Επιτέλους, «Οδύσσεια, θεματικό πάρκο», μόνο στο NOESIS Θεσσαλονίκη!

Από τους δημιουργούς του κορυφαίου μυθολογικού πάρκου “ΗΡΑΚΛΗΣ – Οι 12 Άθλοι” και των: “Εργοστάσιο & Μουσείο Σοκολάτας”, “Οι Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά”, “Γιγάντιοι Δεινόσαυροι”, τους Dream Workers και την Eksagon Exhibitions,
ΕΡΧΕΤΑΙ η «ΟΔΥΣΣΕΙΑ, θεματικό πάρκο και μουσείο”!

Από 22 Οκτωβρίου 2019, μόνο στο NOESIS, στη Θεσσαλονίκη.
Το πιο επιδραστικό βιβλίο στην ιστορία της ανθρωπότητας γίνεται βιωματική εμπειρία από τους ανθρώπους που έχουν δημιουργήσει κυριολεκτικά τα θεματικά πάρκα στην Ελλάδα.

Όπως μας λέει ο κ. Γρηγόρης Αβανίδης, από τους Dream Workers, «Έχουμε βάλει όλη την εμπειρία μας, έχουμε κάνει τεράστια έρευνα, έχουμε επενδύσει σε σχεδιαστές και δημιουργούς animatronix, έχουμε φτιάξει μια πραγματική dream team συνεργατών για να παρουσιάσουμε ένα πάρκο που θα μας κάνει όλους να λατρέψουμε την Ελληνική Μυθολογία».

Δείτε επίσης Ακατάλληλες για κολύμβηση 47 παραλίες της Αττικής -Η «μαύρη λίστα» του ΠΑΚΟΕ

Είναι πολύ σημαντικό όπως λέει ο κ. Αβανίδης, «Το γεγονός ότι εκπαιδευτικοί που επισκέφτηκαν την προηγούμενη δημιουργία μας, «Ηρακλής – Οι 12 Άθλοι», μας δήλωσαν αρκετό διάστημα μετά ότι τα παιδιά στο σχολείο παρακολουθούσαν με ιδιαίτερα αυξημένο πλέον ενδιαφέρον την Ιστορία μας και τη Μυθολογία καθώς είχαν ζήσει κάτι τόσο βιωματικό και εξαιρετικό. Αυτό ήταν η ισχυρότερη επιβράβευση για μας και τώρα έχουμε ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη για το αποτέλεσμα στην «Οδύσσεια».

Το NOESIS λοιπόν αλλάζει καθώς δημιουργείται ένα τεράστιο θεματικό πάρκο για τον πιο πολυταξιδεμένο, μυθικό ήρωα στο οποίο :

1. Ζωντανεύουν όλες οι περιπέτειες του Οδυσσέα σε φυσικό περιβάλλον με ομοιώματα (animatronics) θεών, τεράτων και ηρώων σε πραγματικά γιγάντια μεγέθη, με ήχο και κίνηση με ηθοποιούς και ανιματέρ που κάνουν τη γνώση και την εμπειρία απόλυτα διασκεδαστική.

2. Αν στον Ηρακλή μάθαμε την ιστορία των 12 θεών του Ολύμπου και ζήσαμε σε διαμορφωμένο περιβάλλον 2.400 τμ.,τις περιπέτειες του πιο δυναμικού ήρωα της Ελληνικής μυθολογίας, τώρα ξεκινάμε από την Τροία με τον Δούρειο Ίππο για να γνωρίσουμε την κορυφαία ιστορία του κόσμου και τον πιο διπλωμάτη, ευρηματικό, ανυποχώρητο και πολυμήχανο ήρωα της ανθρωπότητας.

3. Λωτοφάγοι, η Σπηλιά του Κύκλωπα σε μια πραγματική εμπειρία, ο Αίολος ο οποίος τιθασεύει κυριολεκτικά την ένταση των ανέμων, οι Λαιστρυγόνες σε φυσικό μέγεθος πετάνε βράχους, η Κίρκη εμφανίζεται από το σκοτάδι και…

4. Αφού περάσουμε από όλα αυτά και το Νησί του Ήλιου, ζούμε ένα ταξίδι στο βασίλειο του Άδη, συγκλονιστικά βιωματικό, που δεν έχουμε ξαναζήσει.

5. Τελειώσαμε; Όχι φυσικά. Πρέπει να περάσουμε από τη Σκύλλα (Θυμάστε τη Λερναία Ύδρα στον Ηρακλή; Η Σκύλλα είναι ακόμα πιο φοβερή και τρομερή και φυσικά κινούμενη) αλλά και δίπλα της, τη Χάρυβδη!

6. Τέλος, θα πρέπει να αντισταθούμε στο τραγούδι των Σειρήνων, για να φτάσουμε στο τελευταίο στάδιο του θεματικού πάρκου, που δεν μας αποκάλυψαν αλλά θα είναι όπως μας είπαν καταπληκτικό. Επιμορφωτικό και ταυτόχρονα πολύ ψυχαγωγικό, δημιούργημα μιας προσωπικότητας παγκοσμίου κύρους.

Δείτε επίσης Αν έχετε ένα από αυτά τα 7 νομίσματα ξεχασμένα στο συρτάρι σας, είστε πλούσιοι!

7. Πάρα πολύ σημαντικό: για πρώτη φορά το σενάριο θα έχει δύο παραλλαγές. Μία για παιδιά Δημοτικού και μία σε έμμετρο απολαυστικό λόγο για παιδιά Γυμνασίου. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό!

8. Το επιστημονικό επιτελείο για την πιστοποίηση των κειμένων αποτελείται από τον Ιωάννη Καζάζη, Καθηγητή του Τμ. Φιλολογίας του Πανεπιστημίου ΑΠΘ και Προέδρου του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας καθώς και τον Παναγιώτη Τοπαλίδη, ερευνητή και συγγραφέα.

9. Το ψυχαγωγικό κομμάτι αλλά και μεγάλο μέρος του γενικότερου σχεδιασμού του πάρκου έχει αναλάβει ο αγαπημένος σε όλους, Γιάννης Σερβετάς, αλλά και ένα ακόμα σπουδαίο-όνομα έκπληξη που θα μας ανακοινώσουν πολύ σύντομα.

Περιμένουμε με αγωνία να δούμε το αποτέλεσμα. Γιατί η Οδύσσεια δεν είναι ένα απλό βιβλίο.
Όπως έγραψε η Natalie Haynes:

«Η Οδύσσεια είναι ένας από τους πιο θεμελιώδεις μύθους της δυτικής κουλτούρας διότι θέτει διαφορετικά, υπαρξιακά ερωτήματα με κυριότερο το τι σημαίνει να είναι κάποιος ήρωας. Διότι έχει σπουδαίους και ιδιαίτερους γυναικείους χαρακτήρες, εκτός από τους κλασσικά αντρικούς. Διότι σε όλη την Οδύσσεια πρωταγωνιστούν θεοί και τέρατα.

Eίναι επική διότι μας υποχρεώνει να αμφισβητήσουμε τα συμπεράσματα που έχουμε ήδη βγάλει σχετικά με τις περιπέτειές μας, τις προσωπικές μας αναζητήσεις, τον πόλεμο και το πάντα επίκαιρο ζήτημα του τι ακριβώς σημαίνει να επιστρέφει κανείς σπίτι».

Οδύσσεια λοιπόν.
Θα ζήσουμε το Έπος στο NOESIS στη Θεσσαλονίκη. Γιατί όλα τα σπουδαία ξεκινούν από τη Θεσσαλονίκη!

Με πληροφορίες από thessalonikiartsandculture.gr

Close