Η πιο αφράτη και εύκολη βασιλόπιτα κέικ που έχετε δοκιμάσει

Μία πεντανόστιμη συνταγή για βασιλόπιτα κέικ γεμάτη αρώματα και γεύσεις πορτοκαλιού και βανίλιας! Κάθε μέρος της Ελλάδας έχει την δική του παραδοσιακή συνταγή για βασιλόπιτα. Η πιο συνηθισμένη συνταγή είναι η βασιλόπιτα με ζύμη κέικ. Η συγκεκριμένη βασιλόπιτα είναι εξαιρετικά αφράτη και πάρα πολύ γευστική, με μαγευτικές μυρωδιές. Η επιτυχία της είναι εγγυημένη αφού και η διαδικασία παρασκευής της είναι σχετικά απλή και γρήγορη. Δοκιμάστε την και πείτε μας την γνώμη σας.

 

Εκτέλεση

(Τα υλικά τα μετράμε όλα με το ίδιο ποτήρι)

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν καλά να ασπρίσει το μείγμα. Ρίχνουμε σιγά σιγά το σπορέλαιο και το χυμό εναλλάξ σιγά σιγά όμως τέλος σιγά σιγά αλεύρι,βανίλιες ξύσμα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε πολύ καλά το ταψί κάτω και πλάγια πολύ καλά για να ψηθεί ομοιόμορφα και φυσικά αλευρώνουμε. Τοποθετούμε το μείγμα και το τοποθετούμε στον φούρνο να ψηθεί για 50 λεπτά αναμμένο και 10 σβησμένο. Φυσικά ελέγχουμε με ξυλάκι από σουβλάκι. Ο χυμός μπορεί να αντικατασταθεί και με γάλα και να ελαττωθεί το αλεύρι στα 500 γραμμάρια. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο κονιάκ η κάποιο άλλο μπαχαρικό της αρεσκείας σας!

Η πιο αφράτη και εύκολη βασιλόπιτα κέικ που έχετε δοκιμάσει

Συνταγή φωτό από Tzeni Tsanaktsidou

‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Close