"Τον πηγαίναμε σε ψυχιάτρους, δεν πήγαινε άλλο. Φοβόμουν για την οικογένειά μου"-Όσα είπε ο πατέρας που σκότωσε το γιο του στη Θεσσαλονίκη

Το τραγικό περιστατικό που συνέβη στη Θεσσαλονική, όπου ένας 63χρονος πατέρας πυροβόλησε τον 32χρονο γiο του φαίνεται να παίρνει μεγάλες διαστάσεις.

Μέχρι πρόσφατα, μέσα από τις δηλώσεις του πατέρα, ο 32χρονος έκανε χρήση ναρκωτικών και ξεσπούσε στους γονείς του. Έτσι ο πατέρας πάνω στην απόγνωση των πυροβόλησε με καραμπίνα.

Φαίνεται ωστόσο πως μάρτυρας κλειδί στην υπόθεση φέρνει στο φως μία εντελώς διαφορετική πραγματικότητα. Φαίνεται πως θύμα της υπόθεσης δεν ήταν η οικογένεια του αδικοχαμένου 32χρονου αλλά ο ίδιος. Πως ποτέ δεν έκανε χρήση ουσιών, και πως από μικρό παιδί κακoποιούνταν από την οικογένειά του, μέχρι και σήμερα.

Όπως αναφέρει το GRtimes.gr, γείτονας και συγγενής της οικογένειας υποστήριξε ότι οι σχέσεις ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας ήταν τραγικές καθώς ο 63χρονος πατέρας φέρεται να βιαιοπραγούσε στο παρελθόν, τόσο εναντίον του γιου του, όσο και εναντίον της γυναίκας του. Η δε περιγραφή για την ημέρα της δολοφονίας, αλλά και για τον χαρακτήρα του 32χρονου, είναι συγκλονιστική.

Ο πατέρας τον κακoποιούσε από παιδί

«Ο πατέρας έπινε και πίνει αλκοόλ. Είναι βiαιος άνθρωπος και έχει ιστορικό βiας. Με τον Σάκη που δολοφονήθηκε, σχεδόν μεγαλώσαμε μαζί . Όταν ήταν μικρό παιδί και πηγαίναμε δημοτικό και παίζαμε μπάλα, κρυφτό κτλ, όταν γυρίζαμε σπίτι, η μάνα του τον «μάζευε» στο σπίτι και τον «σκoτωνε» στο ξύλο. Και η μάνα του και ο πατέρας του. Όταν ήταν το παιδί μικρό, έξω από το σπίτι ακουγόταν “ουρλιαχτά”. Μεγάλωσε με απίστευτο ξύλο, με απίστευτη κακoποίηση. Τα τελευταία 10-15 χρόνια έπαιρνε ψυχοφάρμακα, γιατί είχε ψυχολογικά προβλήματα από το ξύλο που έτρωγε μικρός» υποστηρίζει ο γείτονας και συγγενής της οικογένειας.

Δεν ήταν ναρκομανής

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο 32χρονος δεν έπαιρνε ναρκωτικά, όπως υποστήριξαν διάφορα άτομα, σε μέσα μαζικής ενημέρωσης.

«Ναρκωτικά το παιδί δεν έπαιρνε. Όταν ήταν στην εφηβεία, μπορεί να κάπνιζε 2-3 τσιγαριλίκια. Έκανε λίγο την “αλητεία” της εφηβείας, όπως έκαναν τόσα άλλα παιδιά. Ναρκομανής όμως δεν ήταν. Πρέζα δεν δοκίμασε ποτέ. Χθες μίλησα με το παιδί που είχε “κολλητό” στη διάρκεια της εφηβείας, να τον ρωτήσω για όσα ακούστηκαν. Μου λέει, άντε να κάπνιζε κάνα τσιγαριλίκι, ή να δοκίμασε κανένα άλλο από τα χάπια, γιατί τον έβαλαν. Τον κορόιδευαν, του έκαναν μπούλινγκ και στο σχολείο και στο σπίτι. Καταλαβαίνετε για τι παιδί μιλάμε; Με ψυχολογικά προβλήματα. Με ναρκωτικά ξαναλέω και επιμένω, πως το παιδί δεν είχε θέμα» επισημαίνει ο συγγενής.

«Και αν έπαιρνε ηρωίνη και ήταν εξαρτημένος, πως γίνεται να ήταν 100 κιλά; Έχετε δει πολλές φορές τοξικομανή έτσι;» διερωτάται, λέγοντας ότι ο 32χρονος είχε τα παραπάνω κιλά λόγω της καθιστικής ζωής και των ψυχοφαρμάκων και πως αποκλείεται να έπαιρνε ναρκωτικά.

«Βiαιος δεν ήταν ο Σάκης, αλλά ο πατέρας του»

Με βάση τα όσα υποστηρίζει ο συγγενής, ο 63χρονος πατέρας δεν ήταν ο «οικογενειάρχης» που κάποιοι πίστευαν ότι είναι, καθώς έπινε και ασκούσε βiα τόσο στη γυναίκα του όσο και στον γιo του.

«Η μητέρα είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας από το ξύλο που είχε φάει από τον πατέρα. Τη σώσανε οι γείτονες. Ένα, δύο χρόνια, πριν.. Δεν θυμάμαι ακριβώς και δεν θέλω να πω ψέματα για το πότε. Παρόλα αυτά είναι αληθές. Νομίζω με φάρμακα είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει και την είχε σώσει γειτόνισσα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο συγγενής της οικογένειας.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, ο 63χρονος ήταν πολύ δύσκολος χαρακτήρας και είχε μαλώσει με πολλούς συγγενείς και γείτονες. «Είχε να μιλήσει 20 χρόνια με τον αδελφό του. Είχε μαλώσει για κληρονομικά και από τότε δεν είχε επικοινωνία. Με τον πρώτο του ξάδελφο δεν μιλούσε. “Σκοτωμένος” με πολλούς ήταν, με γείτονες, με συγγενείς. Με εμένα, ένα “γεια” είχε στη γειτονιά».

«Ο Σάκης δεν ήταν ποτέ βiαιος. Δεν είχε πειράξει ούτε μυρμήγκι στη ζωή του. Φοβισμένο παιδί ήταν, με ανασφάλειες και πολλά ψυχολογικά προβλήματα. Στο παρελθόν δεν είχε σηκώσει ποτέ χέρι σε κανέναν. Ούτε στους γονείς του» αναφέρει.

Μοναχικός και κλειστός στον εαυτό του ο 32χρονος γιος

Περιγράφοντας το θύμα της δολοφονίας, ο συγγενής κάνει λόγο για έναν ήσυχο άνθρωπο, κλεισμένο στον εαυτό του που δεν έβγαινε συχνά από το σπίτι.

«Έκανε μια μικρή βόλτα στη γειτονιά, να κάνει τράκα κάνα ευρώ, ή κάνα τσιγάρο. Όλη μέρα καθόταν στο μπαλκόνι και κάπνιζε μόνος του. Φίλους δεν είχε, ούτε παρέες, δεν μιλούσε με κανέναν. Εγώ που μένω δίπλα και φρόντιζα τον σκύλο μου στην αυλή μου, ερχόταν ο Σάκης για παρέα και μιλούσαμε και μου έλεγε τον πόνο του. Του έδινα κάνα τσιγάρο, από αυτά της μητέρας μου, γιατί εγώ δεν καπνίζω και του έδινα και κάνα ψιλό για να πάρει τσιγάρα και αυτός μου έλεγε τις ιστορίες του. Γιατί εντάξει, το παιδί είχε ψυχολογικά προβλήματα και έλεγε πολλά.

Για όλα τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετώπιζε η οικογένεια, κατηγορούσαν τον Σάκη. Αυτός ήταν μονίμως ο υπαίτιος για τα όσα προβλήματα υπήρχαν και αυτό γινόταν για να κρύψουν το πώς ήταν ο πατέρας και το ότι υπήρχε βiα στο σπίτι. Ήταν το “μαύρο πρόβατο” το εξιλαστήριο θύμα» λέει χαρακτηριστικά.

Από τους καυγάδες στη δολοφονία: «Η έκτη φορά ήταν στο κεφάλι, να τον αποτελειώσει»

Σύμφωνα με την μαρτυρία του συγγενή της οικογένειας, ο 32χρονος μάλωνε πολλές φορές με τους γονείς του, γιατί αυτοί του “έτρωγαν” το επίδομα. Του έπαιρναν τα χρήματα και δεν του άφηναν φράγκο, ούτε τσιγάρα να πάρει».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το τελευταίο διάστημα, το θύμα μπορεί όντως να διέκοψε τη φαρμακευτική αγωγή του. «Δεν ξέρω αν όντως έπαιρνε τα χάπια του, ξέρω όμως ότι μάλωνε τελευταία με τους γονείς του πιο έντονα, γιατί του έπαιρναν το επίδομα και δεν του έδιναν φράγκο, ούτε για τσιγάρα. Και τον απειλούσαν και τον εκβίαζαν ότι θα τον διώξουν από το σπίτι».

Όσον αφορά τους καυγάδες, επισημαίνει πως ήταν μεν συχνοί, αλλά πως «δεν ισχύει ότι “τους έδερνε συχνά” και κάτι τέτοια που ακούστηκαν. Ο Σάκης δεν είχε σηκώσει ποτέ χέρι, εκτός από τώρα τελευταία».

Φτάνοντας στη χθεσινή μέρα, εξιστορεί μέσα από όσα άκουσε από πρώτο «χέρι» όπως λέει, τι ακριβώς είχε συμβεί

«Χθες το πρωί λοιπόν, ξέρω ότι πήρε ένα λοστάρι και “κοπάνησε” τη μάνα, “κοπάνησε” και τον πατέρα και τους “έσπασε τα μούτρα” και όταν ο γείτονας του έλεγε «σταμάτα…τι κάνεις;;», έλεγε ο Σάκης, «ρε συ, πατέρας είναι αυτός;; Μητέρα είναι αυτή;; Που θέλουν να με διώξουν από το σπίτι;; Που μου φέρονται έτσι;». Αυτές είναι οι μαρτυρίες για το τι έγινε από την ημέρα του φονικού. Και ο πατέρας πήρε την καραμπίνα, τον πυροβόλησε έξι φορές πισώπλατα, ενώ το παιδί έφευγε να γλυτώσει και η έκτη φορά ήταν στο κεφάλι, να τον αποτελειώσει. Αυτά μου είπε ο αυτόπτης μάρτυρας. Δεν αναφέρομαι σε άλλες λεπτομέρειες γιατί δεν γνωρίζω, αυτά όμως μου τα είπε ο γείτονας που ήταν παρών».

«Γιατί δεν τον έκλειναν σε ίδρυμα;»

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του στο GRTimes.gr, ο μάρτυρας και συγγενής διερωτάται αν ο πατέρας έψαχνε κάποια αφορμή για να «ξεφορτωθεί» το παιδί του, που σύμφωνα με τον ίδιο, ζητούσε χρήματα από το επίδομα που δικαιούταν.

Όπως λέει, το ερώτημα για το επίδομα το θέτει, γιατί ο 32χρονος «ζητιάνευε» ένα και δύο ευρώ και έψαχνε κανένα τσιγάρο από τη γειτονιά.

«Που πήγαιναν τα λεφτά του; Δεν μπορώ να ξέρω αλλά βάζω το ερώτημα που μου μεταφέρθηκε και από άλλο συγγενή. Ο δε Σάκης, μπορεί να έκανε «τράκα» τσιγάρα, αλλά όταν είχε, ερχόταν και τα έδινε πίσω. Φιλότιμος ήταν. Ντρεπόταν. Δεν πείραζε κανέναν. Παρέα δεν είχε, φίλους δεν είχε. Ένα αβοήθητο παιδί ήταν. Αυτός που ξέσπασε χθες και δεν άντεχε άλλο, ήταν ο Σάκης, όχι ο πατέρας. Για αυτό πήρε το λοστάρι και έκανε ότι έκανε» .

Aν ο 32χρονος είχε ιστορικό βίας, γιατί δεν βρισκόταν χθες σε κάποιο ίδρυμα;

«Γιατί δεν ειδοποιήθηκε το 100; Γιατί δεν τον έκλειναν σε ίδρυμα; Το παιδί δεν ήταν βiαιο. Δεν είχε δώσει άλλες αφορμές. Αν ήταν βiαιος όπως λένε και τους «σακάτευε» στο ξύλο, ας τον έκλειναν σε ίδρυμα. Από όσο ξέρω, για τον Σάκη δεν έχει έρθει ποτέ η αστυνομία. Δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα. Ούτε για βiα ούτε για ναρκωτικά για τα οποία βάζω το «χέρι μου στη φωτιά» ότι δεν έπαιρνε. Ότι «έφαγαν» ξύλο, ναι «έφαγαν». Και καλά να πάθουν. Το «έσκασαν» το παιδί. Στην τελική γιατί παίρνεις την καραμπίνα; Πάρε το 100. Αφού είναι βiαιος και φοβάσαι, γιατί δεν τον κλείνεις σε ίδρυμα;» καταλήγει.

Πηγή: grtimes.gr

Close