Την καταδίκη  του παιδεραστή με το βαν ζήτησε ο εισαγγελέας
“Κέρδιζε την εμπιστοσύνη των θυμάτων του και εκμεταλλευόταν την ανηλικότητα τους” ανέφερε στην εισήγηση του προς το δικαστήριο ο εισαγγελικός λειτουργός ζητώντας την καταδίκη του.

Adtech AdΤην καταδίκη του κατηγορούμενου για το βιασμό ενός ανήλικου κοριτσιού και την απόπειρα αποπλάνησης ενός αγοριού ζήτησε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

βιαστης

 

“Ο κατηγορούμενος δημιουργούσε την επίφαση κοινωνικών σχέσεων, κέρδιζε την εμπιστοσύνη των θυμάτων του και εκμεταλλευόταν την ανηλικότητα τους” υποστήριξε ο εισαγγελικός λειτουργός. Κατά την αγόρευση του, επεσήμανε πως ο κατηγορούμενος είχε πρόθεση και μάλιστα απόλυτη, να συναναστραφεί ερωτικά με τα ανήλικα θύματά του.

Έτσι, εισηγήθηκε την καταδίκη του Φ. Λεβέντου για το αδίκημα του βιασμού σε βάρος της 14χρονης και για αυτό της  απόπειρας αποπλάνησης ενός 13χρονου αγοριού, το οποίο επιχείρησε να επιβιβάσει στο ειδικά διαμορφωμένο  βαν του, οπότε και συνελήφθη επ’ αυτοφώρω. Παράλληλα, πρότεινε τη μετατροπή του αδικήματος του βιασμού σε βάρος 15χρονου αγοριού στην πράξη της “παρά φύσει ασέλγειας με ανήλικο”.

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Μάλιστα, κατά την απολογία του ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε βίασε τη 14χρονη, καθώς είχε δώσει τη συναίνεσή της.

Το δικαστήριο αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου αύριο.

Ο 40χρονος κατηγορούμενος Φίλιππος Λεβέντου είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω πριν από περίπου έναν χρόνο την ώρα που επιβίβαζε 13χρονο αγόρι στο ειδικά διαμορφωμένο βαν του με σκοπό να το αποπλάνησει.

Τα πνεύματα ήταν ιδιαίτερα τεταμένα, πράγμα που φάνηκε όταν ένα από τα ανήλικα θύματα εκσφενδόνισε μπουκάλι με νερό προς τον κατηγορούμενο κατά τη διάρκεια της δίκης. Η νεαρή στράφηκε και λεκτικά κατά του 40χρονου με τους συγγενείς της και τους φρουρούς να προσπαθούν να την ηρεμήσουν. Λίγο αργότερα και ενώ η διαδικασία είχε διακόψει για μερικά λεπτά, η οικογένεια της 14χρονης επιτέθηκαν χτυπώντας σε μάρτυρα υπεράσπισης που εμφανίστηκε για να καταθέσει υπέρ του κατηγορουμένου.

news247

Close