Μπισκότα που πωλούνται και στην Ελλάδα ανακαλούνται εξαιτίας επικίνδυνων χημικών ουσιών στα συστατικά τους. Την ενημέρωση την έστειλε το Ευρωπαϊκό Σύστημα έγκαιρης Προειδοποίησης RASFF. Αναλυτικά ποια είναι τα μπισκότα που ανακαλούνται, ποιες επικίνδυνες ουσίες ανιχνεύθηκαν και τί πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές.
Ανακαλούνται επικίνδυνα μπισκότα
Πιο συγκεκριμένα, η ειδοποίηση καταχωρήθηκε στις 24 Απριλίου 2026 από τις Κάτω Χώρες και αφορά κράκερ στα οποία ανιχνεύθηκαν ορυκτέλαια αρωματικών υδρογονανθράκων (MOAH).
Ποια μπισκότα ανακαλούνται
Από την άλλη, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν ήδη εκδοθεί σε χώρες όπως το Λουξεμβούργο και η Γαλλία, πρόκειται για τα κράκερ Sky Flakes της μάρκας MY SAN, σε συσκευασία 250 γραμμαρίων. Οι ημερομηνίες ελάχιστης διατηρησιμότητας που επηρεάζονται είναι 03/08/2026 και 04/08/2026, με τις αρχές να κάνουν λόγο για υψηλά επίπεδα MOAH και παρουσία βιομηχανικών ρύπων.
Τα μπισκότα που ανακαλούνται

Photo cover via: pexels.com (Kenneth Surillo)
Δημοφιλή άρθρα:
- Έγκυος η Σταματίνα Τσιμτσιλή; Η απάντηση που έδωσε on air για τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν
- Η Γη της Ελιάς: Ο Ξαφνικός θάνατος πρωταγωνιστή που θα σοκάρει- Ποιος αποχωρεί από τη σειρά
- Η σειρά που πρέπει να κάνουμε τις ασκήσεις στη γυμναστική αν θέλουμε να κάψουμε λίπος
- Κατερίνα Διδασκάλου: Το μυστικό για τέλεια σιλουέτα που κάθε γυναίκα μπορεί να αντιγράψει