Αλλαγή ώρας τέλος: Θα ισχύει μόνιμα η θερινή ώρα

Έπειτα από διαβούλευση με πολλά εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε στην Κομισιόν να καταργηθεί η αλλαγή ώρας και ειδικότερα η χειμερινή ώρα στην ΕΕ.

Δείτε ακόμα: Έσκασε τώρα!! Βγήκε η ημερομηνία και ώρα που θα γίνει η πρεμιέρα του βκύκλου του Τατουάζ

Ο ο κ. Γιούνκερ επισήμανε, ότι στόχος είναι να παραμείνει σε ισχύ μόνιμα η θερινή ώρα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ο κ. Γιούνκερ εξήγησε στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, “Κάναμε δημόσια διαβούλευση για το θέμα από τις αρχές Ιουλίου ως τα μέσα Αυγούστου. Εκατομμύρια άνθρωποι απάντησαν και είναι της άποψης ότι στο μέλλον θα πρέπει να είναι κανόνας μόνιμα η θερινή ώρα και θα το πραγματοποιήσουμε”. Πρόσθεσε δε πως “Όταν ρωτάμε τους πολίτες την άποψή τους για ένα θέμα είναι σωστό στη συνέχεια να κάνουμε αυτό που επιθυμούν”.

Η τελική απόφαση για την κατάργηση ή μη της χειμερινής ώρας θα ληφθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο στο παρελθόν έχει ταχθεί υπέρ της διατήρησης μόνιμα της θερινής ώρας, και από τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Δείτε ακόμα: Πότε ανοίγουν τα σχολεία – Τι ώρα θα χτυπήσει το κουδούνι για τους μαθητές

Ο λόγος που λαμβάνεται αυτή η απόφαση είναι, ότι η αλλαγή από θερινή σε χειμερινή ώρα, που είχαμε μέχρι πρότινος προκειμένου να εξοικονομείται ενέργεια, έχει δείξει να προκαλεί σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, μα και προβλήματα υγείας. Συνεπώς, κυρίως οι βορειότερες χώρες (π.χ. Φινλανδία, Γερμανία, Λιθουανία) ζητούν επίμονα να παύσει η χειμερινή ώρα, προκειμένου να βελτιωθεί ο βιορυθμός του πληθυσμού.

Δείτε ακόμα: Η χειρότερη ώρα μέσα στην ημέρα για να φάτε το μεσημεριανό σας γεύμα

Είμαστε εν αναμονή των εξελίξεων…

Πηγή: infokids
Close