ΕΟΦ: Επείγουσα ανάκληση σε βρεφικό γάλα που βρέθηκε με τοξίνη cereulide

ΕΟΦ: Επείγουσα ανάκληση σε βρεφικό γάλα που βρέθηκε με τοξίνη cereulide

Επείγουσα ανάκληση σε βρεφικό γάλα από τον ΕΟΦ αφού στα συστατικά του βρέθηκε η τοξίνη cereulide, σε ποσότητα παραπάνω από την επιτρεπόμενη.

Ο ΕΟΦ προχωρά σε μία επείγουσα ανάκληση που αφορά βρεφικό γάλα, διότι βρέθηκε στα συστατικά του μεγαλύτερη ποσότητα από την επιτρεπόμενη, της τοξίνης cereulide. Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες που πρέπει να ξέρουν οι καταναλωτές και η αναλυτική ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.

Φαίνεται πως οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει κάποιο προϊόν από τις αναφερόμενες παρτίδες, καλούνται να μην το χρησιμοποιήσουν και να επιστρέψουν. Πιο συγκεκριμένα, την ανάκληση συγκεκριμένης παρτίδας βρεφικού γάλακτος ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ). Πρόκειται για το προϊόν ALMIRON PROFUTURA 1, παρτίδα 111572333, με ημερομηνία λήξης 5 Νοεμβρίου 2027.

Ο λόγος της ανάκλησης

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση ελήφθη μετά από ενημέρωση της εταιρείας Numil Hellas (εταιρεία διακίνησης προϊόντων διατροφής, Ελλάδα), καθώς σε εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε υπέρβαση του επιτρεπτού ορίου της τοξίνης cereulide. Ενώ το όριο έχει καθοριστεί από την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA – οργανισμός αξιολόγησης τροφίμων, Ευρωπαϊκή Ένωση).

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Την ανάκληση της παρτίδας 111572333 με ημερομηνία λήξης 5/11/2027 του βρεφικού γάλακτος ALMIRON PROFUTURA 1, κατόπιν ενημέρωσης από την εταιρεία NUMIL HELLAS ΑΕ λόγω υπέρβασης του ορίου της τοξίνης cereulide από το όριο που έχει καθορίσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Αξιολόγησης Τροφίμων (EFSA), κατόπιν εργαστηριακής ανάλυσης.

Η παρούσα Απόφαση εκδίδεται προληπτικά με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής ανάκλησης της παραγωγού εταιρείας και εκτείνεται μέχρι το επίπεδο του καταναλωτή. Οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει κάποιο προϊόν από τις αναφερόμενες παρτίδες, καλούνται να μην το χρησιμοποιήσουν και να επιστρέψουν το προϊόν στο σημείο από το οποίο το αγόρασαν, ακολουθώντας τις οδηγίες της εταιρείας για την αντικατάστασή του.

Δείτε ακόμα Ανακαλούνται γνωστές καραμέλες που υπάρχουν στα ελληνικά ράφια και τις τρώνε τα παιδιά (Φωτογραφία)

Η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία των προϊόντων στην ελληνική αγορά, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες προκειμένου να επιστραφούν τα προϊόντα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Δημοφιλή άρθρα: