Εύα Καϊλή : Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ βρέθηκαν στο σπίτι της  – Το Qatar Gate είναι μόνο η αρχή

Qatar Gate: Ο δημοσιογράφος που έφερε στο «φως» το σκάνδαλο αποκαλύπτει: «Δεν είναι παρά μόνο η αρχή»

Νέες αποκαλύψεις για το λεγόμενο Qatar Gate υπόσχεται ο δημοσιογράφος που έφερε στο φως της δημοσιότητας το θέμα της διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο από το Κατάρ.

Ο Λουί Κολάρ με εμπειρία από το 2018 στο αστυνομικό και δικαστικό ρεπορτάζ της Le Soir ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ: «Λάβαμε μία πρώτη πληροφορία για μια υπόθεση που «έτρεχε» και αφορούσε το Ευρωκοινοβούλιο, μέσα στον Σεπτέμβριο. Από τότε ξεκινήσαμε τη δημοσιογραφική μας έρευνα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την πρώτη αποκάλυψη την Παρασκευή, παράλληλα με την τεράστια αστυνομική επιχείρηση που ξεκίνησε στην πόλη των Βρυξελλών».

Δείτε επίσης : Εορτολόγιο: Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Συμπληρώνει δε πως «οι ανακριτές υποψιάζονται ότι το Κατάρ προσφέρει χρήματα σε υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και είναι ουσιαστικά τα χρήματα τα οποία βρέθηκαν την Παρασκευή σε πολύ μεγάλες ποσότητες, στην αρχή, στο σπίτι του πρώην Ιταλού Ευρωβουλευτή, Πιερ Αντόνιο Πανζέρι, και αργότερα, μέσα στην ημέρα, πιάστηκε επ’ αυτοφώρω μία εκ των αντιπροέδρων του Ευρωκοινοβουλίου, η Ελληνίδα Εύα Καϊλή, στο σπίτι της οποίας βρέθηκε επίσης μία μεγάλη ποσότητα χρημάτων. Δεν ξέρουμε ακριβώς το ποσό, αλλά μιλάμε σίγουρα για πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ».

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, «αυτό δεν είναι παρά μόνο η αρχή», ενώ υπογράμμισε πως: «Η βασική μας πρόκληση είναι αυτή που συναντούν και άλλοι δημοσιογράφοι και είναι η προστασία της ταυτότητας των πηγών μας. Επίσης, όταν συζητάμε με τους συναδέλφους θέματα τόσο ευαίσθητα, θα έλεγα ότι μία ακόμα πρόκληση είναι να αποφύγουμε σε κάθε περίπτωση την υποκλοπή των συζητήσεων ή των πληροφοριών που έχουμε αποκτήσει, θέμα που συνδέεται επίσης με τη διασφάλιση της μυστικότητας των πηγών μας».

Οι δηλώσεις του Βέλγου δημοσιογράφου

Δείτε επίσης : Διακοπή Ρεύματος ΔΕΗ: Διακοπές ρεύματος την Τρίτη (13/12/2022 ) στην Αττική

Παράλληλα, έρευνα πραγματοποιήθηκε το (Σάββατο) το βράδυ στο σπίτι του Βέλγου ευρωβουλευτή, Μαρκ Ταραμπέλα, όπως αναφέρει η ίδια εφημερίδα και το περιοδικό Knack. Σημειώνουν  σύμφωνα με το eretikos.gr ότι κατασχέθηκαν το κινητό του τηλέφωνο και ο υπολογιστής του, η όλη διαδικασία έγινε παρουσία της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα. Ερωτηθείς για το λόγο που ήταν παρούσα η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο εκπρόσωπος της Ρ. Μετσόλα, Γιούρι Λάας απάντησε το εξής:

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα επέστρεψε από τη Μάλτα στις Βρυξέλλες το βράδυ του Σαββάτου για να παραστεί σε κατ’ οίκον έρευνα βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς το βελγικό σύνταγμα (άρθρο 59) απαιτεί την παρουσία του Προέδρου του Κοινοβουλίου σε περίπτωση έρευνας κατ’ οίκον σε βουλευτή που εκλέχθηκε στο Βέλγιο. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Πρόεδρος Μετσόλα στέκονται σθεναρά κατά της διαφθοράς, συνεργάζονται ενεργά και πλήρως με τις αρχές επιβολής του νόμου και τις δικαστικές αρχές για να βοηθήσουν την πορεία της δικαιοσύνης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο Daddy-Cool.gr

 

Close