Ανακαλείται μολυσμένα ζάχαρη που πωλείται και στην Ελλάδα. Εκτός από το συγκεκριμένο προϊόν, ανακαλούνται και γλυκά που την περιέχουν
Το RASFF ανακαλεί μολυσμένη ζάχαρη που πωλείται και στην Ελλάδα. Εκτός από τη ζάχαρη, ανακαλούνται και διάφορα γλυκά που την περιέχουν. Η μάρκα του προϊόντος αναμένεται να αναφερθεί τις επόμενες ημέρες.
Ντόμινο ανακλήσεων έχει προκαλέσει μολυσμένη ζάχαρη Ολλανδικής προέλευσης, καθώς δεν αποσύρεται μόνο η ζάχαρη αλλά και προϊόντα στα οποία έχει χρησιμοποιηθεί.
Επείγουσα ανάκληση για γνωστά αναψυκτικά με καρκινογόνο ουσία που πωλούνται και στη χώρα μας
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού συστήματος έγκαιρης ειδοποίησης για τα Τρόφιμα RASFF, η ζάχαρη εξάγεται σε 20 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Το RASFF, επισημαίνει την ειδοποίηση προς τις ελληνικές αρχές με τη σύσταση για έλεγχο και παρακολούθηση του θέματος (Flagged for Follow-Up).

Το RASFF δεν αναφέρει μάρκα, ούτε καμία χώρα (προς το παρόν) έχει εκδώσει ενημερώσεις ανάκλησης κάτι που αναμένεται τις επόμενες ημέρες καθώς απαιτείται χρόνος για την ταυτοποίηση του προϊόντος ή των προϊόντων από τις αρμόδιες αρχές.
Κόκκινος συναγερμός από τη Lidl- Ανακαλείται δημοφιλές τρόφιμο που περιέχει κομμάτια γυαλιού
Ωστόσο υπάρχει πληροφορία ότι ανακαλούνται εκτός από τα ζάχαρη και διάφορα προϊόντα που την περιέχουν, όπως συσκευασμένο Φλαμανδικό στιφάδο με μοσχάρι που περιέχει τη μολυσμένη ζάχαρη, κέικ Spekkoek και μπράουνις. Από την Ολλανδία έχουν αποσυρθεί και ζάχαρη και γλυκά και έχουν ενημερωθεί οι επιχειρήσεις, ενώ από το Βέλγιο μόνο η ζάχαρη.