Σοκολατόπιτα-από-κουραμπιέδες που περίσσεψαν-συνταγή-

Σοκολατόπιτα από κουραμπιέδες που περίσσεψαν. Σοκολατόπιτα με κουραμπιέδες που περίσσεψαν, κι άλλα 3 υλικά που όλοι έχουμε στο ψυγείο μας.

Φτιάξατε παραπάνω κουραμπιέδες και δεν θέλετε να τους πετάξετε; Σας καταλαβαίνουμε απόλυτα γι’ αυτό και θα μοιραστούμε μαζί σας μία συνταγή για σοκολατόπιτα με κουραμπιέδες που περίσσεψαν, έτσι ώστε να μην πάει τίποτα χαμένο.

Αυτή η συνταγή όχι μόνο θα αξιοποιήσει τους κουραμπιέδες που περίσσεψαν με τον πιο νόστιμο τρόπο αλλά είναι και πολύ οικονομική. Θα την φτιάξουμε χρησιμοποιώντας κουραμπιέδες, λίγο βούτυρο, κουβερτούρα και κρέμα γάλακτος.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Σοκολατόπιτα από κουραμπιέδες που περίσσεψαν:

Σοκολατόπιτα-από-κουραμπιέδες που περίσσεψαν-συνταγή-

Εκτέλεση για την βάση της σοκολατόπιτας

Βάζουμε στο μπλέντερ τους κουραμπιέδες μαζί με το βούτυρο. Χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν οι κουραμπιέδες και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Θέλουμε να πάρουμε μία μάζα. Αυτήν την μάζα την στρώνουμε σε ένα ταψί ή σε ένα τάπερ, την πατάμε καλά με τα χέρια μας για να γίνει λεία και βάζουμε το σκεύος στην άκρη.

Δείτε ακόμα Μενού Χριστουγέννων 2021: Δείτε συνταγές ,ιδέες, προτάσεις

Εκτέλεση για την κρέμα σοκολάτας

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να πάρουμε ένα ομογενές μείγμα, σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο και την χύνουμε πάνω στην βάση από τους κουραμπιέδες. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες και απολαμβάνουμε.

Tips για την Σοκολατόπιτα από κουραμπιέδες που περίσσεψαν

Η αναλογία των υλικών για την κρέμα σοκολάτας είναι 2/1. Η βάση δεν είναι αφράτη. Η κρέμα είναι αφράτη όσο, τόσο.

Σοκολατόπιτα-από-κουραμπιέδες που περίσσεψαν-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Sofia Fitouli

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλα τα Χριστουγεννιάτικα περισσεύματα με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close