Αθηνά Λινού: Για μπάνιο με μάσκα για να παραμείνουμε ασφαλείς

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού συστήνει την χρήση της μάσκας  και στην παραλία για να είμαστε ασφαλείς. Επίσης η κυριά Λινού επισήμανε τη σημασία του εμβολιασμού.

Στην παραλία εκτός του νερού μπορείς να φοράς μάσκα. Μπορούμε να κρατάμε αποστάσεις. Να διαλέγουμε παραλίες που να είναι πιο ερημικές, να αποφεύγουμε παιχνίδια που θα μας φέρουν σε επαφή με ανθρώπους. Ο εξωτερικός χώρος είναι σημαντικά καλύτερος κυρίως για το θέμα της μετάδοσης του κορονοϊού και για οικονομικούς λόγους και για πρόληψης άλλων νοσημάτων που θα σχετιστούν με την πανδημία σιγά-σιγά. Νομίζω ότι το να μπορέσουμε να τηρήσουμε αποστάσεις θα το καταφέρουμε στην Ελλάδα. Έχει πολύ όμορφες παραλίες και ερημικές. Όσοι μπορούμε ας επιλέξουμε κάτι τέτοιο» δήλωσε σήμερα η κυρία Λινού στο OPEN.

Δείτε επίσης : Μυοκαρδίτιδα σε εφήβους μετά από εμβολιασμό για τον κορονοϊό.

Επίσης σχολίασε τις επισημάνσεις κάποιων επιστημόνων για τέταρτο κύμα το φθινόπωρο λέγοντας :

Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να μην έχουμε άλλο μεγάλο κύμα επειδή συνεχίζεται ο εμβολιασμός και λίγο-πολύ όλοι έχουμε συνηθίσει να προσέχουμε και αυτό θα είναι πάρα πολύ θετικό. Όσο πιο πολλοί εμβολιαστούμε, τόσο πιο πολλούς ανθρώπους προστατεύουμε γύρω μας, όχι μόνο τον εαυτό μας».

Από την άλλη  για τις παρενέργειες των εμβολίων, η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ είπε: «Πρέπει να ξεπεράσουμε και τον φόβο που δημιουργούν οι παρενέργειες».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

 

 

Close