Βιεννέζικη βασιλόπιτα με σταφίδες και καρύδα για την Πρωτοχρονιά

Είναι μια πολύ νόστιμη βασιλόπιτα γεμάτη αρώματα και πλούσια γεύση.  Μπορεί να χρειάζεται αρκετά υλικά, άλλα αν επιχειρήσετε να την φτιάξετε να είστε σίγουρες ότι θα ενθουσιάσετε ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Η αμυγδαλόψιχα, η καρυδόψιχα οι σταφίδες και η κουβερτούρα δημιουργούν μια συνταγή μοναδική, με αξεπέραστη στη γεύση.

Εκτέλεση:

Χτυπάω το βιταμ και τη ζάχαρη καλά και ρίχνω ένα ένα τα αυγά. Μέτα βάζω τις βανίλιες και τα ξύσματα. Χαμηλώνω το μίξερ και ρίχνω εναλλάξ γιαούρτι, χυμό και αλεύρι ανακατεμένο με το μπεικιν παουντερ. Τέλος ρίχνω τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύω απαλά. Ρίχνω το μείγμα σε βουτυροαλευρωμένο ταψί και ψήνω για περίπου μια ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς .Την είχα φτιάξει και πέρσι. Έγινε ανάρπαστη. Πολύ ωραία γεύση! Άλλοι βάζουν και αποξηραμένα φρούτα και αντικαθιστούν το βιταμ με φρέσκο βούτυρο.

( εγώ έβαλα και λίγο κονιάκ)

Βιεννέζικη βασιλόπιτα με σταφίδες και καρύδα για την Πρωτοχρονιά

Η συνταγή είναι από την σελίδα στο facebook F for Food

Close