Με μάσκες   μαθητές και καθηγητές  υποχρεωτικα στο άνοιγμα των σχολείων

Με μάσκα υποχρεωτικά θα ξεκινήσει η νέα  χρονιά για μαθητές και καθηγητές.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίου του ΑΝΤ1 η Νίκη Κεραμέως, με αφορμή την έξαρση του κορωνοιού  είπε: «Ήταν ομόφωνη απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου υπό πλήρη σύνθεση και αυξημένα μέτρα και με μάσκες καθηγητές και μαθητές» και

Εξήγησε πως για να είναι όλοι ασφαλείς θα παρθούν δραστικά μετρά.Τα διαλείμματα θα είναι διαφορετικά ,θα γίνεται σχολαστικά  ο καθαρισμός με αντισηπτικά  και γενικότερα τα μέτρα που θα παρθούν θα είναι αυστηρά για το καλό όλων.

Όσον αφορά το θέμα για την  ηλικία των μαθητών που θα φορέσουν μάσκα είπε ότι γίνονται συζητήσεις γιαυτό το κομμάτι  και θα έχουμε δηλώσεις τις επόμενες μέρες μαζί με όλο το πλαίσιο λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών.

 

Δείτε επίσης: Κορονοϊός-Κικίλιας: Έρχονται δόσεις εμβολίων στην Ελλάδα. Πότε ξεκινάει ο εμβολιασμός

 

Υπογράμμισε ότι η επιδημιολογική εξέλιξη είναι υπό διαρκή παρακολούθηση από το υπουργείο Παιδείας και σε συμφωνία με τους ειδικούς θα λαμβάνονται, όπου χρειάζεται, νέα μέτρα.

Επεσήμανε, πάντως, ότι «τα παιδιά δεν διαδραματίζουν τόσο καθοριστικό ρόλο στη μετάδοση της νόσου». Σημείωσε πώς θα αναλυθούν σε βάθος τα ενδεχόμενα εμφάνισης κρουσμάτων ή τοπικής έξαρσης.

Δειτε επισης:Lidl Ελλάδα : Αναστολή λειτουργίας καταστήματος λόγω κορωνοιού

«Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν άμεσα, όπως και για το ενδεχόμενο τεστ στα σχολεία» είπε η κυρία Κεραμέως.

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Παιδείας είναι καθ’ όλα έτοιμο και για την τηλεκπαίδευση, αν χρειαστεί, για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού.

 

Συνεδριάσαμε σήμερα με τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για να εξετάσουμε τα δεδομένα του Covid-19 ενόψει του νέου…

Δημοσιεύτηκε από Niki Kerameus στις Τρίτη, 18 Αυγούστου 2020

 

 

 

 

 

 

Close