Από ποια τάξη θα είναι υποχρεωτική η μάσκα;

Σύμφωνα με τον λοιμοξιολόγο κ. Σύψα, τα παιδιά από το δημοτικό θα πρέπει να φοράνε μάσκες στα σχολεία. Συγκεκριμένα την Πέμπτη θα αποφασιστεί ακριβώς από ποια τάξη θα είναι υποχρεωτική η μάσκα στα παιδιά, αν και όπως έκανε λόγο ο ίδιος, η Γ Δημοτικού είναι η πιο πιθανή τάξη, σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr.

Όσα δήλωσε ο κ. Σύψας για το άνοιγμα των σχολείων και τα απαραίτητα μέτρα

«Θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου, οι τεχνικές λεπτομέρειες είναι υπό συζήτηση. Την Πέμπτη θα καταλήξουμε στο πώς θα προσέλθουν οι μαθητές στα σχολεία και θα συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες. Έχουμε λίγη δουλειά μπροστά μας. Δεν μπορούν τα παιδιά να μείνουν χωρίς Παιδεία. Τα παιδιά είναι η πιο ασφαλής ηλικιακά ομάδα στην πανδημία.

Μεταδίδουν λιγότερο και προσβάλλονται λιγότερο. Οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου έχουν μεγαλύτερη μεταδοτικότητα και προσβάλλονται από τον κορωνοϊό. Ο ΠΟΥ μας λέει ότι είναι ασφαλές για ένα παιδί να φοράει τη μάσκα από την ηλικία των τριών ετών και πάνω. Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη από ποια τάξη. Θα το αποφασίσουμε την Πέμπτη με βάση τις εισηγήσεις των παιδιάτρων μας.

Δείτε επίσης Κορονοϊός-Κικίλιας: Έρχονται δόσεις εμβολίων στην Ελλάδα. Πότε ξεκινάει ο εμβολιασμός

Από την εμπειρία σχολείων που έχουν ανοίξει στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα παιδιά δέχονται εύκολα τη μάσκα, υπάρχουν ωραίες βαμβακερές μάσκες με σχέδια και ακούν τον δάσκαλο. Πέραν της μάσκας, θα υπάρξει μια δέσμη μέτρων, η οποία θα περιλαμβάνει από κλειστές ομάδες παιδιών, δηλαδή οι τάξεις δεν θα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, θα υπάρχουν ξεχωριστά διαλείμματα, απολύμανση, θα υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πώς θα ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια»

«Θα ακούσουμε όλες τις ενστάσεις και τα θέματα που θα θέσουν οι εκπαιδευτικοί. Απαιτείται η συνεργασία όλων» πρόσθεσε.

“Υπάρχει σχέδιο για το πώς θα προσεγγίζουν οι μαθητές τα κυλικεία, αν είναι ανοιχτά. Για τα κυλικεία γίνεται συζήτηση, το τελικό σχέδιο θα το έχουμε την Πέμπτη” κατέληξε.

Οι μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου έχουν μεγαλύτερη μεταδοτικότητα

Σύμφωνα με τον κ. Σύψα «οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου έχουν μεγαλύτερη μεταδοτικότητα και προσβάλλονται από τον κορονοϊό. Ο ΠΟΥ μας λέει ότι είναι ασφαλές για ένα παιδί να φοράει τη μάσκα από την ηλικία των τριών ετών και πάνω. Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη από ποια τάξη. Θα το αποφασίσουμε την Πέμπτη με βάση τις εισηγήσεις των παιδιάτρων μας».

Αν παρά τα μέτρα που θα εφαρμοστούν στα σχολεία υπάρχει κρούσμα κορονοϊού θα εφαρμοστεί συγκεκριμένο πρωτόκολλο.

Δείτε επίσης Με μάσκες μαθητές και καθηγητές υποχρεωτικα στο άνοιγμα των σχολείων

«Υπάρχει ειδικό πρωτόκολλο αντιμετώπισης κρούσματος. Αν έχουμε ένα κρούσμα δεν θα κλείσει όλο το σχολείο, αλλά συγκεκριμένα τμήματα, θα γίνεται ιχνηλάτηση και απολύμανση, έτσι ώστε αν υπάρξει κρούσμα να μην υπάρξει διασπορά» τόνισε.

Close