Ιδέες για χριστουγεννιάτικα diy κεραμικά & χάρτινα σουβέρ

Ιδέες για χριστουγεννιάτικα χειροποίητα κεραμικά & χάρτινα σουβέρ

Ιδέες για χριστουγεννιάτικα diy κεραμικά και χάρτινα σουβέρ! Γιατί τα σουβέρ χρειάζονται σε κάθε σπίτι! Είτε πίνουμε ένα κρύο ρόφημα είτε ένα ζεστό ένα σουβέρ είναι απαραίτητο για να μην αφήσει λεκέ το ποτήρι με το ρόφημα στο ξύλινο ή στο γυάλινο τραπεζάκι μας.

Κι επειδή τα Χριστούγεννα είναι μία υπέροχη εποχή, σίγουρα θέλουμε όλο το σπίτι να είναι χριστουγεννιάτικο. Δεν μπορούμε λοιπόν να μην είναι και τα σουβέρ μας χριστουγεννιάτικα. Άλλωστε τα σουβέρ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για ντεκόρ στο τραπέζι του σπιτιού μας!

Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικες κατασκευές: Ιδέες για χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά από βότσαλα & κοχύλια

Κι επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν θέλουμε να επιβαρυνόμαστε οικονομικά το σημερινό άρθρο, θα μας δείξει diy τρόπους για χειροποίητα χριστουγεννιάτικα σουβέρ από κεραμικό ή χάρτινο υλικό!

Διαλέγουμε το υλικό που μας αρέσει περισσότερο ή μπορούμε να βρούμε πιο εύκολα και κάνουμε δικές μας χριστουγεννιάτικες δημιουργίες. Διαβάστε παρακάτω: 

Ιδέες για χριστουγεννιάτικα χειροποίητα  κεραμικά σουβέρ: Χριστουγεννιάτικο κεραμικό σουβέρ με σχέδιο χιονονιφάδα

Υλικά

Κεραμικά πλακάκια με σχέδια

Πλαστικό διακοσμητικό με χιονονιφάδα

Υγρή κόλλα

Αν έχουμε μερικά πλακάκια που δεν μας χρειάζονται πια δεν χρειάζεται να τα πετάξουμε. Μπορούμε να τα φτιάξουμε και να τα αναδείξουμε σαν χριστουγεννιάτικα σουβέρ. Έτσι, μπορείτε να διατηρήσετε το σχέδιο που είχε το πλακάκι από την αρχή και να κολλήσετε μία όμορφη χριστουγεννιάτικη χιονονιφάδα.

Ιδέες για χριστουγεννιάτικα diy κεραμικά σουβέρ: Χριστουγεννιάτικο κεραμικό σουβέρ με σχέδιο χιονονιφάδα 

Υλικά

Κεραμικά πλακάκια

Χαρτί περιτυλίγματος σε κόκκινες αποχρώσεις

Λευκές τέμπερες

Πινέλα

Υγρή κόλλα

Επίσης μπορείτε να συνδυάσετε το χαρτί και το κεραμικό και να δημιουργήσετε υπέροχα χριστουγεννιάτικα σουβέρ. Μπορείτε λοιπόν να  ντύσετε τα παλιά σας κεραμικά, με κόκκινο χαρτί περιτυλίγματος και να το ζωγραφίσετε με χριστουγεννιάτικα σχέδια. Κολλήστε το χαρτί με υγρή κόλλα και στην συνέχεια ξεκινήστε την ζωγραφική!

Ιδέες για χριστουγεννιάτικα χειροποίητα κεραμικά σουβέρ: Χριστουγεννιάτικο κεραμικά κόκκινα σουβέρ ντυμένα με χαρτί και χριστουγεννιάτικα σχέδια

Υλικά

Λευκά κεραμικά πλακάκια

Κόκκινες και πράσινες τέμπερες

Πινέλα

Μερικά λευκά κεραμικά μπορούν να γίνουν μοντέρνα χριστουγεννιάτικα σουβέρ για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό του 2020. Μπορείτε λοιπόν με τέμπερες να ζωγραφίσετε απλά, χριστουγεννιάτικα σχέδια στο λευκό κεραμικό. Εύκολα και υπέροχα χριστουγεννιάτικα σουβέρ!

 Ιδέες για χριστουγεννιάτικα χειροποίητα κεραμικά σουβέρ: Χριστουγεννιάτικο κεραμικά κόκκινα σουβέρ ντυμένα με χαρτί και χριστουγεννιάτικα σχέδια κεραμικά σουβέρ: Χριστουγεννιάτικα λευκά κεραμικά σουβέρ με χριστουγεννιάτικα δέντρα

Υλικά

Μαύρα κεραμικά πλακάκια

Λευκές, γαλάζιες και μοβ τέμπερες

Πινέλο

Κι αν το σπίτι σας έχει μόνο μαύρα κεραμικά πλακάκια δεν χρειάζεται να στεναχωριέστε. Ακόμη και με μαύρο κεραμικό καμβά μπορείτε να δημιουργήσετε υπέροχα και μοντέρνα χριστουγεννιάτικα σουβέρ. Με τέμπερες μπορείτε να ζωγραφίσετε χριστουγεννιάτικα σχέδια σε λευκές αποχρώσεις. Ό,τι πιο μοντέρνο και νεανικό!

Ιδέες για χριστουγεννιάτικα χειροπιητα κεραμικά σουβέρ: Χριστουγεννιάτικα μαύρα κεραμικά σουβέρ με χιονάνθρωπους

Υλικά

Κόκκινα κεραμικά πλακάκια

Λευκές τέμπερες για τα σχέδια

Πινέλο

Αν έχετε κόκκινα κεραμικά πλακάκια μπορείτε εύκολα να τα κάνετε χριστουγεννιάτικα σουβέρ με τα πιο απλά υλικά! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε την φαντασία σας να δουλέψει. Μερικά αστέρια κι ένα όμορφο μήνυμα για την νέα χρονιά που πλησιάζει, με λευκές τέμπερες.

Ιδέες για χριστουγεννιάτικα χειροποιητα κεραμικά σουβέρ: Χριστουγεννιάτικα κόκκινα κεραμικά σουβέρ με χριστουγεννιάτικα σχέδια

Χριστουγεννιάτικα κεραμικά σουβέρ με σχέδιο χριστουγεννιάτικο γκι και νότες

Υλικά

Λευκά κεραμικά πλακάκια

Αυτοκόλλητα με χριστουγεννιάτικα σχέδια ή τέμπερες για να ζωγραφίσετε τα σχέδια της αρεσκείας σας

Σπάγκος αν θέλετε να κάνετε τα σουβέρ σας και χριστουγεννιάτικα στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Υγρή κόλλα για να κολληθεί ο σπάγκος

Σίγουρα είναι ένα σχέδιο που πρέπει να γνωρίζεις πολύ καλά την τέχνη της ζωγραφικής για να το φτιάξεις. Παρόλα αυτά μπορείτε στα κεραμικά σας πλακάκια να βάλετε χριστουγεννιάτικα αυτοκόλλητα. Υπέροχα αποτελέσματα που είναι πολύ πιο μοντέρνα και από αυτά που θα βρίσκατε στα μαγαζιά!

Επίσης αν θέλετε μπορείτε με υγρή κόλλα να κολλήσετε έναν σπάγκο στο πίσω μέρος του σουβέρ σας και να το μετατρέψετε από χριστουγεννιάτικο σουβέρ σε χριστουγεννιάτικο στολίδι για το δέντρο.

Ιδέες για χριστουγεννιάτικα χειροποίητα κεραμικά σουβέρ: Χριστουγεννιάτικα λευκά κεραμικά σουβέρ με χριστουγεννιάτικα σχέδια

Υλικά

Λευκά κεραμικά πλακάκια

Μπλε χοντρά χαρτόνια

Υγρή κόλλα

Τέμπερες στις αγαπημένες σας αποχρώσεις για τα χριστουγεννιάτικα σχέδια.

Εκμεταλλευτείτε το χοντρό χαρτόνι που υπάρχει στο σπίτι σας για να δημιουργήσετε ρομαντικά, παιδικά και χριστουγεννιάτικα πάνω από όλα σουβέρ. Υπέροχες χριστουγεννιάτικες νύχτες κάτω από τα ποτήρια σας θα απογειώσουν την διακόσμηση και θα κάνουν τους καλεσμένους σας να νιώθουν ζεστά και ευπρόσδεκτα.

Κολλήστε πάνω στα κεραμικά πλακάκια σας ένα κομμάτι χοντρού χαρτονιού σε μπλε αποχρώσεις με υγρή κόλλα. Ζωγραφίστε τις αγαπημένες σας αναπαραστάσεις και αφήστε τα σουβέρ σας να στεγνώσουν.

Ιδέες για χριστουγεννιάτικα χειροποίητα κεραμικά σουβέρ: Χριστουγεννιάτικα σουβέρ από χοντρό χαρτόνι με χριστουγεννιάτικα σχέδια

Υλικά

Λευκές τέμπερες

Πινέλο

Ή λευκό σπρέι

Μία παλιά ακτινογραφία

Κοπίδι

Μερικά μαύρα κεραμικά πλακάκια μπορούν να γίνουν τα πιο μοντέρνα κεραμικά σουβέρ. Ένα σχέδιο χιονονιφάδας μπορεί πραγματικά να απογειώσει το αποτέλεσμα και φυσικά να κάνει την διακόσμησή σας στο τραπέζι να είναι πιο εντυπωσιακή και μοντέρνα! Απλά ζωγραφίστε το πάνω στο κεραμικό πλακάκι.

Για πιο καλλιτεχνικά και επαγγελματικά αποτελέσματα, μπορείτε να ζωγραφίσετε την χιονονιφάδα με την τεχνική του στένσιλ. Φτιάχνετε μία χιονονιφάδα σε μία παλιά ακτινογραφία σας, κόβετε την χιονονιφάδα και στην συνέχεια τοποθετείτε το πλαστικό κομμάτι πάνω στο πλακάκι. Ψεκάζετε με λευκό σπρέι και είναι έτοιμο.

Ιδέες για χριστουγεννιάτικα χειροποιητα κεραμικά σουβέρ: Χριστουγεννιάτικα κεραμικά μαύρα σουβέρ με χιονονιφάδες

Υλικά

Τέμπερες

Χοντρό χαρτόνι από κούτες

Υπέροχα σουβέρ από χοντρό χαρτόνι αφού ζωγραφίστηκαν με ένα απλό σχέδιο του Άγιου Βασίλη! Είναι υπέροχα και πανεύκολα. Επίσης οι τέμπερες σε παστέλ αποχρώσεις πάνω στο χαρτί, δίνουν μία vintage νότα στα χριστουγεννιάτικα σουβέρ σας.

Ιδέες για χριστουγεννιάτικα χειροποιητα κεραμικά σουβέρ: Χριστουγεννιάτικα χάρτινα σουβέρ με σχέδιο Άγιος Βασίλης

Υλικά

Κεραμικά πλακάκια

Ανεξίτηλοι μαρκαδόροι

Δεν χρειάζεται να αλλοιώσετε το αρχικό σχέδιο των κεραμικών σας. Μπορείτε να το διατηρήσετε ως έχει και να το μετατρέψετε σε υπέροχο χριστουγεννιάτικο σουβέρ. Ζωγραφίστε με ανεξίτηλους μαρκαδόρους χιονάνθρωπους πάνω στα κεραμικά σας!

Ιδέες για χριστουγεννιάτικα χειροποιητα κεραμικά σουβέρ: Χριστουγεννιάτικα κεραμικά σουβέρ με σχέδιο χιονάνθρωπος

Υλικά

Τέμπερες σε χρώματα της επιλογής σας

Κεραμικά πλακάκια λευκής απόχρωσης

Τα λευκά σας κεραμικά μπορούν με πολύ απλά χριστουγεννιάτικα σχέδια να γίνουν μοντέρνα και όμορφα χριστουγεννιάτικα σουβέρ. Τα παρακάτω σχέδια είναι πανεύκολα και μπορούν να τα φτιάξουν οι περισσότεροι από εμάς. Ζωγραφίζετε τα αγαπημένα σας σχέδια πάνω στα κεραμικά πλακάκια με τέμπερες. Ακόμη να το προσπαθήσετε;

Ιδέες για χριστουγεννιάτικα χειροποίητα κεραμικά σουβέρ: Χριστουγεννιάτικα κεραμικά σουβέρ με χριστουγεννιάτικα σχέδια

Χάρτινα σουβέρ με χριστουγεννιάτικα σχέδια

Υλικά

Χοντρό χαρτόνι

Μαρκαδόροι ή τέμπερες

Το χαρτόνι είναι πολύ εύκολο να ζωγραφιστεί με χριστουγεννιάτικα σχέδια. Ακόμη και με μαρκαδόρους μπορείτε να ζωγραφίσετε τα σουβέρ σας από χοντρό χαρτόνι και να δημιουργήσετε υπέροχα σχέδια. Οπότε είναι μία οικονομική λύση με πολύ όμορφα αποτελέσματα.

Ιδέες για χριστουγεννιάτικα χειροποίητα χάρτινα σουβέρ: Χάρτινα σουβέρ με χριστουγεννιάτικα σχέδια 

Υλικά

Κεραμικά πλακάκια

Χάρτινα αυτοκόλλητα διακόσμησης

Μπορείτε να κολλήσετε πάνω στα κεραμικά σας σουβέρ χάρτινα αυτοκόλλητα και να τα διακοσμήσετε σύμφωνα με το δικό σας γούστο. Ή μπορείτε να τα αφήσετε ως έχουν και μέσα σε λίγη ώρα με πολύ λίγα χρήματα έχετε υπέροχα χριστουγεννιάτικα σουβέρ.

Κεραμικά σουβέρ με χριστουγεννιάτικα χάρτινα αυτοκόλλητα

All photos via Pinterest

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close