Τα 8 ελληνικά τηλεοπτικά σίριαλ που μας… μεγάλωσαν!!!
Από τα παιδικά μας χρόνια έως και την εφηβεία μας, εκτός από μπαλίτσα, παιδικά και ταινίες, μας άρεσε να παρακολουθούμε και ελληνικά σίριαλ. Είτε με τη θέλησή μας είτε από… σπόντα!!!

 
Προσπάθησα να ανατρέξω στο παρελθόν και να φτιάξω ένα αφιέρωμα με τα 8 ελληνικά τηλεοπτικά σίριαλ που μας σημάδεψαν!
 
Η σειρά που τοποθετήθηκαν είναι χρονολογική, βάσει του έτους πρώτης προβολής τους…
 
1) Οι απαράδεκτοι (MEGA 1991-1993)
Τα 8 ελληνικά τηλεοπτικά σίριαλ που μας… μεγάλωσαν!!!
Η πρώτη πραγματικά κωμική και ξεκαρδιστική σειρά της ιδιωτικής τηλεόρασης!
 
Ο Σπύρος (Σ.Παπαδόπουλος), η Δήμητρα(Δ.Παπαδοπούλου), ο Γιάννης(Γ.Μπέζος) και ο Βλάσσης(Β.Μπονάτσος) μας χάρισαν στιγμές ασταμάτητου γέλιου, με την βοήθεια βέβαια της κοπέλας του Βλάσση Ρένιας (Ρ. Λουιζίδου) και του διαχειριστή της πολυκατοικίας (Β.Χαλακατεβάκη).
 
Top στιγμή: Ο Σπύρος θέλησε να πάρει πορνοταινία για να «φτιαχτεί» με την Δήμητρα. Το συνθηματικό για το βιντεοκλαμπ ήταν «η Παπαρήγα η καλή». Την πάτησε όμως…
 

2)Λάμψη (ΑΝΤ1 1991-2005)
 
Τα 8 ελληνικά τηλεοπτικά σίριαλ που μας… μεγάλωσαν!!!
 
Η «Τόλμη και Γοητεία» των Ελλήνων! Δεν υπάρχει κανένας που να μην παρακολούθησε έστω και ένα επεισόδιο της σειράς, έστω και για γλείψιμο στην γιαγιά ή τον παππού του. Άλλωστε αν περνούσες από γειτονιά με συνταξιούχους την ώρα της προβολής της Λάμψης, θα νόμιζες ότι γινόταν σεισμός! Τηλεοράσεις στο τέρμα και δεν ακουγόταν κιχ!!
 
Ήταν η μεγαλύτερη σε διάρκεια σειρά στην ελληνική τηλεόραση. Συνολικά προβλήθηκαν 3.457 επεισόδια σε 14 χρόνια. Φυσικά σενάριο και σκηνοθεσία ποιού άλλου; Του Νίκου Φώσκολου!
 
Σε αυτή τη σειρά έγιναν τόσα πολλά που πραγματικά χάνεις την μπάλα αν κάνεις προσπάθεια να τα θυμηθείς και να τα βάλεις σε σειρά! Η οικογένεια Δράκου κυριαρχούσε με τον Γιάγκο να οργανώνει την παντοδυναμία του από το γραφείο του στην θρυλική Giant!
 
Top στιγμή: Η Σελήνη (Ελένη Κούρκουλα) ήταν πάντα η προστατευόμενη του Αλέξη Δράκου (Κώστας Σπυρόπουλος), αλλά και η συμπάθεια ολόκληρης της οικογένειας των Δράκων. Όσο για τον Χόχο, ήταν το αγαπημένο της αρκουδάκι. Ώσπου ήρθε η αποφράδα ημέρα που και η Σελήνη και ο Χόχο φεύγουν οριστικά από την έπαυλη των Δράκων. Αργότερα η Ελένη Κούρκουλα θα γίνει Υφυπουργός Παιδείας. Η τύχη του Χόχο αγνοείται…
 

3) Καλημέρα Ζωή, (ΑΝΤ1 1993-2006)
 
Τα 8 ελληνικά τηλεοπτικά σίριαλ που μας… μεγάλωσαν!!!
 
Η ελληνική τηλεοπτική σειρά «Καλημέρα Ζωή» ήταν το δεύτερο καθημερινό σίριαλ του Νίκου Φώσκολου.
 
Η τηλεοπτική σειρά είχε ως θέμα της αρχικά την παράλληλη ζωή δύο οικογενειών, της πλούσιας οικογένειας Άρχου και της οικογένειας Θεοχάρη.
 
Με την πάροδο του χρόνου η οικογένεια Άρχου εξαφανίστηκε, ενώ η οικογένεια Θεοχάρη παρέμεινε μέχρι το τέλος. Η πλοκή της σειράς ήταν περισσότερο αστυνομική και κάθε ιστορία παρουσίαζε ξεχωριστό ενδιαφέρον – π.χ. οι δολοφόνοι μικρός και μεγάλος κλόουν, η ιστορία της Θεοφίλης Κομνηνού, δολοφόνοι εμπόρων ναρκωτικών, βιαστές και παράλληλα, ίσως λιγότερο, είχε πάθη και ερωτικές ιστορίες.
 
Ο Ταξίαρχος Θεοχάρης ήταν ο αστυνομικός που όλοι θαυμάζαμε! Τα έβαζε με κάθε λογής εγκληματία, έριχνε το ξύλο του αιώνα και (φυσικά) έβγαινε ΠΑΝΤΑ νικητής! Στο τέλος (εκτός σίριαλ) βγήκε και βουλευτής!
 
Top στιγμή: Ο Στάθης Θεοχάρης, αφού πρώτα είχε «ξηλωθεί», μετά παρασημοφορείται και προάγεται από τον βαθμό του Αστυνόμου Β΄ απευθείας στον βαθμό του Ταξιάρχου, δηλαδή 4 βαθμούς πιο πάνω! Αυτό στην πραγματικότητα δεν γίνεται ακόμα και αν συλλάβεις όλη την 17 Νοέμβρη και όλα τα μέλη της ελληνικής, ρωσικής, ιταλικής και αλβανικής μαφίας που βρίσκονται στην Ελλάδα!! Και πιστέψτε με το ξέρω καλά. ΘΕΟΧΑΡΗΣ=ΤΣΑΚ ΝΟΡΙΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ!!!
 
Δείτε το βίντεο. Θα κλάψετε!!!
 

4) Της Ελλάδος τα παιδιά (ΑΝΤ1 1993-1995)
 
Τα 8 ελληνικά τηλεοπτικά σίριαλ που μας… μεγάλωσαν!!!
 
Το Γραφείο Ενημέρωσης Αέρος δεν ήταν και από τα πιο οργανωμένα της Αεροπορίας. Με διοικητή τον Κάκαλο (Γ. Μπέζο), βοηθό του τον Καραβανέα (Γ.Καπετάνιο), γραμματέα την Μπουμπού (Χ.Διαβάτη) και σμηνίτες τους Βλάχο(Κ.Ευριπιώτη), Ντάλα (Γ.Σαββιδάκη), Πλαπούτα (Ν.Αλεξίου) και τον χαφιέ Χλαπάτσα (Δ.Φραγκιόγλου) δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό…
 
Top στιγμή: Ο Κάκαλος αποφασίζει να εκδώσει την ποιητική συλλογή της Αεροπορίας. Το αποτέλεσμα το φαντάζεστε…
 

5) Εκείνες και εγώ (ΑΝΤ1 1996-1998)
 
Τα 8 ελληνικά τηλεοπτικά σίριαλ που μας… μεγάλωσαν!!!
 
Η σειρά παρακολουθούσε τις περιπέτειες και τα παθήματα του Ζάχου Δόγγανου(Γ. Μπέζου), μεγάλου καρδιοκατακτητή με πολυάριθμες κατακτήσεις κατά το παρελθόν του. Κατά τη διάρκεια της σειράς ο Δόγγανος που είναι αρραβωνιασμένος συναντάει τυχαία γυναίκες που έχουν περάσει από τη ζωή του και τον βάζουν σε μπελάδες. Στη ζωή του Δόγγανου υπάρχουν ακόμα ο συνέταιρός του (Μαρίκος) στο γραφείο που διατηρεί, η αρραβωνιαστικιά του Ελένη, ο ανιψιός του Πετράκης, η υπηρέτριά του Δεβόρα και η θεία του Ορτανσία, που άλλοτε του δημιουργούν και άλλοτε τον γλιτώνουν από περιπέτειες.
 
Εμείς παρακολουθήσαμε το remake της σειράς, η οποία είχε προβληθεί το 1976 στην Κρατική Τηλεόραση με Δόγγανο τον αξέχαστο Λάμπρο Κωνσταντάρα.
 
Top στιγμή: Ο Ζάχος ήξερε να γλεντάει τη ζωή και να σκορπάει τα λεφτά του. Παρόλα αυτά ήταν επιλεκτικά τσιγκούνης! Η σκηνή που διαπραγματεύεται την αγορά σκάφους ήταν κορυφαία!
 

6) Δύο Ξένοι (MEGA 1997-1999)
 
Τα 8 ελληνικά τηλεοπτικά σίριαλ που μας… μεγάλωσαν!!!
 
Η σειρά εξιστορούσε τον έρωτα του σκηνοθέτη και καθηγητή υποκριτικής Κωνσταντίνου Μαρκορά (Νίκος Σεργιανόπουλος) και της τηλεπαρουσιάστριας της εκπομπής “Πρωινό χαμόγελο” Μαρίνας Κουντουράτου (Εβελίνα Παπούλια), μέσα από χιουμοριστικές καταστάσεις και μια προσπάθεια να κρύψουν τον έρωτα τους από τους άλλους αλλά πολλές φορές και από τον ίδιο τους τον εαυτό. Η σειρά ξεχώρισε για το σενάριο της, βασισμένο στο χιούμορ και στα πικάντικα σχόλια, χαρακτηριστικά γνωρίσματα των σεναριογράφων Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτριου Αποστόλου.
 
Top σκηνή: Ο Τόλης, δηλωμένος γκέι, δεν θα αντέξει μπροστά στα κάλλη της Χαρούλας και θα γίνει πάλι άντρας, έστω και για λίγο. Το ξέρω πως αδικώ τις κόντρες Ντένης και Φλώρας ή τα διάφορα χαζά που πετούσε η Μαρίνα. Αλλά αυτό που ζήσαμε με την guest εμφάνιση της Δέσποινας Βανδή δεν ξεχνιέται!
 
 

7) Άγγιγμα Ψυχής (ΑΝΤ1 1998)
 
Τα 8 ελληνικά τηλεοπτικά σίριαλ που μας… μεγάλωσαν!!!
 
Ένας ακόμα αταίριαστος έρωτας δια χειρός Μανούσου Μανουσάκη, που καθήλωσε τους Έλληνες τηλεθεατές. Στα Γιάννενα, μία νεαρή αγιογράφος γνωρίζει και ερωτεύεται έναν ιερέα. Η σχέση τους θα περάσει από σαράντα κύματα ώσπου να έρθει η δικαίωση για τους δύο αυτούς ανθρώπους.
 
Βέβαια στο τέλος ο πάτερ Ιωάννης (Ζαλμάς) κατέληξε στην Πάτμο να αγναντεύει το πέλαγος και να σκέφτεται τα… πλούσια ελέη της Δέσποινας (Θ.Παπαθωμά) και αυτή να διαβάζει το βιβλίο του και να γκομενίζει!
 
Ειδικά τα αγόρια αγαπήσαμε το σίριαλ αυτό γιατί η Θεοφανία Παπαθωμά μας είχε κάνει άντρες χωρίς να το ξέρει!
 
Top στιγμή: Από εδώ το’ φερε, από κει το πήγε, τελικά τον κόλασε τον παπά η Θεοφανία! Η πρώτη φορά που το έκαναν έμεινε στην ιστορία 
 

8) Κλείσε τα μάτια (Mega 2002-2004)
 
Τα 8 ελληνικά τηλεοπτικά σίριαλ που μας… μεγάλωσαν!!!
 
Είναι το πρώτο σίριαλ που μας έκανε είτε να μαζευόμαστε όλοι οι κολλητοί μαζί σε ένα σπίτι για το δούμε είτε, αν δεν το καταφέρναμε, να παίρνουμε ο ένας τον άλλον τηλέφωνο, μετά το τέλος κάθε επεισοδίου, για να σχολιάσουμε τα τεκταινόμενα.
 
Η ερωτική σχέση του Φίλλιπου (Χ. Παπακαλιάτη) με τη μάνα Μαρία (Π.Ζούνη) και την κόρη Χριστίνα (Ι. Παππά) μας είχε καθηλώσει. Ο Παπακαλιάτης όσο και αν τον κράζαμε και όσο και να αντιπαθούσαμε το κλασσικό καρέ κούρεμά του, μας προσέφερε στιγμές έντασης, αγωνίας και πάθους! Τώρα που το σκέφτομαι και η Πέμυ Ζούνη έγινε μετά βουλευτής. Τελικά με τους πολιτικούς δενόμαστε με πολλούς τρόπους.
 
Top στιγμή: Η πρώτη σεζόν τελείωσε με έναν πυροβολισμό στο σπίτι του Φίλλιπου. Δεν ξέραμε όμως αν και ποιος από όλους (μάνα, κόρη, πατέρα και Φίλλιπο) σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε και μείναμε με την αγωνία για του χρόνου. Το Trailer για την δεύτερη σεζόν ήρθε να μας αποτελειώσει και να εκτινάξει την αγωνία στα ύψη! Πολύ έξυπνο concept από πλευράς Παπακαλιάτη…
 


πηγη

Close