Αθηνά Οικονομάκου: «Όταν γεννήθηκε ο γιος μου υπήρχαν στιγμές που ήμουν σε απόγνωση»

Η Αθηνά Οικονομάκου αποτελεί μία από τις πιο διάσημες προσωπικότητες της ελληνικής showbiz. Έχει πολύ καλή πορεία στην τηλεόραση και είναι ιδιαίτερα εξηζητημένη στο θέατρο και πολύ αγαπητή στο κοινό. Για την ίδια όμως, σημασία στη ζωή της έχει ο γιος της Μάξιμος και ο σύζυγός της.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό Celebrity, η δημοφιλής ηθοποιός μιλάει για τις στιγμές απόγνωσης που βίωσε μετά τη γέννηση του γιου της, για την απίστευτη υποστήριξη του συζύγου της προς εκείνη, για το νόημα της ζωής ενώ αποκαλύπτει και τις πιο καθοριστικές στιγμές της καριέρας της.

Δείτε επίσης Παντελής Παντελίδης: Συγκινούν τα αδέλφια του με την παιδική φωτογραφία του από την παρέλαση

Αθηνά Οικονομάκου: «Όταν γεννήθηκε ο γιος μου υπήρχαν στιγμές που ήμουν σε απόγνωση»

Ποιο είναι το νόημα της ζωής για σένα;

Να νιώθεις ευτυχισμένος και ολοκληρωμένος με τις επιλογές σου. Να μην κάνεις τίποτα που να σε καταπιέζει. Εγώ ήμουν πολύ πιεσμένο παιδί, ήθελα να είμαι η τέλεια μαθήτρια, η τέλεια αθλήτρια, η τέλεια μουσικός και όταν μεγάλωσα ήθελα να είμαι τέλεια στην δουλειά μου. Έχω ένα μόνιμο «πρέπει». Αυτό είναι καλό για τους άλλους γιατί παίρνουν την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου, αλλά είναι πολύ καταπιεστικό για μένα. Επειδή λοιπόν έχω καταπιεστεί πολύ στη ζωή μου, έχω αποφασίσει να κάνω πράγματα πια που δεν με πιέζουν πια, και αυτά είναι να είμαι με την οικογένειά μου, να κάνω ταξίδια, να περνάω όμορφες χαλαρές στιγμές, να ασχολούμαι με ωραία πράγματα, να συνυπάρχω με ανθρώπους που έχουμε το ίδιο όραμα, να καλυτερεύω δίπλα στους φίλους μου και να τους βοηθάω και εγώ να γίνουν καλύτεροι. Μου αρέσει στη ζωή μου να επικρατεί ηρεμία, γαλήνη και εξέλιξη.

Δείτε επίσης Αργίες 2019: Δείτε πότε είναι τα επόμενα τριήμερα – Πότε «πέφτουν» Πάσχα και Αγίου Πνεύματος

Υπάρχει κάποιο γεγονός στη ζωή σου τόσο καθοριστικό που άλλαξε τελείως την πορεία σου;

Πολλά. Το ότι αποφάσισα να μην ακολουθήσω το επάγγελμα του γεωπόνου, παρότι είχα περάσει, και γράφτηκα στη δραματική σχολή. Το ότι κόπηκε η σειρά που συμμετείχα στον Alpha και οι ίδιοι συντελεστές έκαναν τη «Ζωή της Άλλης», επιλέγοντας εμένα να κάνω την Ξένια έναν κομβικό ρόλο για την καριέρα μου. Ακόμη και η κρίση πανικού που έπαθα στο θέατρο άλλαξε την πορεία μου. Με έκανε να διαπιστώσω ότι, ενώ όλα ήταν φαινομενικά καλά, ένιωθα πάρα πολύ υγιής και όλοι έρχονταν σε εμένα για υποστήριξη, τελικά είχα και εγώ αδυναμίες. Και αυτό με οδήγησε στην ψυχοθεραπεία, πράγμα που μου άλλαξε όλη τη ζωή. Δεν είναι τυχαίο το ότι έξι μήνες μετά την ψυχοθεραπεία γνώρισα τον Φίλιππο, τον άντρα της ζωής μου.

Αθηνά Οικονομάκου: «Όταν γεννήθηκε ο γιος μου υπήρχαν στιγμές που ήμουν σε απόγνωση»

Δείτε επίσης Όταν σε πρωτοείδα… η συγκινητική εξομολόγηση της Χριστίνας Κοροβέση

Νιώθεις ότι οφείλεις πολλά στην ψυχοθεραπεία;

Προφανώς. Ήταν το καλύτερο πράγμα που έχω κάνει στη ζωή μου. Το μεγαλύτερο δώρο στον εαυτό μου. Με βοήθησε στην επαγγελματική, την κοινωνική και την προσωπική μου ζωή.

Τι σου έχει λείψει περισσότερο από την προ μητρότητας ζωή;

Τα ταξίδια, η ανεμελιά, το ότι μπορούσα να μην έχω κανένα πρόγραμμα, το να πάω σινεμά τελευταία στιγμή, το να κάνω έκπληξη στον Φίλιππο ένα ταξίδι.

Ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα για μια υγιή σχέση μετά το παιδί;

Κατανόηση και σεβασμός. Είναι πολύ δύσκολος ο πρώτος καιρός με το παιδί. Δεν έχει σχέση με τις εικόνες της διαφήμισης. Και είναι δική μας δουλειά να δώσουμε στον άντρα μας με ψυχραιμία να καταλάβει τι μας συμβαίνει και να ζητήσουμε βοήθεια. Κανένας άντρας δεν μπορεί να αντιληφθεί γιατί εσύ μπορεί να μη χαίρεσαι. Εγώ, επειδή δεν δυσκολεύτηκα καθόλου στην εγκυμοσύνη, τα βρήκα σκούρα όταν γεννήθηκε ο Μάξιμος. Δεν πέρασα κατάθλιψη, αλλά υπήρχαν στιγμές που ήμουν σε απόγνωση από την κούραση, την αϋπνία, την αγωνία, το άγχος, τις ευθύνες, το άγνωστο, τις ορμόνες… Αν ο σύντροφός σου δεν είναι δίπλα σου να σε στηρίξει, αλλά κάθεται απέναντί σου και σε κρίνει, σε διέλυσε. Ευτυχώς, ο Φίλιππος ήταν απίστευτα υποστηρικτικός.

Δείτε επίσης Η μάνα είναι σαν το αλάτι. Η απουσία της κάνει τα πάντα άνοστα

Αθηνά Οικονομάκου: «Όταν γεννήθηκε ο γιος μου υπήρχαν στιγμές που ήμουν σε απόγνωση»

Με πληροφορίες από tlife.gr

Close