Παραδοσιακή Σμυρναίικη βασιλόπιτα της Γκόλφως  (βίντεο)

Παραδοσιακή Σμυρνέϊκη βασιλόπιτα της Γκόλφως !Σήμερα θα δούμε πως θα φτιάξουμε παραδοσιακή Σμυρνέϊκη βασιλόπιτα από την αγαπημένη  μας Γκόλφω Νικολού. Φέτος την Πρωτοχρονιά θα φάμε Σμυρνέϊκη παραδοσιακή βασιλόπιτα για να μάθουμε τις ρίζες μας αλλά και για να φάμε παραδοσιακή βασιλόπιτα.

Δείτε ακόμα Βασιλόπιτα κέικ με αμύγδαλο και πορτοκάλι

Αυτή η βασιλόπιτα δεν είναι ένα κλασικό κέικ. Είναι μία ξεχωριστή συνταγή, παραδοσιακής βασιλόπιτας, με μαχλέπι, μαστίχα κα γλυκάνισο που απογειώνουν την γεύση και την μυρωδιά της! Είναι απλά υπέροχη συνταγή και αξίζει να την δοκιμάσετε. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:

Εκτέλεση

Στην αρχή ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τα αυγά και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ μία τσιμπιά αλάτι και τα χτυπάμε σε μαρέγκα. Βάζουμε την μαρέγκα στο ψυγείο. Η μαρέγκα μου θέλουμε να είναι σφιχτή και να στέκεται. Σε ένα ξεχωριστό μπολ προσθέτουμε το βούτυρο, το οποίο θέλουμε να είναι λίγο μαλακό.

Στο ίδιο μπολ με το βούτυρο βάζουμε την ζάχαρη και χτυπάμε το μείγμα μας. Στην συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και ξαναχτυπάμε το μείγμα μας. Χτυπάμε περίπου 5 λεπτά για να λιώσει η ζάχαρη καλά και προσθέτουμε το γάλα σε θερμοκρασία δωματίου.

Χτυπάμε και πάλι γυρνώντας παράλληλα το μπολ για να ανακατευτούν τα υλικά. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό μανταρινιού και χτυπάμε και πάλι και προσθέτουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού. Στην συνέχεια προσθέτουμε την βανίλια, μία τσιμπιά γλυκάνισο, μία τσιμπιά μαχλέπι, μία τσιμπιά μαστίχα σε σκόνη. Στο τέλος βάζουμε στο μείγμα την μαρέγκα.

Χτυπάμε το μείγμα μας για να ομογενοποιηθεί. Αφού ομογενοποιηθεί προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το μπέικιν πάουντερ, τα τριμμένα καρύδια, το κονιάκ και χτυπάμε με το μίξερ για να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.

Παίρνουμε μία σπαστή φόρμα και την αλευρώνουμε. Ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα. Τοποθετούμε το κέρμα εκεί που επιθυμούμε και ψήνουμε την βασιλόπιτα στους 170 βαθμούς Κελσίου για περίπου μία ώρα.

Εκτέλεση για τον γλάσο

Λιώνουμε τις λευκές σοκολάτες σε μπεν μαρί, προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα λείο γλάσο. Αφήνουμε την βασιλόπιτα να κρυώσει και ρίχνουμε το γλάσο, χωρίς να είναι ούτε πολύ ζεστό αλλά ούτε και κρύο. Διακοσμούμε την βασιλόπιτα σύμφωνα με το γούστο μας.

Tips

Αντί για μαστίχα σε σκόνη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λικέρ μαστίχας. Αντί για χυμό μανταρινιού, μπορούμε να βάλουμε χυμό πορτοκαλιού. Το ταψί που χρησιμοποιήθηκε για την συνταγή είναι 26 εκ.

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:

Παραδοσιακή Σμυρνέϊκη βασιλόπιτα της Γκόλφως

Παραδοσιακή Σμυρνέϊκη βασιλόπιτα της Γκόλφως Παραδοσιακή Σμυρνέϊκη βασιλόπιτα της Γκόλφως Παραδοσιακή Σμυρνέϊκη βασιλόπιτα της Γκόλφως Παραδοσιακή Σμυρνέϊκη βασιλόπιτα της Γκόλφως

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr

 

Close