Δημοτικά σχολεία: Δύο πιθανά σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων

Συζητήσεις μεταξύ της κυβέρνησης, των αρμόδιων υπουργείων και των ειδικών λοιμοξιολόγων γίνονται χωρίς σταματημό, για το άνοιγμα των Δημοτικών σχολείων, και πότε είναι η καταλληλότερη περίοδος για να γυρίσουν οι μαθητές στα θρανία.

Μέχρι στιγμής έχουν ανοίξει τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, ωστόσο νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί αλλά και οι πρώτες τάξεις του Δημοτικού θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τον Σεπτέμβρη.

Οι συζητήσεις και οι αποφάσεις που θα παρθούν αφορούν τις δύο τελευταίες τάξεις του Δημοτικού, και τα δύο πιθανότερα σενάρια είναι να ανοίξουν την 1 Ιουνίου ή την 1 Σεπτεμβρίου.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, το υπουργείο Παιδείας δηλώνει πως είναι προετοιμασμένο για την επαναλειτουργία των σχολείων, λαμβάνοντας πάντα τα κατάλληλα μέτρα.

κ. Πέτσας για Δημοτικά σχολεία

«Αυτό είναι ένα θέμα, το οποίο θα εξεταστεί τις επόμενες ημέρες. Θα περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα από το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου και από σήμερα, των Γυμνασίων και των υπολοίπων τάξεων του Λυκείου. Η Επιτροπή των ειδικών θα εισηγηθεί ανάλογα στην Κυβέρνηση και η Κυβέρνηση θα αποφασίσει.

Δεν μπορώ, αυτή τη στιγμή, να σας πω τι θα γίνει. Το μόνο που κρατάμε είναι η δέσμευση του Πρωθυπουργού ότι θα ανοίξουν τα Δημοτικά σχολεία, όπως είναι προγραμματισμένο, την 1η Ιουνίου, εφόσον είναι καθοδική η πορεία της πανδημίας. Αυτό περιμένουμε να το δούμε».

Για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και μίλησε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής παθολογίας-λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος. «Έχουμε θετικά δείγματα. Αν συνεχίσουν τα δείγματα αυτά, υγειονομικά τουλάχιστον, υπάρχει ασφάλεια για την επάνοδο των παιδιών στα σχολεία», είπε ο κ. Γώγος.

Close