ΕΟΦ: Ανάκληση  γνωστού φάρμακου

ΕΟΦ: Ανάκληση γνωστού φαρμάκου. Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων γνωστοποίησε σήμερα την απόφασή του να ανακαλέσει από την αγορά ένα γνωστό φάρμακο με αντιθρομβωτική δράση.

ΕΟΦ

Δείτε ακόμη Ανάκλησή από τον ΕΟΦ για πασίγνωστο φάρμακο για την πίεση

Συγκεκριμένα ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), γνωστοποιεί την απόφασή του για την «ανάκληση της παρτίδας 1102618 του φαρμακευτικού σκευάσματος CLODELIB F.C.TAB 75MG/TAB BTX30 (BLISTERS PVC/PE/PVDC/ALUMINIUM FOIL 30X10 με ημ. λήξης 02/2023 λόγω του ότι τα αποτελέσματα του ποσοτικού προσδιορισμού δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές του προϊόντος.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της εταιρείας στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας.

ΕΟΦ-Φάρμακα

Δείτε ακόμη Ανάκληση ΕΦΕΤ σε τυρί: Βρέθηκε μικρόβιο

Η εταιρεία LIBYTEC ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΕ, ως κάτοχος άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά.

Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΟΦ.

 

Close