτε στον κήπο σας είτε οπουδήποτε αλλού στη φύση. Έτσι δε θα πάνε χαμένα!

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Δεντράκια στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι

 χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Δεντράκια στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Μερικές φορές για να φτιάξετε μία υπέροχη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα δεν χρειάζονται πολλά πράγματα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καρό πετσέτες ή χαρτοπετσέτες και να δημιουργήσετε σχέδια πλέκοντάς ‘τες. Έτσι, μπορείτε να απογειώσετε το χριστουγεννιάτικο σας τραπέζι σας με τον πιο απλό και ανέξοδο τρόπο.

 χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Σχέδια με καρό χαρτοπετσέτες ή πετσέτες

Μερικά κλαριά δέντρων που βρίσκονται σε καλή κατάσταση και μπορείτε να τα βρείτε στα πάρκα ή στους δρόμους, μπορούν να διακοσμήσουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας. Τοποθετήστε τα στη μέση του τραπεζιού και αναδείξτε τα με μερικά κεράκια ρεσό για πιο ρομαντική και χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Αληθινά κλαριά δέντρων στο κέντρο του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού

Χρησιμοποιήστε τα βάζα του σπιτιού σας για την χριστουγεννιάτικη διακόσμησή σας. Απλά γεμίστε τα με φωτάκια led και χριστουγεννιάτικες μπάλες για το δέντρο που δεν χρειάζεστε και μετατρέψτε μία γωνία του σπιτιού σας σε ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο θέαμα.

 Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Χριστουγεννιάτικες μπάλες μέσα σε βάζα με φωτάκια led

χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Χριστουγεννιάτικες μπάλες μέσα σε βάζα με φωτάκια led 

Παρακάτω βλέπουμε πως τα βάζα του σπιτιού μπορούν πραγματικά να γίνουν τα πιο όμορφα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά για το σπίτι. Γεμίστε τον πάτο του βάζου με αλάτι – κατά προτίμηση χοντρό – και σκεπάστε το βάζο με ένα στεφάνι Χριστουγέννων που δεν χρησιμοποιείτε πια.

Μερικά χριστουγεννιάτικα στολίδια και ρεσό που ήδη έχετε στο σπίτι, μπορούν να δείξουν ακόμη πιο όμορφο το συγκεκριμένο χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό!

 χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Βάζο με χοντρό αλάτι και χριστουγεννιάτικα στολίδια

Μερικά κολονάτα ποτήρια μπορούν να γίνουν το πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό. Γεμίστε τα με χοντρό αλάτι και τοποθετήστε στη μέση κεράκια, χριστουγεννιάτικες μπάλες ή ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε!

 χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Κολονάτα ποτήρια με χοντρό αλάτι και ρεσό

Θέλετε ένα παιχνιδιάρικο χριστουγεννιάτικο decor; Η παρακάτω ιδέα είναι σίγουρα από τις αγαπημένες μας για το σημερινό άρθρο. Δύο ενωμένα πιάτα με μερικές ελιές και καροτάκια μπορούν πραγματικά να φτιάξουν υπέροχους χιονάνθρωπους! Πολύ απλό και χωρίς καμία προετοιμασία.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Ενωμένα πιάτα σε σχήμα χιονάνθρωπου για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Ενωμένα πιάτα σε σχήμα χιονάνθρωπου για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι 

Αν τα πάτε καλά με τις κατασκευές μπορείτε τώρα που μένουμε σπίτι να φτιάξετε τέλειες χριστουγεννιάτικες κατασκευές με τα πιο απλά υλικά. Χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι ξύλου το οποίο μπορείτε να το ντύσετε με χαρτί περιτυλίγματος ή να το αφήσετε ως έχει.

Κολλήστε πάνω στο ξύλο μερικά φύλλα δέντρων και κόψτε ένα χάρτινο αστεράκι. Υπέροχα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά για το σπίτι με υλικά που προέρχονται από την φύση!

 χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Ξύλινα διακοσμητικά με δεντράκια από αληθινά κλαριά δέντρων

Ξεμείνατε από χριστουγεννιάτικα στολίδια; Και τι έγινε; Αγοράστε δύο κιλά πορτοκάλια και ξεμπερδέψατε! Σας φαίνεται αστείο; Κι όμως δεν είναι! Κόψτε φέτες πορτοκαλιών αποξηράνετε ‘τες και δημιουργήστε υπέροχα χριστουγεννιάτικα στολίδια για το δέντρο και όχι μόνο!

 χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Χριστουγεννιάτικο δέντρο με στολίδια από πορτοκάλια

Ένα στεφάνι Χριστουγέννων διαθέτουμε οι περισσότεροι από εμάς. Αν δεν έχουμε στολίδια για να το διακοσμήσουμε τότε χρησιμοποιήστε ξύλα κανέλα, φρούτα σε πορτοκαλί αποχρώσεις που να αποξηραίνονται, κουκουνάρια ή ότι άλλο σας αρέσει! Υπέροχο και οικονομικό!

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Φρούτα, κανέλα και κουκουνάρια για χριστουγεννιάτικα στολίδια

 χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Φρούτα, κανέλα και κουκουνάρια για χριστουγεννιάτικα στολίδια 

Χριστουγεννιάτικες γιρλάντες έχουμε οι περισσότεροι από εμάς. Ξεφύγετε από τα συνηθισμένα και φέτος τα Χριστούγεννα επιλέξτε να τις διακοσμήσετε με κορνίζες που απεικονίζουν εσάς και όσους αγαπάτε. Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή όπου η οικογένεια έρχεται πιο κοντά. Ας τα αναδείξουμε!

 χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Χριστουγεννιάτικες γιρλάντες με οικογενειακές φωτογραφίες

Μερικά κουκουνάρια που θα βρείτε στον δρόμο, μέσα σε πιατέλες μπορούν να δημιουργήσουν το πιο οικονομικό και μοντέρνο χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό για το σπίτι και όχι μόνο!

 χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Κουκουνάρια μέσα σε πιατέλες

Έχετε μερικά κεριά στο σπίτι που θέλετε να τα εκμεταλλευτείτε; Απλά περάστε τα μας κόλλα για κατασκευές – υγρή ή κόλλα για ντεκουπάζ – και στην συνέχεια βουτήξτε τα μέσα σε χοντρό αλάτι. Υπέροχο!

 χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Κεριά βουτηγμένα μέσα σε χοντρό αλάτι

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη 

All photos via Pinterest

 

Close