ΕΟΦ: Μεγάλη προσοχή σε αυτά τα συμπληρώματα- Περιέχουν επικίνδυνες ουσίες

ΕΟΦ: Σε μια ακόμη ανάκληση προέβη ο ΕΟΦ. Τι ανακαλεί αυτή τη φορά; Δείτε παρακάτω 

Την προσοχή των καταναλωτών συνιστά ο ΕΟΦ για δύο συμπληρώματα διατροφής που διακινούνται μέσω διαδικτύου για την ενίσχυση της σεξουαλικής λειτουργίας.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε μετά από ενημέρωση από τις ισπανικές αρχές και αφορά τα προϊόντα “Kuh-Nekt” και “Powers-X” τα οποία είναι πιθανόν να έχουν διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.

Δείτε επίσης : ΕΟΦ : Ανάκληση παρτίδας χαπιών για την πίεση

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΟΦ, «σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν, το προϊόν “Kuh-Nekt” περιέχει τη φαρμακευτική ουσία ταδαλαφίλη, ενώ το προϊόν “Powers-X” περιέχει τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη, η παρουσία των οποίων τα καθιστά μη εγκεκριμένα φάρμακα. Η ταδαλαφίλη και η σιλδεναφίλη συνδέονται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα, γεγονός που καθιστά τη χρήση των συγκεκριμένων προϊόντων επικίνδυνη για την υγεία του χρήστη».

«Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα εν λόγω προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ. Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστα σημεία διάθεσης, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή» καταλήγει η ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.

Δείτε επίσης : ΕΟΦ: Μεγάλη προσοχή  Απαγορεύει τη διακίνηση 8 συγκεκριμένων φαρμάκων

Τα προϊόντα που πρέπει να αποφεύγουν οι καταναλωτές

ΕΟΦ: Μεγάλη προσοχή σε αυτά τα συμπληρώματα- Περιέχουν επικίνδυνες ουσίες

 

ΕΟΦ: Μεγάλη προσοχή σε αυτά τα συμπληρώματα- Περιέχουν επικίνδυνες ουσίες

Δείτε όλες τις ανακλήσεις απο ΕΟΦ και ΕΦΕΤ με ένα κλικ εδώ

Close