Κάντε το κέικ αμυγδάλου μία υπέροχη βασιλόπιτα – Δείτε ιδέες για την επικάλυψη & την διακόσμηση

Βασιλόπιτα κέικ με αμύγδαλο και πορτοκάλι! Φέτος την Πρωτοχρονιά μπορείτε να κάνετε βασιλόπιτα με συνταγή από κέικ αμυγδάλου. Εμείς θα σας δείξουμε μάλιστα πολύτιμες ιδέες για την διακόσμηση και την επικάλυψη της βασιλόπιτας. Γιατί η βασιλόπιτα είναι ένα έθιμο αλλά και ένα υπέροχο γλυκό για να καλώς ορίσουμε το νέο έτος.

Και επειδή θέλουμε ένα 2021 γεμάτο γλύκα, η βασιλόπιτα που θα καλώς ορίσουμε το 2021 θα είναι πολύ γλυκιά με επικάλυψη της αρεσκείας μας. Η βασιλόπιτα θα γίνει με συνταγή από κέικ αμυγδάλου.

Δείτε ακόμα Βασιλόπιτα κέικ με πορτοκαλάδα από την Σόφη Τσιώπου

Μία υπέροχη συνταγή που θα την ευχαριστηθούμε πολύ και ως βασιλόπιτα. Και η επικάλυψη μπορεί να γίνει είτε με λευκή σοκολάτα είτε γλάσο πορτοκαλιού.

Όποια επικάλυψη κι αν διαλέξετε για την φετινή σας βασιλόπιτα, ένα πράγμα είναι σίγουρο. Θα είναι πεντανόστιμη και θα την ευχαριστηθείτε εσείς και οι αγαπημένοι σας άνθρωποι. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:

Εκτέλεση για το κέικ αμυγδάλου

Σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και το μείγμα μας να ασπρίσει. Στην συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, περιμένοντας να ενσωματωθούν στο μείγμα. Αρωματίζουμε το μείγμα με την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι.

Έπειτα προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Παίρνουμε λίγο από τον χυμό πορτοκαλιού και τον διαλύουμε στη σόδα. Προσθέτουμε το μείγμα με το χυμό και την σόδα στο μείγμα με τα αυγά.

Παίρνουμε τα αμύγδαλα, τα οποία είναι ωμά και χωρίς φλούδα και τα χτυπάμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν πούδρα. Παίρνουμε ένα μπολ και ανακατεύουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του με την αμυγδαλόψιχα και το μπέικιν πάουντερ.

Ξεκινάμε και προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά τα στέρεα υλικά μέσα στο μείγμα εναλλάξ μαζί με τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 28 εκ. και στρώνουμε μία λαδόκολλα. Βάζουμε το μείγμα του κέικ στην λαδόκολλα.

Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 50 λεπτά περίπου μέχρι να βγαίνει στεγνό ένα μαχαίρι. Αφήνουμε σχεδόν να κρυώσει και μετά ξεφορμάρουμε.

Εκτέλεση για την επικάλυψη λευκής σοκολάτας

Αν θέλουμε μπορούμε να επικαλύψουμε την βασιλόπιτα με λευκή σοκολάτα. Σε αυτή την περίπτωση λιώνουμε την λευκή σοκολάτας σε μπεν μαρί μαζί με το λάδι. Αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει λίγο αφού η σοκολάτα λιώσει και στην συνέχεια απλώνουμε την λευκή σοκολάτα πάνω στην βασιλόπιτα.

Εκτέλεση για τον γλάσο πορτοκαλιού

Επίσης αν θέλουμε μπορούμε να απολαύσουμε την βασιλόπιτα με γλάσο πορτοκαλιού. Σε αυτή την περίπτωση, ανακατεύουμε την ζάχαρη άχνη, το λιωμένο βούτυρο, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και σταματάμε το ανακάτεμα όταν έχουμε ένα παχύ και ρευστό γλάσο. Καλύπτουμε με αυτό την βασιλόπιτα.

Tips

Το γιαούρτι δεν πρέπει να είναι στραγγιστό. Τα αστεράκια έγιναν με έτοιμη ζαχαρόπαστα που μπορούμε να κόψουμε σε σχήμα αστεριών. Για να κολλήσουν τα αστεράκια στην βασιλόπιτα, λιώνουμε λίγη λευκή σοκολάτα και αλείφουμε τα αστεράκια σαν κόλλα. Έπειτα τα κολλάμε πάνω στην βασιλόπιτα.

Τα γράμματα έγιναν με σοκολάτα κουβερτούρα χρησιμοποιώντας ένα κορνέ με ψιλή μύτη. Την  βασιλόπιτα την διακοσμούμε από την κάτω πλευρά. Μπορούμε να κάνουμε την βασιλόπιτα και σε ταψί 30 εκ.

Αν την καλύψουμε με ζαχαρόπαστα ή λευκή σοκολάτα θα διατηρηθεί λίγες περισσότερες μέρες χωρίς να σας ξεραθεί. Ιδανικό θα ήταν όταν την κόψουμε να τη σκεπάσουμε με ένα γυάλινο ίσως καπάκι να μην τη χτυπά ο αέρας.

Για την συνταγή χρησιμοποιήθηκε φλιτζάνι του τσαγιού 190 ml.

Βασιλόπιτα κέικ με αμύγδαλο και πορτοκάλι Βασιλόπιτα κέικ με αμύγδαλο και πορτοκάλι Βασιλόπιτα κέικ με αμύγδαλο και πορτοκάλι Βασιλόπιτα κέικ με αμύγδαλο και πορτοκάλι Βασιλόπιτα κέικ με αμύγδαλο και πορτοκάλι Συνταγή για βασιλόπιτα από κέικ αμυγδάλου και ιδέες για διακόσμηση και επικάλυψη Βασιλόπιτα κέικ με αμύγδαλο και πορτοκάλι Βασιλόπιτα κέικ με αμύγδαλο και πορτοκάλι

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Tzela Antonopoulou

στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

 

Close