Κεριά: Όλα τα μυστικά για να τα κάνετε να διαρκέσουν περισσότερο

Κεριά: Όλα τα μυστικά για να τα κάνετε να διαρκέσουν περισσότερο!

Γιατί τώρα που έρχονται τα Χριστούγεννα τα κεριά είναι από τα αγαπημένα μας διακοσμητικά για τον χώρο. Σίγουρα όλο τον χρόνο μερικά αρωματικά κεριά είναι απαραίτητα για το σπίτι. Καταρχάς προσφέρουν όμορφη μυρωδιά στα δωμάτια.

Επίσης, δημιουργούν μία υπέροχη, ρομαντική και ζεστή ατμόσφαιρα στο σπίτι. Τον Χειμώνα, απολαμβάνουμε να περνάμε ώρες μέσα στο σπίτι κάτω από το ρομαντικό και ζεστό φως των κεριών με ένα ζεστό ρόφημα στο χέρι. Ειδικά αν είστε καπνιστές τα κεριά απορροφούν τον καπνό από το τσιγάρο και προσφέρουν όμορφη μυρωδιά στα δωμάτια.

Δείτε ακόμα Ιδέες Χριστουγεννιάτικης διακόσμησης με πράσινο και κόκκινο χρώμα

Τώρα λοιπόν που τα Χριστούγεννα πλησιάζουν κι εμείς ήδη έχουμε στολίσει το σπίτι μας, θα θέλουμε σίγουρα να αναδείξουμε την όμορφη διακόσμηση και την ζεστή ατμόσφαιρα με την συνοδεία των αγαπημένων μας κεριών.

Στο σημερινό άρθρο θα σας εκμυστηρευτούμε όλα τα μυστικά για να κάνετε τα κεριά σας να κρατούν περισσότερο. Θέλετε λοιπόν να μάθετε πως να κάνετε τα κεριά σας να κρατούν περισσότερο και να τονίσουν ακόμη περισσότερο την χριστουγεννιάτικη διακόσμησή σας; Διαβάστε παρακάτω: 

Δεν πρέπει να ανάβουμε τα κεριά όταν δεν έχουμε πολύ χρόνο

Αυτή η πληροφορία έρχεται από την Εστέλ Όμνες. Η Εστέλ εργάζεται σε μία εταιρία – θρύλο στον τομέα των αρωματικών κεριών. Αυτή η εταιρία είναι η γαλλική Diptyque και διαθέτει πάνω από 56 χρόνια εμπειρίας. Το αυστραλέζικο μέσο mecca λοιπόν ζήτησε την βοήθεια της Εστέλ.

Σύμφωνα με την Εστέλ, το πρώτο και το πιο βασικό για να έχετε τα κεριά σας για περισσότερο καιρό είναι να μην χαραμίζετε τα κεριά σας, όταν δεν έχετε πολύ χρόνο. Ένα κερί 190 γρ. έχει διάρκεια ζωής 60 ώρες περίπου. Σύμφωνα με την Εστέλ λοιπόν θα πρέπει την πρώτη φορά που θα το ανάψετε να το αφήσετε να καίει για 2 με 3 ώρες.

Όταν λέει “τούνελ” εννοεί αυτό που συναντάμε σε μερικά κεριά. Που δηλαδή την ώρα που καίγονται σχηματίζουν τοιχώματα, που έχουν όγκο και δεν καίγονται ομοιόμορφα. Αν λοιπόν το αφήσετε αναμμένο για αρκετές ώρες την πρώτη φορά θα εξασφαλίσετε ότι το κερί σας θα αντέξει περισσότερο στον χρόνο.

Πως θα κάνουμε τα κεριά μας να κρατήσουν περισσότερο

Δώστε σημασία στα φυτίλια των κεριών

Και πάλι σύμφωνα με την Εστέλ πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερα σημασία στα φυτίλια των κεριών. Θα πρέπει να κόψετε το φυτίλι στα τρία περίπου χιλιοστά από την επιφάνεια του κεριού. Με αυτόν τον τρόπο, θα συντονίσετε καλύτερα τον χρόνο που εξατμίζεται το κερί με τον χρόνο που χρειάζεται για να καεί το φυτίλι.

Επίσης πριν σβήσετε ένα κερί και πριν το ξαναχρησιμοποιήσετε, να κόψετε και πάλι το παραπανίσιο καμένο φυτίλι. Με αυτόν τον τρόπο δε θα μαυρίζει το δοχείο του κεριού όταν το ανάβουμε για δεύτερη, τρίτη ή τέταρτη φορά.

Τέλος, δεν πρέπει να σβήνουμε τα κεριά με τον παραδοσιακό τρόπο. Στην μόνη περίπτωση που αυτό είναι επιτρεπτό είναι όταν τα κεριά που θέλουμε να σβήσουμε είναι εκείνα τα κεριά των γενεθλίων μας.

Πως θα κάνουμε τα κεριά μας να κρατήσουν περισσότερο

Κρατήστε το βάζο του κεριού

Πολλά κεριά κυκλοφορούν στην αγορά μέσα σε μοντέρνα βάζα. Όταν τα κεριά καίγονται οι περισσότεροι από εμάς πετάμε και τα βάζα. Σύμφωνα με την Εστέλ όμως δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό. Θα πρέπει να βάζουμε το δοχείο στην κατάψυξη όλο το βράδυ.

Τα υπολείμματα του κεριού συστέλλονται κι έτσι μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα ακόμη και με το χέρι. Αν αυτός ο τρόπος δεν πιάσει, μπορείτε να αφαιρέσετε το παραπανίσιο κερί, με ζεστό νερό και οινόπνευμα για να καθαρίσουμε το δοχείο.

Επίσης μπορείτε να βάλετε αυτά τα βαζάκια στον φούρνο μικροκυμάτων και να αφήσετε το κερί να λιώσει έτσι. Αυτός ο τρόπος όμως, δεν πρέπει να εφαρμοστεί σε μεταλλικά δοχεία ή σε δοχεία με μεταλλικά εξαρτήματα.

Πως θα κάνουμε τα κεριά μας να κρατήσουν περισσότερο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

All photos via Pinterest

Close