Επίθεση με βιτριόλι: Νέος μάρτυρας "κλειδί" φέρνει πιο κοντά την αστυνομία στη μαυροφορεμένη

Σύμφωνα με το 34χρονο θύμα και τον δικηγόρο της, κύριο Λύτρα, η γυναίκα που έριξε βιτριόλι στην άτυχη κοπέλα, φαίνεται πως είχε προσχεδιάσει λεπτομερώς την επίθεση, και πως γνώριζε τον χώρο στον οποίο βρισκόταν και περίμενε την νεαρή Ιωάννα.

Και ενώ οι έρευνες προχωρούν κανονικά, και όλα τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας ελέγχονται από την αστυνομία, ένα νέο πρόσωπο έρχεται να ρίξει φως στην υπόθεση με ένα στοιχείο που θα βοηθήσει πολύ τις Αρχές.

Πρόκειται για έναν οδηγό που παρέλαβε τη γυναίκα από συγκεκριμένη περιοχή και την άφησε λίγο πιο μακρυά από το σημείο της επίθεσης, για να μην την δουν οι κάμερες.

Το αυτοκίνητο εξετάζεται για ίχνη DNA και αποτυπώματα, ενώ η περιοχή από όπου την παρέλαβε, ερευνάται ενδελεχώς από την αστυνομία.

Η αστυνομία προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει το βίντεο στο οποίο καταγράφεται η εικόνα της Νο1 ύποπτης να εισέρχεται στο κτίριο εργασίας της 34χρονης που δέχθηκε την επίθεση με το καυστικό υγρό.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που αποκάλυψε η ΕΡΤ φαίνεται μια κοπέλα που φοράει ασυνήθιστα ρούχα για την εποχή και η οποία θεωρείται από τις Αρχές νούμερο ένα ύποπτη για την επίθεση με βιτριόλι. Τα χαρακτηριστικά της ταιριάζουν απόλυτα με την περιγραφή της Ιωάννας, αλλά και ενός ακόμη ατόμου που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο για αρκετά λεπτά με την ύποπτη.

Τι κατέθεσε ο οδηγός που μετέφερε την ύποπτη
«Την παρέλαβα από το Π… και κατέβηκε στη Θησέως. Την άφησα επτά με δέκα λεπτά πριν την επίθεση, αν θυμάμαι καλά. Μετά από ώρες άκουσα για την επίθεση με βιτριόλι στην άτυχη κοπέλα». Οι Αρχές αναζητούν πόρτα-πόρτα πληροφορίες για την μεταμφιεσμένη γυναίκα, αλλά και οπτικό υλικό που να φαίνεται καθαρά το πρόσωπο της.

Το μεσημέρι της Τρίτης κατέθεσε και η 33χρονη η οποία είπε: «Στάθηκα μπροστά στο ασανσέρ και περίμενα. Κοιτούσα χαμηλά και ένιωσα την παρουσία της από την σκάλα που πάει στο υπόγειο. Φορούσε μαύρο σκούφο, μαύρη προστατευτική μάσκα, γυαλιά ηλίου, ήταν μετρίου αναστήματος και αδύνατη. Δεν μπορώ να φανταστώ ποιος ήθελε να μου κάνει τόσο κακό. Ούτε με είχαν απειλήσει ούτε είχα διαφορές με κανέναν».

Close