Μυοκαρδίτιδα σε εφήβους ύστερα από εμβολιασμό

Τα Αμερικανικά ΜΜΕ κάνουν αναφορά για καρδιακά προβλήματα  που παρουσιάστηκαν σε εφήβους μετά τον εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού. Τα καρδιακά προβλήματα φαίνεται να κάνουν την εμφάνιση τους  κυρίως σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες περίπου τέσσερις ημέρες ύστερα από  τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου.

Συγκεκριμένα τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) εξετάζουν αναφορές ότι ένας πολύ μικρός αριθμός εφήβων και νεαρών ενηλίκων που εμβολιάστηκαν κατά του κορονοϊού ενδέχεται να εμφάνισαν καρδιακά προβλήματα, ανέφερε χθες η New York Times, επικαλούμενη την ομάδα ασφάλειας εμβολίων της υπηρεσίας.

Τα CDC εξετάζουν αρκετές δεκάδες αναφορές ότι έφηβοι και νεαροί ενήλικες μπορεί να εμφάνισαν μυοκαρδίτιδα, μια φλεγμονή του καρδιακού μυός, μετά τον εμβολιασμό, τόνισε η εφημερίδα, επικαλούμενη αξιωματούχους των CDC.

Δείτε επίσης : Κύπρος: Νεκρό γνωστό 39χρονο μοντέλο, μετά τον εμβολιασμό με Astra Zeneca!

Το Reuters δεν μπόρεσε άμεσα να επικοινωνήσει με τα CDC σύμφωνα με το newsit.gr για να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Υπήρξαν «σχετικά λίγες» περιπτώσεις και ενδέχεται να μην σχετίζονται καθόλου με τον εμβολιασμό, προσθέτει το δημοσίευμα, αναφέροντας μια ανακοίνωση της ομάδας ασφάλειας εμβολίων της αμερικανικής υπηρεσίας.

Η εξέταση βρίσκεται στα αρχικά στάδια και τα CDC δεν έχουν ακόμη προσδιορίσει εάν υπάρχει οποιαδήποτε απόδειξη ότι τα εμβόλια προκάλεσαν τα καρδιακά προβλήματα, ανέφεραν οι New York Times.

Δείτε επίσης : Συμπτώματα AstraZeneca: Τι σημαίνει αν δεν ανεβάσεις πυρετό μετά το εμβόλιο

Το καρδιακό πρόβλημα φαίνεται να έχει εμφανιστεί κυρίως σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες περίπου τέσσερις ημέρες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης τους είτε του εμβολίου της Moderna είτε των Pfizer/BioNTech, και τα δύο εμβόλια mRNA.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι ΗΠΑ ενέκριναν το εμβόλιο Pfizer/BioNTech για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Close